reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

'Oleju rycynowego nie wolno używać w czasie ciąży, gdyż może powodować powikłania w przebiegu ciąży i poronienia.':szok:

to we wczesnej ciazy a w koncowym okresie przyspiesza porod...poza tym mi ten sposob polecila znajoma ktora to zastosowala iw ciagu paru godz miala synka a jej to lekarz ginekolog polecil wiec chyba wiedzia co mowi??

reklama
Nie no racja, że na początku może powodowac poronienia...ale jak przeczytałam, że stosuje się to do produkcji smarów, paliw,lakierów, farb...to ja juz wolę poczekać z porodem:-D

u mnie tez max tydz po terminie chca juz wywolywac wiec jutro musze sie stawic jak cos...
Natalka wiem ze ten olejek jest na przeczyszczenie...ale co Ci w szkole rodzenia mowili ze warto zastosowac ten olejek??mowili cos negatywnego na jego temat??

Mówili, że działa, ale lepiej nie używać za dużo. Jedna łyżeczka to max co można. Mówiły też, że lepiej nie ryzykować... Kiedyś kiedyś, jak były akuszerki to olejem rycynowym wywoływano poród. Nie wiem co Ci powiedzieć, bo na płód raczej nie powinno już mieć oddziaływania. Gorzej, jak nic nie ruszy dzisiaj i wywołają Ci dopiero za kilka dni...

Ostatnia edycja:
Olejek rycynowy stosuje sie na zaparcia (łyżke -dwie, co pare godzin-na etykiecie jest dokładne dawkowanie, podobnie dziala jak parafina), a w ciąży można spróbować ale jak ciąża donoszona!
Wywołuje biegunke (ruchy jelit), która rusza macicę do skurczow

Ja od jutra próbuje wszystkich znanych sposobów bo ledwo żyje.Właśnie skończyłam myć okna i uszczelniać.Teraz tylko odkurze i pomyje podłogę

O kurczaki jestem w 39 tygodniu!!!

Olejek rycynowy stosuje sie na zaparcia (łyżke -dwie, co pare godzin-na etykiecie jest dokładne dawkowanie, podobnie dziala jak parafina), a w ciąży można spróbować ale jak ciąża donoszona!
Wywołuje biegunke (ruchy jelit), która rusza macicę do skurczow

Ja od jutra próbuje wszystkich znanych sposobów bo ledwo żyje.Właśnie skończyłam myć okna i uszczelniać.Teraz tylko odkurze i pomyje podłogę

O kurczaki jestem w 39 tygodniu!!!

Ja w skończyłam dzisiaj 40 tygodni... Od jutro zaczynam 41....

Dobra dobra czekam na swoją kolej:))))

Były u mnie koleżanki z roku (pielęgniarstwa) i zrobiły mi chwyty Leopolda.Wymacały małego całkiem i za łepek wytrząsneły.Z łapkiami i nóżkami uciekał, hyh

reklama
Mój termin z om minął 9 listopada, a z om 12 listopada. Tak czy siak przeterminowałam się....i ta pogoda mnie dobija i jest mi źle i chyba lewą noga wstałam dziś...!!!
Idę poczytać książkę!
Ciekawe czy ktoś dziś się rozpakuje?

Do góry