reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ach Agnieszko jaka śluczniusia mała Waneska.dobrze,że już
w domciu teraz tylko radość z pociech-będzie dodrze.:tak:
a co do kolki niestety wiem jaki to ból,też to przeszłam
i też z nerwów.:-(
a ja zobaczyłam negatyw na teście :-(
więc jednak to pewnie hormony pogłupiały.
ale jaka to paranoja tyle lat z tymi sprawami bylo ok.co do dnia.a teraz jak po tylu latach chce drugie dziecko i nagle klops.:angry:
całusie z rana.;-)

reklama
HEJKA:-)
Ach mam fajniutki humorek(pomomo że jakaś słaba jestem)a dlaczego bo bardzo miło wieczór z M spędziliśmy(wcześniej troche się pogryzliśmy)co teraz jest fajnie i jestem happy:-)a najlepsze było jak nasze dzieciątko się super bawiło w brzuszku napatrzeć się nie mogliśmy tak to było wszystko widać że wiedziałam co gdzie i jak (kurka ja chyba mam cienką droge do aniołka że tak było to widać ):-)

ROYANNA GIESOKAsuper że badania wszystko ok:-)tylko szkoda że ROYANNA ciebie niezbadano gonekologicznie hmm ja jak i w pierwszej ciąży tak i pewnie teraz będe miała do konca:confused:no ale to nic na pewno jest wsio ok co si ę cieszyć:tak:
AGNIESZKA jeju jakie cudo normalnie:-)ale to co przeszłaś aż strach pomyśleć co na bank zrobie badanie na paciorkowaca nawet gdyby miało kosztować 100 zł.:sorry2:ale wszystko dobrze się skonczyło:tak:
JARZĘBINKA no no to ci niespodzianka:-)
KIKI jeszcze troche jeszcze troche ps.słyszałam że olejek rycynowy(mam nadzieje że nie pomyliłam nazwy)pomaga na przyspieszenie porodu;-)
PYSZCZKU oj w IKEI jest duuużo ładnych rzeczy dla dziecka ja jak jade to na patrzec się nie moge:-)

BERSHKA daj znac jak tam u was jak Kubuś:-)
TUSIA ojejku tak mi przykro:-(ale jesteś silna i zobaczysz jeszcze troche i fasolka będzie w brzuszku:tak:
OKRUSZYNKA hehe a ty na serduszkowanie zdaj się (podobnoż sperma robi swoje ale tak więcej razy na dobe);-)
POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE :-)

Witajcie ;-)

Agnieszko kochana współczuję tego co musiałaś przejść, tyle łez wylać i na tym leżaku spać, ale najwazniejsze że Waneska już w domu, masz Oliwerka przy sobie, już jesteście razem a w jedności siła :tak: zobaczysz będzie dobrze wszystko, Pan Bóg czuwa nad Wami i nad Twoją kruszynką malutką też, więc musi być dobrze :tak: myślami jestem z Tobą, życzę Wam wszystkim dużo zdrowia i spokoju, minie trochę czasu i zapomnicie o tych przykrych wydarzeniach i pobycie w szpitalu ;-)

Jarzębinko to Ci niespodzianka, hehe ciekawe czy synuś czy córka jednak :-)

Kiki derya widać musi sama wybrac sobie najlepszy moment przyjścia na świat ;-) A jak tam przyjaciólka, szykuje się już na poród z Tobą? Kiki staraj się myśleć pozytywnie, niedługo na pewno się zacznie, chłopaki już pewnie też zniecierpliwieni są, nie mogąc doczekać się siostry ;-)

Tusia no szkoda że się nie udało, ale trzeba dalej wierzyć w kolejne cykle, będę trzymała kcuki za Ciebie tak samo jak za Pati żeby szybko udało się zajść w ciążę :)

Patrysia fajnie tak się pogodzić z M, prawda :-) a ja jak się mój mały rusza to nie potrafię rozpoznać gdzie rączka czy nóżka jakoś :-D a co do Ikei to mogłabyś mi coś polecić do kupienia co tam kupiłaś i jest dobre jakościowo i się sprawdza? Chodzi mi właśnie o to że jak już będę w Ikei to mogłabym coś przy okazji kupić dla maluszka zamiast potem na allegro, rozumiesz :sorry2:

Pozdrawiam wszystkie i miłej soboty!

