reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
Czyli po karmieniu (zaleca się przecież przez 6 miesięcy tylko karmić piersią). Jak mówię, że będę długo karmić tylko piersią, to uważaja mnie za wariatkę (bo dziecko będzie głodne:eek:). Niektóre ciotki mówią o dokarmianiu 2 mieisęcznego bobaska...niech się nawet mama z teściową obrażą, ale ja będę twardo się upierać przy piersi i TYLKO piersi na początku
Jesli Bóg da to ja tez będe chciała przez pół roku TYLKO na cycku..
a pozniej zaczne rozszerzac diete .. ale powolutku.. :)

Czyli po karmieniu (zaleca się przecież przez 6 miesięcy tylko karmić piersią). Jak mówię, że będę długo karmić tylko piersią, to uważaja mnie za wariatkę (bo dziecko będzie głodne:eek:). Niektóre ciotki mówią o dokarmianiu 2 mieisęcznego bobaska...niech się nawet mama z teściową obrażą, ale ja będę twardo się upierać przy piersi i TYLKO piersi na początku

upierac sie to jedno a realia to drugie :)
j bym tez chciala dlugo karmic ale mam swiadomosc ze po macierzynskim wroce do pracy i w czasie jak mnie nie bedzie cos to dzieciatko bedzie musialo jesc !!

Kochanie to prawda, że piersią dziecka nie przekarmisz co nie znaczy, że będzie chodziło głodne, wg ostatnich danych powinno się karmić malucha piersią JAK NAJDŁUŻEJ co tez i ja zamierzam uczynić.

upierac sie to jedno a realia to drugie :)
j bym tez chciala dlugo karmic ale mam swiadomosc ze po macierzynskim wroce do pracy i w czasie jak mnie nie bedzie cos to dzieciatko bedzie musialo jesc !!
My ustalilismy że po roku wrócę do pracy.. do tego czasu postaram się zrobić tak żeby dziecko jadło już normalnie.. - normalnie na swój wiek oczywiscie..

hmmm co do badan na hbs to ja tez mialam aktualne szczepienia...
a niestety przeciwcial nie mam...
jakos szczepionki nic po sobie nie zostawily..

reklama
Do góry