reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Patrysiu a co to za 100 myśli w głowie masz w nocy? Mój humorek tez taki sobie teraz, ale zaraz pójdę na drzemkę, może po spaniu coś się poprawi...Chociaż uspokaja mnie to co napisałaś Ty i Royanna o tych infekcjach :sorry:
Obiadek na dzisiaj mam bo żeberka zostały z wczoraj, więc mogę odpoczywać...Kurcze zapomniałam ginkowi powiedzieć o tym że mnie żebro bardzo boli czasami po prawej stronie :wściekła/y: i nie wiem dlaczego..

Wiecie co tak sobie myślę żeby może magnez odstawić bo biorę MagneB6 a to przecież jest na skurcze, tzn żeby ich nie było, i myślę czy aby czasem mi ten magnez wszystkiego nie spowolni...a dzisiaj napiję się naparu z liści malin, ginek mówił że mogę pić jeśli chcę :)

ach kochana ja sama nie wiem o wszystkim zaczynam myśleć o rodzinie o sprawach domowych dosłownie o wszystkim i zaczynam niekiedy się dołować (sama nie wiem czemu nawet o byle co)wcześniej tak nie miałam a teraz co chwile coś:sorry:a co do magnezu ja myśle że też już czas odstawić bo spokojnie już możesz rodzić co niepotrzeba łagodzić skurcze a raczej spacerować więcej aby akcja dobrze w miare szybko poszła:tak:

Patrysiu kupilam juz dzis ta lampe sloneczko:-)sliczne jest:-)teraz moj m mosi je zabrac do nowego pokoju maluszka i zawiesic:-)

a ja wczoraj tez lozeczko rozlozylam...i juz 4 pralki prania z malymi ciuszkami poszly:-)lezaczek bujaczek juz zlozony...posciel kupiona tylko trzeba wyprac...i nawet torbe do szpitala mam spakowana czesciowo(bez kosmetykow)i nie wiem czy brac jakies czapeczki dla malucha ale chyba na takich oddzialach jest dosyc cieplo??ciuszkow dla malucha nie biore tylko dzis przygotuje juz torbe na wyjscie zeby moj m mial gotowe...jak myslicie w co takiego malucha ubrac...napewno kombinezon mam taki cienszy ale co pod spod??dajcie jakis pomysl??

to super:-)powiesz mi jak ona świeci czy daje w miare mocniejsze światło ok;-)bo to mnie ciekawi bo jednak chciałabym, aby synek do zabawy miał w miare dobre światło;-)ja tez w koncu chciałabym ja kupić mam nadzieje że na wypłate się uda (bo czekają jeszcze inne wydatki teraz M też coś znowu doszło do wydania kasy i jeszce opony zimowe trzeba kupić bo kupiliśmy auto ale on nie miał zimówek co będzie teraz trzeba kupić):sorry:

no i tez widze jak to potrafi się człowiek zmobilizowac:-)jeszcze drobne zakupy i gotowe czekać na poród:-)

reklama
Gosiu, ja kosmetykow nowych jeszcze nie mam, tylko pozostalosci po Maciu)bo do tej pory wielu uzywa). Mam koncowke oilatum, Koncowke zelu do mycia cialka i wloskow Hipp i krem Bambino oraz Sudokrem. No nie, mam nowa sol fizjologiczna. Na pewno dokupie Zel do mycia Hipp, chyba masc Linomag zielona(bo dziewczyny chwala). Zastanawiam sie nad kremem na kazda pogode Nivea bo on jest tylko na wyjscia. Dotychczas uzywalam Bambino-do cialka w domu i na wyjscia i nie zawiodl mnie...

witam :-(
ja ciągle w żalu.
Dziękuję wszystkim pamiętającym za wyrazy współczucia.
Paula i Sylwia widzę,że planujecie następne dzieciątka,a ja
nie wiem chyba jakaś inna jestem bo na razie jestem na wielkie NIE
wydaje mi się,że nawet najcudniejsze dziecko nie zastąpi Aniołka. :-(
ja chce dzidzie ale tą którą w brzusiu miałam,nie potrafie sie z tym pogodzić.
boję sie żeby w depreje nie wpaść.tak bardzo mi żle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tusia- najmocniej Ci wspołczuję!!!
Mogę sie tylko domyślac jak to jest stracić fasolkę...bo sama do 4 miesiaca zylam w niepewności czy bedzie ok.
Myślę ze za wczesnie jeszcze by planowac kolejne dziecko...dopiero co stracilas pierwsze.....I może jest tak ze na tę chwile nie chcesz kolejnej ciązy itp ale za jakiś czas uspokoisz mysli i serce i znowu poczujesz jak bardzo pragniesz byc mamą.
Ja ze swojej strony mocno Cię przytulam.....
Trzymaj sie i badz dzielna.....