A mnie jutro zaczyna się 30sty tydzień :szok::-) I już trójka z przodu aż do porodu :-D

Muszę do sklepu po chlebek skoczyć, później będę :)

Ostatnia edycja:
PYSZCZEK u ciebie w 30 a u mnie w 20:-Dno ale racja teraz to juz ci szybciutko minie jeszcze troche i bedziesz w 35 a wtedy to już czekać i liczyć tygodnie do porodu:szok::rofl2:a co do IKEI jeśli chodzi o mebelki to kupiliśmy sofe 4 osobową KLIPPAN i sobie bardzo chwalimy super długa co ja po jednej stronie leże M po drugiej a czasami synek wpadnie i siedzi po środku:-Dale tak już niekiupowaliśmy bo m ój M stolarz co sam robi;-)a dla dziecka to kupiłam takie jak siatki(taki dłuuugi kosz siatkowy wiszący nie wiem jak wytłumaczyc dokładnie)takie hmm kosze plastikowe do zabawek bardzo fajne są:tak:miśki oj duuuzo tam ich jest:-Dno i to na tyle bo już wcześniej mieliśmy pokupowane a teraz czekam na płeć i wtedy coś kupie;-)bo ogólnie narazie duuuzo oglądam i bardzo ładne rzeczy tam sa wogóle podoba mi się to jak wchodzisz to mają tak urządzone jabyś była w domu tzn każdy kąt jak w domu co az miło posiedzieć i z M musimy zawsze gdzieś usiąść:-p:-Dale ogólnie bradzo fajne rzeczy są np.komody mi się tam podobaja dla dzieci:tak:gdybym nie miała pewnie bym kupiła;-)łóżeczka wystrojone także sa ładniutkie:tak:itp.itd.dużo można wymieniać:-)trzeba sobie samemu obejżeć bo jednym coś w gust wejdzie drugim nie;-)

A zapomniałabym jeszcze kupiliśmy nocne lampke taka wisząca niebieską w gwiazdki białe bardzo fajna i teraz chce kupić słonce takie duże na suficie się wiesza bo chce jednak taką bo bardziej bajecznie będą dzieciaczki miała:tak:bo mamy z tamtąd jeszcze lampy takie (nie wiem jak się mówi na nie co opisze ok)że trzy są takie śwaitła na jednaj długości sa bardzo ładne tylko niepasuje mi to do dziecinnego pokoju co dlatego chce zmienić ale w salonie kuchni mamy to i zadowoleni jesteśmy z tego;-)tylko z tym że nie świeci bardzo mocnym światłem a wychodzi że mają ponad nieco 100:confused:może dlatego bo to jakieś inne nie wiem ale ogólnie sa fajne;-)i pewnie coś jeszcze mam ale już zapomniałam:-Dno pomijajac rzeczy do kuchni bo to napewno cię nieinteresuje pewnie bardziej meble itp.dużo dla dziecka pewnie a znaleźc można coś tam na pewno;-)

