reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Kasiu, czop u mnie odchodzil w 3 ratach. Byl jak bardzo gesty zel, taki przezroczysto zoltawy, miejcami zabarwiony brunatnymi pasemkami krwi...Nie byl mlecznobialy...ale moze u Ciebie wyglad to inaczej? Teraz bierz sie za mezusia;-):tak::-D:-D:-D, niech odczopuje Cie dalej:-p:-)

hehe tez tak myslalam ale jutro z rana musze nasikac do badania bo moze beda jakies pozostałosci nie wiem no hehe

przejrzalam kilka forum i tam dziewczyny pisały ze u nich biały kolor tez był wiec nie koniecznie musi byc z krwia wiec moze to to

Ostatnia edycja:
reklama
ps. przypomnialo mi sie - KLAUDZIA idz do farmacji i popros o CALCIUM ANTYALERGIC czy jak to sie pisze. to jest jedyne co mozna wziasc na reakcje alergiczna, uczuleniowa. moze to pomoze?

Klaudzia biedulko...nic mi nie pozostaje jak tylko Tobie wspolczuc...Kapieli w Oilatum juz probowalas?

odezwali sie z przychodni... wlasnie wrocilam... powiedzialam im ze czytalam na internecie o tej antyhistaminie i ze moze to zaszkodzic mojemu aniolkowi na co powiedzieli mi ze wlasnie dlatego nie chca mi tego przepisac... za to dali mi krem DERMOL 500 ktory ma identyczny sklad jak Oilatum i jest przedewszystkim zalecany przy egzemie itp czego ja przeciez NIE MAM! Oilatum uzywam no i jak same widzicie g***o pomaga....
Anadri calcium biore codziennie i nie pomaga... no bo czemu mialoby pomagac jak przeciez alergi nie mam...

poczekam az maz wroci i zadecyduje czy jechac do szpitala czy nie... najchetniej to chcialabym zeby mi wywolali porod ale na to jeszcze za wczesnie a i tak by mi tego nie zrobili...

Kevinka wszystko mozliwe ze takie moje uroki ciazy ale w PL by mi dali na to jakies leki... a napewno nie zbyli by mnie tak jak tutaj... napewno powtorzyliby mi badania krwi. zreszta ja sama badan krwi nigdy nie widzialam

halli hallo:-)
wchodze na momencik by troszku poczytac...i znowu do roboty..poki sil jeszcze mam:tak:jutro jescze trzy paski tapety poloze i moge sie juz brac za ukladanie rzeczy w pokoiku...oczywioscie jeszcze jeszcze przed..to porzadki i scieranie kurzow:tak:a tak wogole to juz ledwo ledwo zipie...a moj piekny M mysli ze ja jakas robokopka..i ze wszytkiemu musze podolac...myslalam ze moja ta ciaza bedzie czyms superasnym i bez stresu a okazuje sie ze dla mnie taryfy ulgowej niema:-(szkoda..zawiodlam sie na tym moim M..no ale coz...jutro juz wystawie swoj wozeczek z piwnicy:))))no i juz w nastepnym tygodniu niech dzieje sie co chce:-Dmoge rodzic...mam nadzieje:sorry:
pozdrowionka

klaudzia, ja tez wczesniej mialam straszna swedziawke i poszlam do szpitala robic wyniki na choleztaze, ktora wyszla negatywna. kazali mi pojechac do apteki albo tesco, kupic cos, nie pamietam teraz chyba piri cos tam na alergie i jeszcze to biale, ktorym smarujesz sie jak masz ospe. w tym bialym to bym musiala sie chyba wykapac, bo co k%^^& mam smarowac, jak mnie swedzialo od palcow u nog po czubek glowy????!!!!

nie kupilam nic, i po 2 dniach na szczescie samo przeszlo.

a z tymi lekarzami- moj mowilam juz, na rwe kulszowa pezpisal ibuprom, gdzie jak byk 2 czy 3 razy napisane - absolutnie nie stosowac w III trymestrze a gdy go o to zapytalam, powiedzial, ze musimy isc na kompromis!!!:wściekła/y::no: niech sobie ten ibuprom w dupe wsadzi, i tak pewnie by mi nie pomogl

trzymam kciuki ;-)
dziunka wszystkie ciasta się udały ?:-):-)
ja właśnie wstawiłam zapiekankę i już mi ślinka cieknie kiedy już będzie gotowa;-)
Kupiliśmy wczoraj smoczek , ale kauczukowy . chyba może taki być?