WITAM:-)

Ja ogólnie coś humorku nie mam:sorry:o 3 się obudziłam znowu 100 myśli do głowy i spać już nie mogłam do tego znowu lekki ból głowy i mam tak co noc praktycznie sama nie wiem czym to spowodowane jest:confused2:synek non topa w nocy się wiercił co byłam z tego zadowolona hehe chociaz niepowiem że niedało też to zasnąć:rofl2:no i tak wstałam z humorkiem do doopy:sorry:
no to czekamy na listopad:-)
TUSIA
[*] DLA ANIOŁKA :(
Patrysiu- moze to tylko dzis taki dzień masz...i oby szybko minelo....do porodu coraz bliżej i rózne mysli zajmuja głowę
W ciagu dnia jak masz chwilke ...przespij sie i zobaczyszze bedzie oki...

hej dziewczyny!!ja juz po porannych zakupach w ikei:-)w sumie prawie wszystko mam oprocz kosmetykow...super sie tak w tyg robi zakupki bo pustki w sklepie:-)
a ja wczoraj tez lozeczko rozlozylam...i juz 4 pralki prania z malymi ciuszkami poszly:-)lezaczek bujaczek juz zlozony...posciel kupiona tylko trzeba wyprac...i nawet torbe do szpitala mam spakowana czesciowo(bez kosmetykow)i nie wiem czy brac jakies czapeczki dla malucha ale chyba na takich oddzialach jest dosyc cieplo??ciuszkow dla malucha nie biore tylko dzis przygotuje juz torbe na wyjscie zeby moj m mial gotowe...jak myslicie w co takiego malucha ubrac...napewno kombinezon mam taki cienszy ale co pod spod??dajcie jakis pomysl??

wiecie jak pakowalam torbe to troche sie zdolowalam ze to juz...powiem Wam ze boje sie porodu jednak...mimo ze to przechodzilam...
Gie - oska- ja jeszcze torby nie pakuje a juz mi skóra cierpnie ma mysl o porodzie!!!!
I mimo ze to przechodzilam to wcale nie jest mi łatwiej!!!! Baaa mam wrazenie ze bardziej sie dygam!!!!!
Ale Ty sie nie martw ..widze ze zorganizowalas sie na medal!!!!!!!
Teraz tylko czekac na wielki Final!!!
Buziaki

fotografia-dzieci%B9ca.jpg

U nas dzis pieknie i slonecznie choc rano byla mgła!!!!!
Ja czuje sie juz ok po zeszlotygodniowych przejsciach z jelitówką!!!!!
Jedyne co mi doskwiera to sennnosc:)
Milego dnia laseczki!

Agniesiak no własnie wiem już kiedyś napisałaś że jesteś listopadowe dziecię, ale w niczym CI to nie przeszkadza że akurat w taki dzien się urodziłaś (2.11), prawda? :)
Już niedługo, sama nie mogę w to uwierzyć :sorry:

A my w weekend już złożyliśmy łóżeczko...:)
Nie, w niczym mi to nie przeszkadza:-) Po prostu łatwa data do zapamiętania:tak: I moze dlatego ja tak uwielbiam zaduszki, chodzic wieczorem po cmentarzu jak te wszystki znicze płoną:-) uwielbiam tą ciszę, zapach, spokój bijący od ludzi i te cudne iskierki:tak:
Wow..łóżeczko:-) Eh.. ja to naprawde nie wiem kiedy i jak mam się za zakupy dla dzidziolka zabrac:-( Nie wiem ile czego kupowac i jakie rozmiary.. nie wiem kompletnie co jest przydatne a co nie.. może zaraz usiądę i zrobię sobie sama listę.. ale nie mam pojęcia w co się ubiera takie małe dziecię.. termin mam na 6 marca to będzie chłodno jeszcze.

ja ciągle w żalu.
Kochana tak mi przykro..:-( Musisz byc dzielna i wierzyc, że Aniołek odszedł bo był w niebie potrzebny.. patrzy na Ciebie z góry i na pewno nie chciałby byś płakała.. Czas leczy rany Kochana.. ale wiem, że nigdy się o tym nie zapomni.. Trzymaj się

Pyszczku, a czy to są upławy? Takie na bieliźnie? Jak tak to bądź spokojna Bo jak czop odchodzi to rano robiąc siusiu normalnie czujesz jak ci coś tam zalega... to widać gołym okiem... albo podcierając się... ja tylko tak mogłam sprawdzić bo miałam ooogggrrrrooommmnnnyyyy brzuch:-D:-D:-D:-D

A i bakterie w moczu miałam całą ciąże!! I to bardzo liczne, leukocyty zawsze podwyższone i te inne... zawsze! Najważniejsze że masz nie obecne białko- bo w tedy dzidzia traci na wadze, ale to bardzo rzadko się zdarza. Nic się nie martw na koniec badaniami! Organizm już powoli zaczyna reagować i może już nie długo zostaniesz mamusią:-D:-D:-D

ja ciągle w żalu.

Tusiu współczuję ci bardzo mocno... pamiętaj że po każdej burzy zawsze wychodzi słońce.. nie ma takich słów żeby wyleczyć twój ból..ale wiedz że jesteśmy z tobą i ściskamy cię mocno mocno...

ja nie mogę!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-Dwy juz naprawde jestescie po jednej nodze na porodówkach laseczki moje ....alez nam sie będziecie rozdwajac .....bedzie emocji:tak::tak::tak::tak::tak:....pozostawiajcie jakies kontakty do siebie bo jak nie dostane zdjęcia waszych bobasów do 4 godzin po porodzie to będę się rzucac jak przekupa na placu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
kurde no całego posta mi wcieło:wściekła/y: grr....

anufifi już chwale!!! super suwaczki:tak:
Agniesiak85 a 2listopada to twoj wazny tez dzien?:-):-p no oby mi sie udało wiesz... zobaczymy;-)

Do góry