hej laseczki kochane:-)
Witam. Jestem tu sobie ''przelotem'':) Co do mebelków to my kupować będziemy w Agacie. Polecam, są śliczne:-) No i ceny takie normalne:-) Nie jakieś wywalone w kosmos:happy:
dzieki za namiar..patrzylam wczoraj na strone agaty i oprocz Manchester(chyba)taka seria nic mi w oko nie wpadlo..a TY na jaki zestaw z agaty sie zdecydowalas??
Gosia mnie też bardzo podoba się Kacper wiem że teraz ich dużo ale jakby u nas był chłopczyk byłby Kacperek albo ewentualnie Tomaszek.
Nie martw się że nie możecie się dogadać w sprawie imienia bo to chyba normalne u nas też nie ma na razie kompromisu i imię nie wybrane ja ostatnio stwierdziłam że chyba poczekamy jak się już urodzi królewna i zobaczymy wtedy jakie imię do niej pasuje. Mnie podoba się Maja, Ania, Ola (Aleksandra)Mój M albo Natalka albo Lena ale decyzji jeszcze nie ma:sorry2:
Ja mam Maje:-)i chyba na 90% bedzie Kacper bo nie widze innego imienia?juz sie przyzwyczailam do niego,pasuje do nazwiska, poza tym juz oczami wyobrazni widze pieknie wypisane to imie na scianie w synka pokoju:-)
Witajcie kochane niestety niebylo mnie długo bo ;
do szpitala trafilismy z znowu wysoka żółtaczką tym razem 17,5… lezała mała pod lampami 4doby i spadła tylko do 10,5 dla lekarzy to byl za maly spadek zaczeli szukac przyczyny dlaczego małej ta zóltaczka sie tak utrzymuje porobili badania i okazało sie że mała ma bakterie; „paciorkowca”( rób cie badania w ciazy bo mi o tym badaniu nikt niepowiedizał!!!)- dla mnie to był szok! dostała antybiotyk ampicyline dozylnie na 7dni po tych dniach znowu badania i bakteri paciorkowca niebyło ale wyszła nowa inna „koli” załamałam sie totalnie dosc ze spałam juz 10 dni w szpitalu na LEŻAKU bo w tym szpitalu jak chciało sie z dzieckiem zostac trzeba było sobie załatwic cos do spania i u mnie to był rozkladany lezak- w ten dzien płakałam baaa wyłam jak bóbr bo wiedziałam z eto znow 7dni antybiotyku itd zmienili zntybiotyk na agumentin ….. a zeby tego było mało ta po tym ciezkim dniu w ktorym dowiedzialam sie ze mala ma inna znow bakterie dostałam w nocy strasznych boli najpierw brzucha a potem az promieniowało na kregosup ból do nieopisania zadne leki niepomagały zadzwonilam o 1 w nocy po meza i zajechal ze mna na pogotowie w aucie to juz mu odlatywałam podobno… na pogotowiu stwierdzili ze to kolka jelitowa szybko dostałam zastrzyk rozkorrczowy i po pol godziny zaczął ból ustepowac, potem kazali mi z pogotowia jechac do innego pogotowia do ginekologa by sprawdzic czy wszystko w tamtych sprawach w porzadku …. łacznie 14dni w szpitalu:-(
mowie Wam to co przeszlam teraz nie potrafie opisac słowami ciesze sie strasznie ze juz jestem w domu ale jednoczesnie odczuwam strach co nas jeszcze czekac moze…. ( ta kolka jelitowa to podobno zdarza sie najczesciej z nerwow a ja w ten dzien to tak plakałam ze az w srodku brakowało mi sil by dalej plakac , płakałam a łzy juz nieleciały tylko taki bol w środku w sercu…. straszna byla dlamnie rozłaka z Oliwerkeim niemogłam sie z nim zabardzo widywac najczesciej to tyle co przez okno…) a najhgorsze to to ze ledwo maluttka sie urodzila i juz antybiotyki....
Boze dizkuje ze jestem tu w domu modle sie tylko o to zeby dzieci były zdrowe i my abysmy mogli je szczesliwie wychowac….. po tym co sie naogladalam w szpitalach poprostu jestem cała przerazona tym wszystkim, z Oliwerkiem niewiedziałam co to choroba wszystko tak bylo łatwo a teraz boje sie kazdego dnia, siłe daje mi wiara ze wszystko jest w rekach Boga i my tu nic niezmienimy pozostaje sie modlic i ufac ze już bedzie dobrze…
ściskam Was wszystkie , kiki powodzenia!!!!!
,
Zobacz załącznik 158710Zobacz załącznik 158711Zobacz załącznik 158712Zobacz załącznik 158713Zobacz załącznik 158714Zobacz załącznik 158715Zobacz załącznik 158716Zobacz załącznik 158717
Aga strasznie to co przezylas:-(ale dobrze ze juz wszystko ok:-)a coreczka piekna..myslisz ze nastepstwem paciorkowca byla ta bakteria coli??ja napewno bede robic to badanie!!
A mnie jutro zaczyna się 30sty tydzień :szok::-) I już trójka z przodu aż do porodu :-D
Pyszczku mi w poniedzialek stuknie 30tc...juz blizej niz dalej:-)wubralas cos dla dziecka z ikei??
PYSZCZEK u ciebie w 30 a u mnie w 20:-Dno ale racja teraz to juz ci szybciutko minie jeszcze troche i bedziesz w 35 a wtedy to już czekać i liczyć tygodnie do porodu:szok::rofl2:a co do IKEI jeśli chodzi o mebelki to kupiliśmy sofe 4 osobową KLIPPAN i sobie bardzo chwalimy super długa co ja po jednej stronie leże M po drugiej a czasami synek wpadnie i siedzi po środku:-Dale tak już niekiupowaliśmy bo m ój M stolarz co sam robi;-)a dla dziecka to kupiłam takie jak siatki(taki dłuuugi kosz siatkowy wiszący nie wiem jak wytłumaczyc dokładnie)takie hmm kosze plastikowe do zabawek bardzo fajne są:tak:miśki oj duuuzo tam ich jest:-Dno i to na tyle bo już wcześniej mieliśmy pokupowane a teraz czekam na płeć i wtedy coś kupie;-)bo ogólnie narazie duuuzo oglądam i bardzo ładne rzeczy tam sa wogóle podoba mi się to jak wchodzisz to mają tak urządzone jabyś była w domu tzn każdy kąt jak w domu co az miło posiedzieć i z M musimy zawsze gdzieś usiąść:-p:-Dale ogólnie bradzo fajne rzeczy są np.komody mi się tam podobaja dla dzieci:tak:gdybym nie miała pewnie bym kupiła;-)łóżeczka wystrojone także sa ładniutkie:tak:itp.itd.dużo można wymieniać:-)trzeba sobie samemu obejżeć bo jednym coś w gust wejdzie drugim nie;-)
Patrsyiu dobrze ze masz ok humorek:-)i ja tez lubie ikee:-)chcialam dla synka kupic mebelki w ikei ale poszly w gore ale mysle ze jednak kupie najpierw komode z powiedzmy za pol roku szafke:-) ta komode IKEA | Małe dziecko | Stoliki do przewijania i pielęgnacja dzieci | LEKSVIK | Stól do przeijania/ szafka a szafy nie ma na necie ale w sklepie byly:-)poza tym napewno pare drobiazgow kupie dla synka..i dla Mai zabawki sa fajne:-)

