reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
ale sciska bez przerwy? czy sciska i puszcza, a potem znowu sciska i znowu puszcza?:sorry:
sciska a pozniej powoli odchodzi .... i za jakis czas znow ból ... wiec raczej sciska i powoli puszcza i sciska... o boze jak trudno okreslic takie proste rzeczy :| a czasem ze długo boli rozne no :( nie wiem głupia juz jestem przez ten ból a wczesniej to tak bolało jakby mi ktos pchaal z gory brzucha i chcial dziecko wypchnac

sciska a pozniej powoli odchodzi .... i za jakis czas znow ból ... wiec raczej sciska i powoli puszcza i sciska... o boze jak trudno okreslic takie proste rzeczy :| a czasem ze długo boli rozne no :( nie wiem głupia juz jestem przez ten ból a wczesniej to tak bolało jakby mi ktos pchaal z gory brzucha i chcial dziecko wypchnac
no to podrążęę dalej - a ile trwa ten ból? i ile czasu upływa od poczatku jednego do poczatku kolejnego?

wiecie co - ja to sobie mierzę stoperem w telefonie. WIększośc telefonów ma opcję stoper równoległy i można obejrzeć wstecz cząstkowe zapisy.. :tak:

wczesniej to tak bolało jakby mi ktos pchaal z gory brzucha i chcial dziecko wypchnac

Ja mam tak co wieczór że się pcha na bank do dołu głowką:sorry:boli że aż blatu w kuchni sie trzymam jak akurat jestem:sorry:i odruchowo kucam..i pytanie co to jest skurcz?? czy dziecko się pcha i skurcz?? ale ze mnie tepak...nic nie wiem no..

no to podrążęę dalej - a ile trwa ten ból? i ile czasu upływa od poczatku jednego do poczatku kolejnego?

wiecie co - ja to sobie mierzę stoperem w telefonie. WIększośc telefonów ma opcję stoper równoległy i można obejrzeć wstecz cząstkowe zapisy.. :tak:

pani doktor :cool:
co 20-25 minut łapie i potem puszcza gdzies z 5 minut tego nie mierzylam a co do stoperu dobry pomysl bede nim mierzyla to doklaniej zobacze

pani doktor :cool:
co 20-25 minut łapie i potem puszcza gdzies z 5 minut tego nie mierzylam a co do stoperu dobry pomysl bede nim mierzyla to doklaniej zobacze

hmm.. to chyba nie to jeszcze, bo rzadko dosyc.. ale moze sie akcja rozwinie , jak dojedziesz :-) czego Ci życze :-D
warto mierzyc, bo jak sie przyjezdza na porodówke, to to jest pierwsze o co pytaja . a skurcze porodowe są co 10 minut albo czesciej.

czytam kolejną książkę na temat porodu i mam wrażenie , że jedna drugiej zaprzecza... wiem mniej niż wiedziałam na samym poczatku wiec chyba rzuce ja w kat i zdam sie na własna intuicje;-) a wtedy napissze własna ksiazke

a nie lepiej poczytać coś miłego, przyjemnego:confused: Po co masz się stresować:cool:

reklama
no własnie jak mierzyć te skurcze???? Jakąs stronke kiedyś w necie znalazłam (na początku ciąży), że jak się zaczynał skurcz to się klikało i jak puszczał. Znacie coś takiego?

Do góry