reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

dziewczyny to ustalajcie o ktorej to spotkanko bo moze komus moge pomoc w dojezdzie. Np. Wiesienka - jaknie wiesz gdzie , co i jak to moge Cie zabrac wracajac z centrum (tylko gdzie Ty mieszkasz). Ty jako "kulka" masz u mnie pierwszenstwo w autku. A po drodze do Gosi moglabym przechwycic Olge zIgusiem albo Manije z Franusiem . Pytanie tylko czy dla franusia jest fotelik. Bo ja jeszcze nie mam.

Keisha - to nastepna mama z okolic :). Ja niby Stillorgan ale zaraz przy pubie Leopardstown inn. :)

To dawajcie znac co i jak i o ktorej ,zebym sobie poranek jakos zaplanowala.

reklama
Keisha a z ktorej czesci Leopardstown jestes?

Emwudziekuje bardzo za propozycje, ale my sie poturlamy piechtolotem, bo probujemy schudnac ( z marnym skutkiem :dry:).

Gosiu o ktorej? :)

Emwu odnosnie tych ciuszkow dla maluszka, to zaraz po porodzie zawineli go w kocyki. Zalozyli mu tylko pampersa. Pozniej juz na poporodowej go sami przewinelismy i ubralismy.
A do szpitala przygotuj 2 torby- jedna Twoja, druga dla malenstwa.
Na stronce szpitala jest info co zabrac Labour and Delivery : National Maternity Hospital - to go

Ja wzielam 2 koszule porodowe (kupione w Penneysie :), klapki, kosmetyki, podpaski poporodowe i majty jednorazowe (kupione w Mothercare), recznik, ciuchy na wyjscie... I tak jeszcze mysle, ale chyba nic wiecej nie bylo mi potrzebne, bo wyszlam po 24h.
I wez tez ksiazke, albo cokolwiek do czytania :-). Ja nic nie wzielam i myslalam ze sie pogryze z nudow. Wszystkie ulotki ktore dostalam przeczytalam od deski do deski :-D

A dla maluszka wez kilka bodziaków, kilka spiochow-pajacykow, czapeczke, lapki-niedrapki, pampersy mialam swoje, ale ewentualnie oni tez mają, kocyk. Maly mial pierwsza kąpiel w domu dopiero wiec z kosmetykow dzieciecych nic sie nie przydalo.
I to chyba tyle ;-)

Ja teraz uciekam! do pozniej!

Ani niestety nie bedzie,a reszta?Dziewczyny przychodzcie o ktorej wam pasuje,ja i tak jutro jestem w domu.Dzis wywloczylismy sie 5 godzin i nogi mi wchodza,wiecie gdzie...Manija wysle Ci adres.

dziewczyny to ustalajcie o ktorej to spotkanko bo moze komus moge pomoc w dojezdzie. Np. Wiesienka - jaknie wiesz gdzie , co i jak to moge Cie zabrac wracajac z centrum (tylko gdzie Ty mieszkasz). Ty jako "kulka" masz u mnie pierwszenstwo w autku. A po drodze do Gosi moglabym przechwycic Olge zIgusiem albo Manije z Franusiem . Pytanie tylko czy dla franusia jest fotelik. Bo ja jeszcze nie mam.

Keisha - to nastepna mama z okolic :). Ja niby Stillorgan ale zaraz przy pubie Leopardstown inn. :)

To dawajcie znac co i jak i o ktorej ,zebym sobie poranek jakos zaplanowala.

hello hello,a ja jako kulka to niemam pierszenstwa???????
ja tez niewiem gdzie co i jak

no ja mysle ze tak 12-13 bym byla .oki gosiu na gg podaj mi adres
pojade luasem potem w 47 tak i co powiedziec kierowcy STEPASIDE co?

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny,
przepraszam z gory, ze nie dalam rady dojechac, ale nie czuje sie dzis najlepiej:no:, w nocy malo co spalam i kregoslup nawala, jestem juz spakowana we wtorek mam wizyte w szpitalu i zobaczymy czy bedzie cesarka, ale jakos nie czuje zeby mala sie obrocila wiec raczej cesarka:-(

Hej,juz po spotkanku,Byla tylko Wiola,dzieki Wiolu.Dzieciaczki milo spedzily czas i mamusie rowniez.Pozdrowionka dla tych,co nie mogly dotrzec!!!

Gosiu przepraszam, ze nie wpadlam dzisiaj, ale mialam niespodziewanych gosci, a do tego rozsadzalo mi gębę z bólu po wczorajszym dentyscie. Dostalam 3 zastrzyki znieczulenia i po tym kluciu mnie napierdzielało konkretnie... :-(
Okazało sie ze mam kolejnego zeba do leczenia kanalowego! :wściekła/y: Juz u tego denstysty zostawilam 600 stowek za innego zeba, wiec chyba zapakuje synka i polecimu do Polski na kilka dni. Jeeezu, masakra... Chyba sobie zafunduje sztuczną szczękę od razu :-:)-(

reklama
Do góry