reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam was mamuski:-)

Kwiateczek serdecznie wspólczuje ból zęba dla mnie to najgorsze co może być:no:
doveinred Ty tez swoje przeszłas widze:no: brr

A ja siedze sobie z malutka pije kawke i ogladam tv, starsze dzieci w szkole wiec cisza w domku :tak: na dworze wieje jak diabli :crazy:ale cóż uroki angielskiej pogody

Ehhh co do jezyka tak jak pisałam juzsie doczekac nie moge benefitw wtedy pojde na ESOL :tak:i wezme sie za szukanie porzadnej pracy bo teraz nikt mnie nie przyjmie jedynie sprzatanie wiec poki co tak robie ale Werka mnie ogranicza czasowo to raz a dwa przy sprzataniu jezyka sie nie naucze:no:

reklama
witajcie dziewczynki :-) u nas kolejny dzien wieeeeeeeeeejeeeeeeeeeee!!! masakra.
Kwiateczku bardzo Ci wspolczuje, ja z mezem jezdzilam do Londka leczyc zeba, do takiej jakby kliniki z lekarzami roznych narodowosci. tu nam zaspiewali f500, a tam razem z przejazdem dla nas obojga f300 i robila wegierka, bo polak akurat byl na urlopie. poki co jest ok, ale kasa niezla na to poszla i to bylo na miesiac przed urodzeniem Natki. Do Pl nam sie nie oplacalo bo cena za bilet w ostatniej chwili to bylo f500

Minisia - fajnie, ze masz takie samozaparcie :-) to bardzo pomaga, a ta gramatyka to sie nie przejmuj tak jak Jolkis mowi nikt nie jest idealny i kazdy bledy robi, a najbardziej anglicy :-) to mi powiedziala kolezanka angielka :-) takze uszy do gory wszystko bedzie ok :-)

minisia- jak chcesz isc do szkoly to moze zorietuj sie czy jest jakies dofinansowanie u nas jest tzw. ILA Scotland daja na rok 200 f dofinansowania za co mozna sobie oplacic kursy.

Minisia praca sie nie przejmuj, ja tez obecnie sprzatam, bo godziny odpowiadaja, a wcale nie jest powiedziane, ze i przy sprzataniu jezyka sie nie nauczysz... A co do gramatyki to racja, ze czasami anglicy mowia mniej gramatycznie niz my :-D:-D:-D... A co do szkoly, to idz zapisz sie teraz, bo na miejsce mozesz czekac... Po prostu im powiedz, ze oczekujesz na przyznanie benefitow... Masz trojke dzieci, wiec na pewno je dostaniesz...
Maggusia, Izka co sie z wami dzieje?

Minisia praca sie nie przejmuj, ja tez obecnie sprzatam, bo godziny odpowiadaja, a wcale nie jest powiedziane, ze i przy sprzataniu jezyka sie nie nauczysz... A co do gramatyki to racja, ze czasami anglicy mowia mniej gramatycznie niz my :-D:-D:-D... A co do szkoly, to idz zapisz sie teraz, bo na miejsce mozesz czekac... Po prostu im powiedz, ze oczekujesz na przyznanie benefitow... Masz trojke dzieci, wiec na pewno je dostaniesz...
Maggusia, Izka co sie z wami dzieje?

u mnie w pracy nie ma szans sie nauczycponiewaz same polki a wogole malo rozmawiamy i one tez zero jezyka a wogole ta moja praca to smiech na sali w niedziele 3h a zeszly weekend wolny , wiedza ze tylko wtedy moge pracowacto i tak maja olewke dziewczyny maja po 40h w tyg ale zadna ci nie odstapi weekendu mimo ze maja 2 prace albo benefity! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ja akurat od zlej trony jak narazie doswiadczylam pomoc rodakow na wyspie

a powiedz mi gdzie mam zapytac i jakie wymogi trzeba spelnic ??

To dofinansowanie jest tylko dla ludzi mieszkajacych w szkocji. Nie orietuje sie jakie sa dofinansowania w angli , moze dziewczyny beda wiedzialy. W wolnym czasie poszukam w internecie jakby co to dam znac. Bo skoro u nas jest cos takiego to u was tez?

reklama
To dofinansowanie jest tylko dla ludzi mieszkajacych w szkocji. Nie orietuje sie jakie sa dofinansowania w angli , moze dziewczyny beda wiedzialy. W wolnym czasie poszukam w internecie jakby co to dam znac. Bo skoro u nas jest cos takiego to u was tez?
ok bede wdzieczna!!!a jak to sie nazywa to i ja podpytam o odpowiednik

Do góry