reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Jak wczoraj mialo 15mm to jest duza szanse ze w ciagu 3-4 dni bedzieszmiec owu.Pamietaj ze pecherzyki srednio 2mm na dobe rosna, a pekaja zwykle okolo 20mm. Ja nie bylabym tego taka pewna ze miedzy piatkiem a sobota bedzie.

Ponadto, bzdury ten gin opowiada ze trzeba czekac z serduszkowiem. Powyzej 4 dni bez serduszkoania plywaki sie oslabiaja, wiec dzialaj kobito i nie sluchaj konowala. Zaczynaj od srody dzialac napewno

Dzięki lolitko miałam nadzieję, że się w tym temacie wypowiesz!

Powiedz mi jeszcze jedno, czy jeżeli będziemy sie przytulać codziennie od środy, a do owulacji rzeczywiście dojdzie między piątkiem a sobotą to żołnierze będą jeszcze w formie?

Nie ukrywam, że sie już bardzo martwię - nie wiem kto ma rację, wiem jedynie, że nie wychodzi, czy sie kochamy często, czy robimy przerwy (3lata bez zabezpieczeń i czekania na wpadkę, a od 10 cykli lekarze i walka na maxa!):-(

Wiem, że nie jestem jedyna tu jest nas znacznie więcej:-(

reklama
Kochana

A robiliscie badania nasienia bo juz nie pamietam ?

Noie jeszcze nie jeśli teraz w tym miesiącu nie zaskoczę to w przyszłym chce mnie położyć do szpitala, a mój mi obiecał że w takim razie on się wcześniej zbada, bo może nie ma potrzeby mnie narażać na te badania.

Na razie ma problemy z potencją, dlatego sie boję czy to nie wina żołnierzy, choć ponoć to inne mechanizmy. Nie wiem

tak się zastanawiam, z tym co mi napisałaś z tymi pływakami, a my się nie serduszkowaliśmy już 3 tygodnie, nie chcę go przemęczać, co by był w formie na TE DNI.
Ale może dziś się poprzytulamy, jutro odpuścimy i wtedy w czwartek chłopaki powinny być w formie -tak?

Agniesia

Potencja a plywaki - 2 rozne rodziny.

Oto dylemat strategiczny: sie serduszkuje codziennie, to plywaki zyskuja na jakosci ale traca na ilosci. Jesli nie badaliscie ilosci - to moze bezpieczniej zaczac od czwartku i wtedy codziennie. Nie chce zle doradzic bo to sprawa indywidualna. Ale jesli to ja bym byla w Twoich butach - to jednak bym zaryzykowala od srody....

Statystycznie serduszkownie codziennie niezaleznie od innych czynnikow daje wieksze prawdopodobienstwo zafasolkowania.

Nie czekajcie nigdy 3 tygodnie bo obnizacie parametry nasienia. Pamietaj- czeste serduszkowanie poprawia ilosc i jakosc. Narzady rodne sa "wycwiczone" i jak z kondycja - im wiecej tym lepiej. Jedynie pary z oligospermia powinny byc uwazniejsze bo wtedy plywakow jak na lekarstwo.

Agniesia

Potencja a plywaki - 2 rozne rodziny.

Oto dylemat strategiczny: sie serduszkuje codziennie, to plywaki zyskuja na jakosci ale traca na ilosci. Jesli nie badaliscie ilosci - to moze bezpieczniej zaczac od czwartku i wtedy codziennie. Nie chce zle doradzic bo to sprawa indywidualna. Ale jesli to ja bym byla w Twoich butach - to jednak bym zaryzykowala od srody....

Statystycznie serduszkownie codziennie niezaleznie od innych czynnikow daje wieksze prawdopodobienstwo zafasolkowania.

Nie czekajcie nigdy 3 tygodnie bo obnizacie parametry nasienia. Pamietaj- czeste serduszkowanie poprawia ilosc i jakosc. Narzady rodne sa "wycwiczone" i jak z kondycja - im wiecej tym lepiej. Jedynie pary z oligospermia powinny byc uwazniejsze bo wtedy plywakow jak na lekarstwo.

Dziękuję, czyli radzisz od jutra. Nie od dziś?

Skoro tak to poczekamy, ale ja już nie wiem co się ze mną dzieję, dziś jakiś paskudny kryzys mnie dopadł, siedzę i ryczę -dlaczego- nie wiem.

Winię się, ze za mało wiem, ze to moja wina, że ciągle nic.

Przepraszam, nie chcę tu psuć atmosfery, wiem że też macie swoje problemy i też dużo wody za wami. Dlatego spadam i nie przeszkadzam wyjdę z krzaczorów jak mi przejdzie.

Jeszcze raz dziękuję!

Kochana

Nikt niczemu niewinny. My sie tu wsie staramy zafasolkowac a wiedza tak duzo pomaga jak i nie pomaga. Nie obwiniaj sie kochana i nie stresuj....

Obejrzyj jakas komedie ze swoim i cieszcie sie wieczorem. A fasolka przyjdzie wtedy jak jej sie bedzie chcialo;-)

Witam,tak piszecie o tych przytulankach w tych dniach i przed,to ja z moim przytulamy się przed owulacją dzień i na tym koniec:zawstydzona/y: tzn.het wcześniej tez, ale w tych dniach mało co :sorry:i może nie trafiamy hmm....np.jakbym miała jutro owulkę to my np.dziś wieczorem późnym i koniec :zawstydzona/y: muszę sobie testy owulacyjne kupić.Ponoć powinno się przytulać 3-4 razy w tyg.a my ledwo 2 :szok:

reklama
Pajeczko u mnie dzis tempka ostro w dol.. juz z rana spodziewalam sie ze przyjezie w koncu dzis 15dpo a jednak do tej pory sie nie pokazala..

Przykro mi :-( u mnie tez nieciekawie :-(endometrium ma tylko 2.5 mm ( 9 dc) a nie ma ani jednego pecherzyka dominującego mam na obu jajnikach mam po kilka pecherzyków. Chyba zaczne pic czerwone wino.

Mysle, ze nic z tych ziółek nie bedzie :-( jak myslicie chyba nieciekawie z tym endo bo pecherze moga jeszcze urosnąć!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry