reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
ich ćwiczenie jest bardz oważne, bo jest szansa ze cię nie natna, potem na starosć nie bedzie problemu z nietrzyamneim moczu, a wcześniej jak je dobrze wyćwiczysz to facet Ciean rękakach będzie nosił :D

reklama
No ja tak miałam w I trymestrze. Potem się trochę poprawiło, a teraz znowu wraca. Ale najgorsze są moje nerwy. Raz tak dałam popalić mojemu M (w I trymestrze), że w samochodzie spał. Na usprawiedliwienie powiem, że nie wiedziałam, że tam śpi, myślałam, że pojechał do siebie do domu:zawstydzona/y: Czytałam kiedyś, że kobiety w ciąży mają tzw. huśtawkę nastrojów, ale ja stwierdziłam, że taką huśtawkę to ja miałam podczas okresu, teraz to jakaś masakra. Normalnie potwór ze mnie wychodzi:wściekła/y:

A mój jest ciągle wklęsły, nigdy taki nie był, i jakiś się taki bardziej rozciągnięty zrobił. Naklej sobie może na ten pępek plasterek, żeby Ci się o ubrania nie ocierał, bo to boli podobno:tak:

Co do mojego mrowienia jak leżę na lewej stronie to gdzieś wyczytałam, że to może być refluks żołądkowy:shocked2: Dzisiaj idę do lekarza to jak nie zapomnę (bo ja mam sklerozę) to się zapytam:-)

Masz rację, hustawka to była przed okresem. Teraz to my mamy całe wesołe miasteczko i cyrk razem wzięte;-)

Z tym plasterkiem spróbuję, ale pępek jest nadal wklęsły, tylko w środku zaczyna się robić mała górka.

A jak jest refluks to nie ma też zgagi?

No ja tak miałam w I trymestrze. Potem się trochę poprawiło, a teraz znowu wraca. Ale najgorsze są moje nerwy. Raz tak dałam popalić mojemu M (w I trymestrze), że w samochodzie spał. Na usprawiedliwienie powiem, że nie wiedziałam, że tam śpi, myślałam, że pojechał do siebie do domu:zawstydzona/y: Czytałam kiedyś, że kobiety w ciąży mają tzw. huśtawkę nastrojów, ale ja stwierdziłam, że taką huśtawkę to ja miałam podczas okresu, teraz to jakaś masakra. Normalnie potwór ze mnie wychodzi:wściekła/y:

A mój jest ciągle wklęsły, nigdy taki nie był, i jakiś się taki bardziej rozciągnięty zrobił. Naklej sobie może na ten pępek plasterek, żeby Ci się o ubrania nie ocierał, bo to boli podobno:tak:

Co do mojego mrowienia jak leżę na lewej stronie to gdzieś wyczytałam, że to może być refluks żołądkowy:shocked2: Dzisiaj idę do lekarza to jak nie zapomnę (bo ja mam sklerozę) to się zapytam:-)
ja przez 3 tygodnie od wizyty do wizyty chodze z karteczką i spisuje pytania, bo na poczatku chodziłam a o połowę nie zapytałam :)

:szok:Boshe dziewczyny jak wy to robicie że wy aż tyle tyjecie! ta 30 ta 20 kg! t jest bardzo dużo! a jak to potem zrzucić? Ja nigdy nie mialam tendencji do tycia i tak w ciąży też jest jak narazie przytyłam 6 kg a to juz prawie 7 miesiąc. mam dobrą wagę i sie ciesze z tego.:-)

Patrycja, zycze Wam aby wszystko bylo w porzadku - i napewno bedzie:-)
Ja mam nastepna wizyte na 03.12 :-)

Pewnie teraz Patrycja siedzi u lekarza :-) Mocno trzymam kciuki :-D
Dziękuje Wam Dziewczynki:-D pomogły kciuki, bo wszystko ok:-D Szyjka wysoko, zamknięta, mały zaczął wywijać jak chuck norris:-D no i następna wizyta 14 grudnia o 12 i wtedy czeka nas USG!!!!!!!!:-D:-D:-D

reklama
Do góry