reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

ehhh tez bym poszła spać, tylko nie mam co zrobić z córą ;-)

georgina ja farbowałam włosy 3 miesiące po porodzie ale już nie karmiłam małej więc nie pomoge :-( w ciąży można farbować od 13-14 tyg i nie ma to wpływu na dziecko bo podobno farby teraz są tak skonstruowane że nie docierają do dziecka ;)

A POWIEDZCIE MI, GDZIE CZUJECIE KOPNIAKI??
Bardziej na dole? po bokach czy pod żebrami??

Bo ja cały czas czuje u góry, przy żebrach.. coś mi się wydaje że mała dalej ustawiona główkowo :oo2:

reklama
ja od mustelli w poprzedniej ciazy dostałam uczulenia.Wyskoczyły mi wielkie czerwone i swedzace plamy.Tyle kasiory poszło w błoto:wściekła/y:
W tej ciazy tylko i wyłacznie oliwka i jak narazie ani jednego rozstepu.

Georgia a dlaczego nie chcesz przed porodem ich zafarbowac?Pozniej moze byc ciezko z maluszkiem .A w zaleznosci od efektu jaki chcesz osiagnac(np.baleyage) mozesz tam nawet 3-4 godz spedzic.Jestem z zawodu fryzjerka i uwierz mi ze te bajki o szkodliwosci farb na ciaze,karmienie itd mozna sobie do kieszeni schowac.:tak:
W ciazy nie jest zalecane przez pierwsze 3 msc ze wzgledu na duza wrazliwosc na składniki zawarte w farbach(efekt-zielone włosy zamiast czarnych) i ew zapach (moze cie mdlic lub "dusic":tak:

Jeszcze jakiś tydzień temu miałam wrazenie, że dzidzia ma po osiem rąk i nóg. Dość często dostawałam po szyjce, co mało było przyjemne. Teraz raczej czuję kopniaki wysoko, przy żebrach.

ehhh tez bym poszła spać, tylko nie mam co zrobić z córą ;-)

georgina ja farbowałam włosy 3 miesiące po porodzie ale już nie karmiłam małej więc nie pomoge :-( w ciąży można farbować od 13-14 tyg i nie ma to wpływu na dziecko bo podobno farby teraz są tak skonstruowane że nie docierają do dziecka ;)

Bo ja cały czas czuje u góry, przy żebrach.. coś mi się wydaje że mała dalej ustawiona główkowo :oo2:

moj tez jest ustawony juz glowka w dol a kopniaki czuje na dole jak macha raczkami takie delikatniejsze, a przy zebrach mozniejsze...
czasami je czuje przy skorze a czasami gdzies glebiej:)
najwazniejsze ze plywa i jest wysoko i ze kopie:-)

Farby do wlaosow raczej nie wnikaja do organizmu,wiec nie powinnyo to miec znaczenia w trakcie karmienia a jesli bardzo sie boisz farbowac to mozesz zrobic balejaz i w ten sposob farba wogole nie bedzie miala kontaktu ze skora.

co do farbowania to ani moja fryzjerka ani gin nie mieli nic przeciwko :D wrecz wlasnie radzili zeby zrobic to przed porodem niz po bo potem juz z czasem niebardzo :D

moja kuzynka karmi juz rok swoja corcie i odkad pamietam to farbowala wlosy...
zawsze mozesz dzien dla przestrogi pokarmic buteleczka;-)
choc ona tego nie robi, a co do ciazy to mi lekarka pozwolila dopiero po 14 tygodniu i raz sie skusilam;-)
Tylko, że u mnie raczej niezbędny będzie amoniak bo chcę z ciemnego blondu zrobić się na jasny blond;-)

reklama

Ja czuję prawie wszędzie. Raz pod żebrami, raz w podbrzuszu, raz po lewej stronie, raz po prawej, czasem na środku, czasem oberwę w pępek co akurat boli;-)

Do góry