dzieczyny ja mam pytanie do tych paciorkowcow...jak sie robi to badanie??z moczu czy z czego??

milek sobotki zyczeL-)

A zapomniałabym jeszcze kupiliśmy nocne lampke taka wisząca niebieską w gwiazdki białe bardzo fajna i teraz chce kupić słonce takie duże na suficie się wiesza bo chce jednak taką bo bardziej bajecznie będą dzieciaczki miała:tak:bo mamy z tamtąd jeszcze lampy takie (nie wiem jak się mówi na nie co opisze ok)że trzy są takie śwaitła na jednaj długości sa bardzo ładne tylko niepasuje mi to do dziecinnego pokoju co dlatego chce zmienić ale w salonie kuchni mamy to i zadowoleni jesteśmy z tego;-)tylko z tym że nie świeci bardzo mocnym światłem a wychodzi że mają ponad nieco 100:confused:może dlatego bo to jakieś inne nie wiem ale ogólnie sa fajne;-)i pewnie coś jeszcze mam ale już zapomniałam:-Dno pomijajac rzeczy do kuchni bo to napewno cię nieinteresuje pewnie bardziej meble itp.dużo dla dziecka pewnie a znaleźc można coś tam na pewno;-)
daj zdjecia:-)

dziewczyny a imie PATRYK??podoba Wam sie??

co do ikei to ostatnio widzialam tam fajne dywany dla dzieci http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70132827 i taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50132828 ale czy one bede pasowac do puchatkowego pokoju??

Kiki 3mam kciuki zeby corcia szybko postanowila wyjsc:-)

Ostatnia edycja:
Witajcie!!:tak:
Nie mogłam wejśc na BB wczoraj bo taka zabiegana byłam:sorry2:
Agnieszkao to straszne ten paciorkowiec.. brr, ale cieszę się, że już lepiej:tak:Śliczną masz córeczkę:tak::-)
Patrysia ja uwielbiam się z M godzic:-D Jest zawsze tak milo i dobrze (choc my zazwyczaj nie klócimy się, jedynie obrażamy się na siebie):-DDObrze, że ten stan trwa krótko i nie jest często:tak:
Dziewczyny mebelki w Ikeii świetne:tak: Ja co prawda nie byłam nigdy tam:zawstydzona/y: no ale w necie jak ogladam to aż mi dech w piersiach zapiera;-):-)
We wtorek mam wizytę u gina:tak: a potem zaraz jedziemy do mieszkanka mojej mamy:tak:Mama z facetem wyjeżdża także sobie u niej posiedzimy i polazimy na zakupy:tak::-)Uwielbiam do niej jeździc:-D I uwielbiam tą miejscowośc:tak:No i pewnie basen obowiązkowo zaliczę;-)Tylko gina zapytam czy nie mam zadnych przeciwskazań;-)

reklama
GIEOSKA zrobie dzisiaj zdjęcia i pokaże wam a tego słońca jeszcze nie mam dopiero chce kupić ale jest bardzo fajne i takie duże:-)a co do paciorkowca ja sama sie zastanawiam hmm co przyłączam sie do pytania;-)
AGNIESIAK hehe oj tak zawsze jest miło po sprzeczce:-Dto kożystaj kożystaj:-)a co do basenu to można ale tam gdzie jest dużo mniej chlorowana woda;-)
M jechał ze synkiem do fryzjera a ja się wezme za robienie obiadku:tak:

Do góry