reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

scully
jak to dopiero 35 dni?? skoro nie masz @ możesz śmiało testować powodzenia![/QUOTE]

Myślisz??? W sumie jak czytałam kiedy robić test to wszędzie, że w 1 dzień @, a mam tak jeszcze tydzień czasu, bo ostatnia była akurat 43 dzień :-(
Ale może faktycznie rano sobie sprawdze... :-)

reklama
ale nie jest powiedziane, że ten cykl też będzie taki długi , ja bym testowała, poza tym myślę że powinnaś iść do gina, bo takie długie cykle to nie jest normalne, ile masz lat??

eijf
nie wiem czy kojarzysz , ale pozwolę sobie zacytować:
"Napisał kama1986 dziewczyny jakis czas temu udzielalam sie chwilowo na tym watku i powiem wam tylko dziewczyny nie traccie nadziei i wyluzujcie psychicznie mnie wlasnie po ponad roku staran tym sposobem sie udalo.wczoraj ujrzalam na tescie 2 kreseczki:))"

Ostatnia edycja:
ale nie jest powiedziane, że ten cykl też będzie taki długi , ja bym testowała, poza tym myślę że powinnaś iść do gina, bo takie długie cykle to nie jest normalne, ile masz lat??

25 latek
A nieregularne @ odkąd brałam w liceum "Diane25"! Miałam 30 jak w zegarku, a potem przez to badziewie wszystko mi rypło.

Scully ciezko powiedziec bo przy tak duzej roznicy w dlugosci cyklow nie ma mozliwosci cokolwiek stwierdzic na pewno. a mozesz choc w przyblizeniu powiedziec kiedy mialas owulacje?

Scully ciezko powiedziec bo przy tak duzej roznicy w dlugosci cyklow nie ma mozliwosci cokolwiek stwierdzic na pewno. a mozesz choc w przyblizeniu powiedziec kiedy mialas owulacje?

Powiem szczerze, że wyliczyłam ją na 30 dni @, a potem na 40 dni i z mężusiem korzystaliśmy przez 2 tygodnie codziennie i czasem co 2 dni :-D
Tylko czy cosik z tego będzie...

Powiem szczerze, że wyliczyłam ją na 30 dni @, a potem na 40 dni i z mężusiem korzystaliśmy przez 2 tygodnie codziennie i czasem co 2 dni :-D
Tylko czy cosik z tego będzie...

hmm...jak jestes bardzo niecierpliwa to mozesz sprobowac testowac ale tym najczulszym testem. ale na twoim miejscu bym jeszcze poczekala do tego 40dc i jesli @ wczesniej nie przyjdzie to dopiero wtedy zrobila test. a wizyta u gina jest jak najbardziej wskazana. trzymam kciuki no i witam wsrod staraczek. nie odbierz tego zle ale obys nie zabawila u nas dlugo heh;-):-)

hmm...jak jestes bardzo niecierpliwa to mozesz sprobowac testowac ale tym najczulszym testem. ale na twoim miejscu bym jeszcze poczekala do tego 40dc i jesli @ wczesniej nie przyjdzie to dopiero wtedy zrobila test. a wizyta u gina jest jak najbardziej wskazana. trzymam kciuki no i witam wsrod staraczek. nie odbierz tego zle ale obys nie zabawila u nas dlugo heh;-):-)

Dziękuję i też się cieszę, że mogę sobie z wami tu poklikać ;-) Idę spać, bo ostatnio 9 h snu to stanowczo za mało (a rano trzeba do pracy wstać)!

Eijf szkoda ze z ta wycieczka nie wyszlo:-( masz jakies inne alternatywy?
Noukie ja nigdzie sie nie wybieram. niestety nie moge jechac na Swieto Zmarłych do Pl choc bardzo bym chciała ale w zamian za to jak bedzie ładna pogoda wybiore sie na miejscowy cmentarz i zapale znicz na jakims opuszczonym grobie tak symbolicznie.
wiesz jeszcze nic straconego(ja tak latwo nie odpuszczam) bo mamy inne opcje typu:albo drozej,albo gorszy hotel...moze jutro cos bede wiedziala wiecej.ja chce miec to po prostu zalatwione i na papierze!Poki co po glowie nie przestaje lazic mi piosenka :"...Start spreading the news, I’m leaving today
I want to be a part of it - new york, new york..":-)

martilla-nie kojarze bo jeszcze nie mialam szansy przeczytac.jestem padnieta tym calym zalatwianiem!jesli chodzi o wyluzowanie to ja naprawde nie mysle juz o tym non stop.

jutro postaram sie nadrobic czytanie

na razie dobranoc!nie zapomnicie o mnie po tym malo aktywnym dniu na forum nie?

