reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Shenkoka zazdroszczę, że Ci macica pracuje. Ja wczoraj miałam KTG (następne jutro) i znowu płaski zapis.
Wywołanie zaczną 01.10, mam już skierowanie do szpitala, powiedzieli, że przy cholestazie nie mogą czekać dłużej niż do skończonego 38tc, bo to za duże ryzyko dla dziecka.
Powiem wam, że bardzo boję się tego wywoływania, naoglądałam się na patologii jak to wygląda. Jedną dziewczynę tydzień męczyli oksytocyną i żelami zanim urodziła. Tzn. jeden dzień wywołują, drugi jest wolny (bo pacjentka musi coś jeść a wywołanie jest na czczo), następny wywołują i tak albo do skutku albo jak coś się zaczyna z dzieckiem dziać to wywołanie kończy się cesarką.

reklama
shenkoka nie wiem czemu, może to kwestia moich problemów z kręgosłupem??? hmm...
dr miał mi na tego gronkowca dac jeszcze jakies globulki z jodem - czy to to co Ty masz? i potem po usg jak wyszła kwestia CC to juz nic nie wspominał i nie wiem czy zapomniał czy specjalnie juz nie przepisał - a ja byłam w lekkim szoku i zapomniałam zapytać... hmm...
a wogóle... podpytasz swojej połoznej przy okazji co mam wziąć wiecej do cc? np. koszulę do porodu - czy daja jakas operacyjną...? no i cos w tym stylu..
No to teraz czekamy na Kajtka :-)

Napisz mi kochana jeszcze czy przy badaniu na paciorkowca miałaś też zrobiony antybiogram wg. którego lekarz dał Ci te leki. Kurczę znalazłam coś na necie odnośnie tego leku dopochwowego:
EGIS Polska Sp. z o.o.+Betadine globulki (Polyvidonum)

Ja razem z posiewem mam antybiogram i wypisane leki, na które mój pacorek zareaguje. Dostałam Dalacin. Też obawiam sie go brać ale u mnie nie ma aż takich obostrzeń do stosowania w trakcie ciąży. Pewnie lekarz wie lepiej, ale kurczę...

A mi na posiewie wyszły jakieś liczne Moraxella species i nieliczne candidy i dostałam globulki, nie mam tylko pojęcia co to za bakterie te moraxelle, bo w necie raczej o innym typie jest napisane i to raczej w drogach oddechowych się znajduje te bakterie a nie w pochwie.
Już tydzień biorę globulki i wychodzi, że jeszcze tydzień będę a w szpitalu brałam antybiotyk.

shenkoka nie wiem czemu, może to kwestia moich problemów z kręgosłupem??? hmm...
dr miał mi na tego gronkowca dac jeszcze jakies globulki z jodem - czy to to co Ty masz? i potem po usg jak wyszła kwestia CC to juz nic nie wspominał i nie wiem czy zapomniał czy specjalnie juz nie przepisał - a ja byłam w lekkim szoku i zapomniałam zapytać... hmm...
a wogóle... podpytasz swojej połoznej przy okazji co mam wziąć wiecej do cc? np. koszulę do porodu - czy daja jakas operacyjną...? no i cos w tym stylu..
No to teraz czekamy na Kajtka :-)

podpytam nie ma sprawy ;-) tak te globulki to sa z jodem..tyle, ze to na receptę :sorry: i nie wiem teraz czy masz je wziąc czy nie..teoretycznie problem pojawia się wtedy, gdy dziecko zachłysnie się wodami plodowymi, co ma miejsce przy porodzie SN..może dlatego juz nie dostałas..no albo zadzwoń do niego i zapytaj..:cool:
Abeja jak nie urodzę to 10.10 mam wizytę..to cie odwiedzę w szpitalu :-D:-D:-D:-D:-D

Napisz mi kochana jeszcze czy przy badaniu na paciorkowca miałaś też zrobiony antybiogram wg. którego lekarz dał Ci te leki. Kurczę znalazłam coś na necie odnośnie tego leku dopochwowego:
EGIS Polska Sp. z o.o.+Betadine globulki (Polyvidonum)

Ja razem z posiewem mam antybiogram i wypisane leki, na które mój pacorek zareaguje. Dostałam Dalacin. Też obawiam sie go brać ale u mnie nie ma aż takich obostrzeń do stosowania w trakcie ciąży. Pewnie lekarz wie lepiej, ale kurczę...

a czemu też obawiasz się go brać?? bo ja się nie obawiam
powiem tak..antybiogram mam..lek dostałam jaki dostałam..ale co najważniejsze ufam swojemu ginkowi..nie czytam nic więcej, bo po co? krzywdy z pewnością nie chce mi zrobic ani małemu..a to dziadostwo wyleczyć trzeba i już..

Ostatnia edycja:
Mam nadzieje ze to dobry watek.
Wiem ze pisalysmy juz o znieczuleniach i to raczej sprawa indywidualna ale czy macie juz jakies typy na jakie (i czy wogole?) sie zdecydujecie podczas porodu?
Ja myslalam na poczatek o Entonoxie (gaz z powietrzem) a pozniej ewentualnie Epidural..:confused:

reklama
mayo..u nas to szczerze nie mam pojecia czy mozna wybrać..mnie tam wsio rawno..byle nie bolało..

jagoda..nie zazdrość tylko się za męża bierz!! swojego oczywiscie ;)

Do góry