reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

katrenki nie martw się bo dzidzia może się w ciągu 5 minut przemieścić i nic na to nie poradzisz. Ja nie wiem jak dzidzia jest ułożona, ale chyba na boku. w czasie porodu przy skurczach też różnie bywa i na pewno się przekręci. Głowa do góry nie zamartwiaj się nie potrzebnie a na pewno nie myśl tyle o porodzie. Co ma być to będzie i nie masz na to wpływu. Lepiej nie myśleć bo możne ześwirować :))

reklama
krzyz mnie strasznie boli.... wczoraj bolal mocno - dzis gorzej.....
i brzuch mnie boli...
i nie wiem juz co bardziej plecy czy brzuch czy to sie laczy :(
"ból podczas fałszywych skurczy porodowych będziesz odczuwać w dole brzucha; ból, jaki wywołują prawdziwe skurcze porodowe zacznie się w dolnej części pleców, będziesz miała wrażenie, że opasa cały brzuch," nie mam pojecia co czuje :|

krzyz mnie strasznie boli.... wczoraj bolal mocno - dzis gorzej.....
i brzuch mnie boli...
i nie wiem juz co bardziej plecy czy brzuch czy to sie laczy :(
"ból podczas fałszywych skurczy porodowych będziesz odczuwać w dole brzucha; ból, jaki wywołują prawdziwe skurcze porodowe zacznie się w dolnej części pleców, będziesz miała wrażenie, że opasa cały brzuch," nie mam pojecia co czuje :|
chyba nie każde są z pleców tylko krzżowe. A nie kazdy ma bóóle krzyzowe. Ja sobie nie przypominam żeby mnie plecy bolały ale człowiek wtedy troche w amoku jest to mogłam źle zapamietać :sorry:

Ja sobie nie przypominam żeby mnie plecy bolały ale człowiek wtedy troche w amoku jest to mogłam źle zapamietać :sorry:
hihi

Mam nadzieje ze to jakies inne bole bo rodzic teraz to juz nie chce tylko poczekac do przynajmniej 2.11:tak: ;) ide lezec.... ten bol to chyba raczej ciagly jest... a jakby byly to skurcze to odstepowalby choc na chwile.... :confused:

reklama
Niunias ja sie boje ze nie skapne sie ze to to :|
to się tak wydaje ale jak juz naprawdę sie zacznie to będzie bolało jak cholera. No kazdy ma inny próg bólu. Ale jak już nie będziesz mogła np. iść w trakcie skurczu i za każdym razem będziesz po prostu musiała koniecznie zająć jakąś pozycję np za każdym razem się nachylić, albo wręcz przeciwnie wyciągnąć plecy, albo przykucnąć i będzie to silniejsze od Ciebie to wtedy to na pewno to.

Do góry