Witam o poranku - zawsze przy śniadanku do Was zaglądam, nie zrażają mnie pustki o tej porze na forum :-D:-D:-D
Mimo @ jestem dziwnie spokojna i nie przeżywam tego wszystkiego. Chyba ogromne wsparcie męża i modlitwy zrobiły swoje. :tak::tak::tak:

Staram się równiez myśleć pozytywnie i narazie idzie mi niezle, ale dołujące jest,że nie zabezpieczam się tak długo (nie biorę tabletek), a nadal zero efektów. :(
Czekam jednak cierpliwie.
Ja nie zabezpieczam się również długo - od ponad roku, ale przez parę dobrych miesięcy robiłam wykres w celu... omijania dni płodnych. Nie byłam gotowa na dzidzię... a teraz jestem gotowa aż za bardzo!!! :-p:-p:-p :tak::zawstydzona/y:

Wszystkie sobie wyjada a ja sama tu zostane:-:)-:)-(
Hej na pewno nie zostaniesz tu sama, nie ma takiej opcji - zawsze ktoś tu zaglądnie :happy2: w końcu wszystkie jesteśmy uzależnione od forum :-D
dziewczyny jakis czas temu udzielalam sie chwilowo na tym watku i powiem wam tylko dziewczyny nie traccie nadziei i wyluzujcie psychicznie mnie wlasnie po ponad roku staran tym sposobem sie udalo.wczoraj ujrzalam na tescie 2 kreseczki:))
:-) Gratulacje :-) !!!!!!!!
Brałaś jakieś leki, czy od tak zaskoczyliście po roku???

Czesc :-)

Ewcia - oj szkoda ze ta wstretna @ przyszla, powodzenia w nowym cyklu ;-)

martilla, Ewcia, katia - udanych wyjazdow :-)

A ja dzis sie wzielam za dalsze porzadki w pokoju i zeszlo mi az do 19 :sorry2:
caly dzien cos mnie kulo z lewej strony az zla bylam:sorry: teraz juz nie dokucza za to glowa pobolewa i juz chyba tak od tygodnia mam :dry: oby do soboty, wtedy wkoncu sie wyspie :tak:. Chcialam zaczac mierzyc tempke ale przypominam sobie o tym jak juz stoje w kuchni i kanapki szykuje do pracy :dry: oj ciezko z tym bedzie u mnie heh:sorry2:
Dzięki Ren za wsparcie, za "powodzenia" oczywiście "nie dziękuję" :sorry2:
Życzę dobrego samopoczucia!! Co do tempek to kluczem jest termometr elektroniczny, najlepiej z 2 miejscami po przecinku. Jak próbowałam mierzyć tempki zwykłym termometrem, to... zasypiałam nawet :-D A elektroniczny mierzy w kilkanaście sekund i jest to o wiele mniej uciążliwe. Do tego niektóre mają taką funkcję (jeśli nie wszystkie), że możesz po pomiarze wyłączyć termometr i iść spać - później jak wstaniesz, sprawdzasz sobie ostatnio zmierzoną tempkę - nie ma więc ryzyka, że zapomnisz, jaka była temp, albo Ci się coś pomyli (mi się to zdarzało :-p )
Powodzenia!!

Witam wszystkie przyszłe mamuśki ;-):tak:
Jestem nowa na waszym forum i wogóle na forum.
Jeszcze muszę się nauczyć dodawać zdjęcia i te fajowe wykresiki :zawstydzona/y:

A na temat to z mężem się staraliśmy dopiero pierwszy miesiąc o dzidziusia. Niestety mam nieregularne miesiączki między 33-43 dni! Masakra!!!
Najgorsze jest to, że już bym chciałabym sprawdzić czy ziarenko tam jest a od ostatniej @ minęło dopiero 35 dni :-(
Powiedzcie mi czy któraś z was też ma bóle podbrzusza jak przy miesiączce (tylko trochę lżejsze)??? Ja mam już je 5 dni, a @ nie mam!
Witaj!!
Życzę fasolki - ja bym się jeszcze z testem kilka dni wstrzymała!!

wiesz jeszcze nic straconego(ja tak latwo nie odpuszczam) bo mamy inne opcje typu:albo drozej,albo gorszy hotel...moze jutro cos bede wiedziala wiecej.ja chce miec to po prostu zalatwione i na papierze!Poki co po glowie nie przestaje lazic mi piosenka :"...Start spreading the news, I’m leaving today
I want to be a part of it - new york, new york..":-)

martilla-nie kojarze bo jeszcze nie mialam szansy przeczytac.jestem padnieta tym calym zalatwianiem!jesli chodzi o wyluzowanie to ja naprawde nie mysle juz o tym non stop.

jutro postaram sie nadrobic czytanie

na razie dobranoc!nie zapomnicie o mnie po tym malo aktywnym dniu na forum nie?
nie zapomnimy ;-)
powodzonka w dalszym planowaniu urlopu :happy2: :cool2:

reklama
Scully witaj! mam nadzieje że wasze przytulanki zaowocują jednak;) A jeżeli nie to idz do ginekologa koniecznie w nast cyklu niech Ci da jakieś tabl na uregulowanie cyklu i powinno być lepiej juz! :) powodzenia!

ja wpadam tylko zameldowac ze u mnie dziś spadek 36.85 tak wiec pewnie się nie udało, nie liczę na to... trudno sie mówi trzeba iść dalej.

Pozdrówki dziewczyny!!!;-)

Do góry