Wyrywanie zęba w ciąży ?! Ciekawe czy dentysta się zgodzi...Cześć dziewczyny, znów jestem załamana.:-(
Czy nie może być po prostu OK ???
Jestem po kolejnej wizycie, u lekarza ok ale wyniki badań kiepskie- znow mi CRP urosło ! Teraz już ma ponad 21,5 !!!
Inne badania OK i w sumie nie wiadomo na 100 % dlaczego to CRP rośnie....robiłam wsyztskie badania i jedyne co moze mieć wplyt to rosnące 8-mki :-(
Zaczęły rosnac tuż przed ciążą, wtedy zrobilam panorame szczęki i dzis jeden ząb jest juz na wierzchu i dentysta zobaczył ze sie psuje. Powiedziałam o tym gin i on zalecił USUNIĘCIE !!! Jestem przerażona, jestem teraz w 37 tyg a we wtorek ide na rwanie zęba. Boję sie strasznie...ale gin twierdzi ze trzeba sie tym teraz zajac bo jak zacznie bolec podczas porodu albo połogu to wtedy bedzie dopiero problem....:-(
eh....
reklama
My w zeszły weekend jechaliśmy do Wa-wy. I J. też powiedział, że bez torby nie jadę. Torbę wzięłam, on nie zaglądał do środka, i całe szczęście, bo niewiele w niej byłoDobra kochane, ja lece sie pakowac, zajrze do was w poniedzialek. I pakuje torbe do szpitala(to co mam, a niewiele)-przykaz mezusia![]()

Skoro gin Ci tak zalecił, to może ma rację. Dentysta też będzie miał w tym temacie sporo do powiedzenia i prawdopodobnie się nie zgodzi. Trzymam kciuki, żeby było dobrze.Cześć dziewczyny, znów jestem załamana.:-(
Czy nie może być po prostu OK ???
Jestem po kolejnej wizycie, u lekarza ok ale wyniki badań kiepskie- znow mi CRP urosło ! Teraz już ma ponad 21,5 !!!
Inne badania OK i w sumie nie wiadomo na 100 % dlaczego to CRP rośnie....robiłam wsyztskie badania i jedyne co moze mieć wplyt to rosnące 8-mki :-(
Zaczęły rosnac tuż przed ciążą, wtedy zrobilam panorame szczęki i dzis jeden ząb jest juz na wierzchu i dentysta zobaczył ze sie psuje. Powiedziałam o tym gin i on zalecił USUNIĘCIE !!! Jestem przerażona, jestem teraz w 37 tyg a we wtorek ide na rwanie zęba. Boję sie strasznie...ale gin twierdzi ze trzeba sie tym teraz zajac bo jak zacznie bolec podczas porodu albo połogu to wtedy bedzie dopiero problem....:-(
eh....
Ja spakowałam torbę tydzień temu. I jestem już spokojna. Jeszcze kilku rzeczy brakuje (m.in koszuli nocnej rozpinanej i sztućców, wody i soków, ale to mi mężuś dowiezie). Teraz już nie jeżdżę za kierownicą, mąż ma zakaz picia alko i po niedzieli w ogóle będzie sajgon - odstawiam leki.... Wszystkie... Nawet te, które dostałam wczoraj. Jak to pani doktor powiedziała: do zobaczyenia za tydzień, o ile wcześniej nie spotkamy się na porodówce - niech się dzieje Wola Nieba :-) Ale wolałabym jednak urodzić w terminie 

Ale ja juz jestem po wizycie u gin i u dentysty.
Dentysta, a dokladnie chirurg szczękowy powiedział, ze jak bede miała na piśmie zgodę od gin na ten zabieg-on sie go bez problemu podejmie .
Mam juz tę zgodę, znieczulenie sie oczywiscie daje ale ono jest podobno w 100% bezpieczne i działa miejscowo, nie wnika dalej i dziecko go nie odczuje- i jestem umówiona na zabieg na wtorek na godz 20 :-(
Wiec rwanie bedzie na 100 %.
Dentysta, a dokladnie chirurg szczękowy powiedział, ze jak bede miała na piśmie zgodę od gin na ten zabieg-on sie go bez problemu podejmie .
Mam juz tę zgodę, znieczulenie sie oczywiscie daje ale ono jest podobno w 100% bezpieczne i działa miejscowo, nie wnika dalej i dziecko go nie odczuje- i jestem umówiona na zabieg na wtorek na godz 20 :-(
Wiec rwanie bedzie na 100 %.
No to zamiast odpocząć przed porodem to będziesz się męczyć... A najgorsze jest to, że nie możesz za bardzo brać leków przeciwbólowych... Gosiu, współczuję, ale mam nadzieję, że nie będzie Cię ból męczył zbyt długo. Biedactwo...
I jeszcze te koszta mnie przerażają !!! Kazda wizyta kosztuje, teraz wizyty bardzo częste, kazde badania płatne, udalo sie uzbierac na wózeki fotelik a teraz jeszcze dentysta\! Uslyszalam w gabinecie ze koszt rwania chirurg. jest miedzy 200 a 500 !

reklama
a ja tak mam już od jakiegoś czasu. Najczęsciej jak chodzę, albo wieczorami w domu. Mam wrażenie że dziecko chce wyjść i tak naciska. Takie odczucie jakby nagle dziecko zaczęło ważyć tonę.A ja wlasnie wrocilam z wyprawy do sklepu spozywczego i ciagle mialam wrazenie ucisku brzucha na samym dole i w lonie...nie podoba mi sie to...