Mialam kauczukowe dla Julki, Aventu, ale nie pamietam czemu na nie sie zdecydowalam :sorry: A do tego ostatnio sie wkurzylam, bo trafilam na strasznego buca w sklepie dla dzieci i usilowal mi wmowic ze Avent NIGDY nie produkowal smoczkow kauczukowych i ze pomylilam firmy. Ale mnie wnerwil! Na nastepne zakupy w tym sklepie, o ile wogole tam pojde, niewatpliwie zabiore smoczek KAUCZUKOWY firmy AVENT po Julce, ktory trzymam na pamiatke i mu pokaze, bucowi jednemu :crazy: Ale bylam z nich zadowolona, bo byly mieciutkie i bardziej chyba przypominaly miekkoscia sutek, zmienia sie je co trzy miesiace, dopiero jak wyszly malej zabki zaczelam kupowac sylikonowe.

Na pięć ciast, jedno nie wyszlo :crazy: Bo postanowilam zaeksperymentowac i dalam zamiast mrozonych sliwek mrozone borowki. A one puscily sok i ciasto sie nie upieklo :wściekła/y: A ze sliwkami zawsze wychodzi....No ale nic, jakbym nie sprobowala to bym nie wiedziala. Tylko szkoda tych borowek, bo mialam ostatnie pudelko w zamrazarce....
No ale dostalam od mojego piekny tort i to troche zrekompensowalo mi moj nieudany wypiek ;-)

klaudzia, ja tez wczesniej mialam straszna swedziawke i poszlam do szpitala robic wyniki na choleztaze, ktora wyszla negatywna. kazali mi pojechac do apteki albo tesco, kupic cos, nie pamietam teraz chyba piri cos tam na alergie i jeszcze to biale, ktorym smarujesz sie jak masz ospe. w tym bialym to bym musiala sie chyba wykapac, bo co k%^^& mam smarowac, jak mnie swedzialo od palcow u nog po czubek glowy????!!!!

nie kupilam nic, i po 2 dniach na szczescie samo przeszlo.

a z tymi lekarzami- moj mowilam juz, na rwe kulszowa pezpisal ibuprom, gdzie jak byk 2 czy 3 razy napisane - absolutnie nie stosowac w III trymestrze a gdy go o to zapytalam, powiedzial, ze musimy isc na kompromis!!!:wściekła/y::no: niech sobie ten ibuprom w dupe wsadzi, i tak pewnie by mi nie pomogl

Banana pamietam jak pisalas ze to mialas... ja tez jeszcze mam znikoma nadzieje ze samo przejdzie choc meczy mnie to juz chyba z miesiac.... pokremowalam sie tym kremem co mi przepisali zaraz jak przyjechalam do domu i nic nie pomaga.... a juz nie wiem co z tym zrobic....
dzis przynajmniej wiem ze nawet jak sie nie wyspie to rano ide na masaz dla ciezarnych wiec przynajmniej sie zrelaksuje rano... moze odzyskam jakas energie...

a co Twojego ibupromu to tak samo pisze na paracetamolu i innych pochodnych... a przeciez paracetamol to lek na wszystko dla angoli :szok:

Kaludzia nie bierz tego! przykro mi ale to prawda ze kobiety w ciazy nie moga tego brac. ja mam alergie - pylkowice i niestety wszelkie tabletki na nia sa antyhistaminowe. nie moglam nic brac. ani jednej malej tableteczki.
miedzy innymi dzialnie jest takie ze OBNIZA TETNO PLODU, co moze doprowadzic do w ogole ustania bicia serduszka.
KATEGORYCZNIE CI ZAKAZUJE WZIASC TEGO NAWET JAK CI W SZPITALU PRZYPISZA.

Tak, to racja! Jestem alergikiem wziewnym na doslownie wszystko (jedynie na siersc zwierzat z czasem sie uodparniam) i niestety musze sie meczyc cala ciaze bez lekow. Ale jakos w ciazy mi troche sie uspokoilo, jedynie latem byla masakra (ale plaza i morze ratowalo :tak:).

Za to na reku mi wyszlo cos dziwnego miedzy palcami, az sie przestraszylam ze jakas grzybica lub cos, wiec polecialam do dermatologa i okazalo sie ze to po prostu jakis wyprysk i musze nosic na dworzu rekawiczki i nie moczyc dlugo rak w wodzie (zmywanie odpada). Dostalam masc, ale tam jest napisane, ze nie wiadomo czy szkodzi czy nie kobiecie w ciazy i nienarodzonemu dziecku. Wiec zaczekam do jutra, spytam sie u gina. Tylko kurcze to tak mocno piecze, ze zaraz zwariuje :wściekła/y:

Wredna zgaga powrocila! I co ja mam teraz zrobic? Mleka wypilam ze dwa litry i pomaga chwilowo...No i wiem od czego to mam. Objadlam sie sledziami (ktorych nie lubie - coraz wiecej mnie rzeczy zaskakuje) i chlebem z pasztetem i to chyba to. A powiedzcie mi czy razowy chleb tez moze wywolac zgage? Bo lekarz zalecil mi go jesc, zebym juz duzo nie przytyla, ale wydaje mi sie ze to on przede wszystkim wywoluje to cholerstwo.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry