reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

A wiecie co sie dowiedzialam na szokle ostatnio? Że u nas w szpitalu nic nie musimy brac dla dzidzi do szpitala, poza skarpetkami i niedrapkami. Wszystko daja dla dzieciatka :) :) :) Fajnie, co, bo mialam stresa troche co to zabrac, a tak po problemia

No i fajnie, problem z głowy. Z tego co zauważyłam jak chodzę w odwiedziny do koleżanek, które już urodziły, że u nas też szpital ma ubranka dla noworodków i dzieciaczki ubierane są w swoje ciuszki dopiero na wyjście.

reklama
A wiecie co sie dowiedzialam na szokle ostatnio? Że u nas w szpitalu nic nie musimy brac dla dzidzi do szpitala, poza skarpetkami i niedrapkami. Wszystko daja dla dzieciatka :) :) :) Fajnie, co, bo mialam stresa troche co to zabrac, a tak po problemia

w Sw.Zofii w Wawie każą wszystko przynosić własne, pierwsza rzecz z jaką maluszek ma kontakt to pieluszka z domu. Bo chodzi o to, żeby dziecko od razu było otoczone bakteriami z własnego domu, a nie ze szpitala. Co szpital to obyczaj :tak:

Ja tez biore feminatal N i nic lekarz nie mowil zeby Maks był nadwyraz duzy. Wczoraj bylam u gina, ale nie pytalam o to. Za 3 tyg mam nastepna wizyte i bedzie jeszcze usg, to na pewno zapytam ile urosł od ostatniego.

Dzieki dziewczyny za odp z tymi cycuchami. Bede oliwka smarowac bo i tak sie cala smaruje.
Ja biorę też feminatal N i moje dzieciątko jest bardzo duże w 27 tyg 1300 i lekarz powiedział że to będzie duży chłopczyk i ze mogę daleć brac witaminki no i to zelazo. Tylko ja chyba zrezygnuje z tych witamin bo on powiedział ze bede miala duze dzieciatko i troche mam stracha, ale na razie sie zastanawiam.
Dzięki Klaudzia! A moze ktoś inny coś pomoże mi wymyśleć? znalazłam jeszcze taką

tylko nie wiem czy tu pod brzuchem nie będzie ciasno, ale tu by można odpruć dół i doszyć taki sam tylko dłuższy, wogóle nie mam ochoty iść na wesele i szykować się:no::sorry2:
Polecam ta stronke, masz tam przesliczne sukienki i spodnice ciazowe i na pewno znajdziesz cos dla siebie i dzieciatka bez przerubek. Sama od nich już kupiłam dwie i jestem zadowolona. Rozmawiałam z babką z tego sklepu przez telefon, dopytała się o wszystkie moje rozmiary i w którym jestem tygodniu i dopasowała sukienkę idealnie: Sklep internetowy Haloo. Polecam!!

my z mezem czekalismy 1,5 roku i nie mogłam w to uwierzyc, jeszcze plamiłam i miałam silne bole ze lekarze nas nastawiali ze moge nie donosic. I zamiast skakac ze szczescia do góry, to modliłam się o każdy dzień, a jak ściągałam bieliznę to miałam duszę na ramieniu, nie przespane noce, strach, strach i jeszcze raz strach. Zaczeliśmy normalnie oddychać po trzecim miesiącu i teraz nadrabiamy zaległości i cieszymy się jak szaleni z naszego synka.

Moj maz wyjechal na 2 miesiace wczoraj w nocy wiec dzisiaj czeka mnie samotna noc. Mam nadzieje, ze dam rade to wytrzymac w spokoju, musze myslec o naszym syneczku. Zajac sie praniem i prasowaniem ciuszków i od wrzesnia bede miala szkole rodzenia 3 razy w tygodniu.
Do pracy wracam w maju, tak mi wychodzi i chyba wytrzymam te dwa miesiace w pracy, bo potem mam 2 miesiace wakacji, wiec na całego zacznę prace z dzieciaczkami na nastepny wrzesien.

Bosastopka, dołączam się do życzeń:-) Oby Ci sie wszystko w życiu spełniło tak, jak to zaplanujesz:) Nie czuj się staro proszę, bo ja we wtorek złamałam 30tkę.. Szybko mi zleciało.. Do tego był to jeden z najgorszych ostatnio dni...I mój szanowny małżonek nawet mi życzeń nie złożył, nie mówiąc oczywiście o takich fanaberiacha jak prezent, kwiaty..
Przykro, że leżysz, ale to dla wyższych celów:tak:
Ja byłam u lakarki wczoraj, myślałam, że będzie chciała sprawdzić jak się ma moja szyjka, ale nawet mnie nie badała??? Do tego twardniejący brzuch, mimo branej profilaktycznie nospy forte.. :no: O co chodzi??
A poza tym apropos samopoczucia, to ja mam po prostu psychiczny problem!!! Doznaję oprócz "dekoncentracji", zupełnego paraliżu woli... Nic mi się nie chce. Nie jestem w stanie zmusić się do działania. Makabra totalna. Czy któreaś z Was prze żywa coś takiego?

klaudzia zalatwiam oczywiscie te 190£ przysluguje kazdej ciezarnej i to jedyne pieniazki jakie dostane ;-)polozna sama powinna pamietac zeby ci dac jesli nie da ci popros o forme na health in pregnancy grant ja wlasnie wczoraj dostalam ;-) wczesniej bylam miesiac temu ale nie miala formy czekalam miesiac na nastepna wizyte i balam sie ze znowu mi nie da ale pierwsze co to dala mi ta forme czesc wypelnia polozna czesc ty a potem tylko wrzucic do slrzynki i 190 funtow na konto siup he he:-) moja siostra dostala po 2 tygodniach jakos

Dzieki Weri. Ja w srode ide do poloznej to napewno ja o to zapytam, niech sie lepiej postara :wściekła/y::-D
A nie bedziesz sie starac o Child Benefit i Child Tax benefit ?? Child benefit nalezy Ci sie czy pracowalas czy nie! Masz dziecko i to sie liczy, a przeciez kazdy pensik sie przyda. Majac child benefit mozesz starac sie automatycznie o 500 funtow becikowego ;-)

reklama
Witam was serdecznie, dopiero zarejestrowalam sie na to forum, mieszkam w USA, termin mam na poczatek listopada i bede rodzic w domu pod opieka poloznej i douli.
To nasze pierwsze, wymarzone dziecko, w dodatku dziewczynka(Izabelka).

pozdrawiam serdecznie!
Daga

Ostatnia edycja:
Do góry