reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam mamuśki w ta pikną pogode:sorry: u mnie tak ciemno ze czuje jagby to 18ta godzina była-Masakra:eek:
kwiateczek współczuje bólu zęba , mi bląmba wypadła i ułamały sie 2 zęby wszytsko w ciągu miesiąca , chyba wszytskie witaminy malec ze mne ściaga ze takie słabe zęby mam, a na dodatek dowiedziałam sie ze powinnam miec karte która upoważna mnnie do darmowych lekarstw albo wizyt u stomatologa w czasie ciazy i rok po, a ja takiej karty nie mam, macie cos takiego???? gdzie mam o nia pytać?
kolejny dzien a ja znowu nie wiem co na obiad zrobic macie coś fajnego do polecenia???
Jutro położna przyjdzie do mnie sprawdzić mi ciśnienie , po ostatnich przygodach na samą myśl ciśnienie mi rośnie , oby było dobre , bo juz mam dosyć wszystkiego:wściekła/y:

reklama
hejo

lucy-o ta karte zapytaj swoja polozna jak do ciebie przyjdzie:tak::tak::tak: i nie denerwuj sie bo cisnienie jeszcze bardziej ci podskoczy:-)
Kwiateczek- oj jak zab boli to masakra ja nie nawidze tego bolu juz wole kazdy byle nie zab,powiedz a jak tam maly po tych kompielach ziołwych zauważyłaś jakąs poprawe?

widze ze tu dyskusjena temat przyjazdu do uk i jezyka powiem wam ze okolo 90% ludzi przyjeżdza bez jego znajomosc ja z reszta tez ale z czasem jakos tak człowiek co nie co podlapie i po Kalemu ale sie dogada,fakt faktem ze pracujac z polakami szans na nauke nie ma....

Ja wlasnie sijam kawke mała zasneła wiec chwila spokoju;-) i nareszcie dzis ogranełam chate i poprasowałam duza sterte nastepna schnie:crazy:....jutro idziemy ogladac 2 mieszkanka oby ktores nam przypadlo bo chcieli bysmy do swiat juz sie przeprowadzic............

hej...
Pinka mi tez mala spi, wlasnie skonczylam polowe prasowania, druga skoncze jutro, i usiadlam z kawka :-D:-D:-D Czas mam tylko jak mala spi, bo raczkuje i oka z niej spuscic nie moge...
Lucy ta karte juz dawno powinnas dostac, ja swoja mialam juz chyba w 13 tygodniu ciazy... A ty pewnie placisz za dentyste... Poloznej sie pytaj jak Pinka pisala, bo cos jest nie tak...
Co do obiadu to ja dzisiaj kotlety z kurczaka bede robic, bo dawno nie mialam, a oboje uwielbiamy...
Cos tutaj dzis cichutko... Gdzie sie wszystkie pochowalyscie dziewczyny?

Witam mamuśki w ta pikną pogode:sorry: u mnie tak ciemno ze czuje jagby to 18ta godzina była-Masakra:eek:
kwiateczek współczuje bólu zęba , mi bląmba wypadła i ułamały sie 2 zęby wszytsko w ciągu miesiąca , chyba wszytskie witaminy malec ze mne ściaga ze takie słabe zęby mam, a na dodatek dowiedziałam sie ze powinnam miec karte która upoważna mnnie do darmowych lekarstw albo wizyt u stomatologa w czasie ciazy i rok po, a ja takiej karty nie mam, macie cos takiego???? gdzie mam o nia pytać?
kolejny dzien a ja znowu nie wiem co na obiad zrobic macie coś fajnego do polecenia???
Jutro położna przyjdzie do mnie sprawdzić mi ciśnienie , po ostatnich przygodach na samą myśl ciśnienie mi rośnie , oby było dobre , bo juz mam dosyć wszystkiego:wściekła/y:

ja moge to polecic smaczne, szybkie,łatwe!
Drobiowe kieszonki nadziewane serem i pieczarkami | Fotoprzepis.pl

minisia napatrzec sie nie mogłam na te drobiowe kieszonki tylko pieczarek nie mam w domu ale jak kupie to od razu je zrobie juz czuje ich smak:sorry::tak:
joklis na szczęście kasy nie buliłam tutaj na dentyste, zawsze w Pl leczyłam zęby przed ciażą miałam wszystkie wyleczone tylko teraz az 3 mam do zrobienia ale to juz po porodzie no i upomne sie o tą karte nie mam pojecia czemu nikt o niej mi wcześniej nie powiedział ale patrząć w wstecz kase wydawałam tylko na witaminy i raz na ten antybiotyk takze nie tak żle ....
u mnie tez był kotlet z kurczaka :laugh2:

lucy ale recepty tez powinnas miec za darmo... Dlatego szkoda, ze karty wczesniej nie dostalas...
minisia jaki nowy watek?
Ja ide mala teraz kapac, na razie siedzi z tata, ale juz pojdziemy spac... Potem moze ja sama wskocze do wanny... Na razie spadam, pa

witajcie dziewczynki :-) u nas kolejny dzien wieeeeeeeeeejeeeeeeeeeee!!! masakra.
Kwiateczku bardzo Ci wspolczuje, ja z mezem jezdzilam do Londka leczyc zeba, do takiej jakby kliniki z lekarzami roznych narodowosci. tu nam zaspiewali f500, a tam razem z przejazdem dla nas obojga f300 i robila wegierka, bo polak akurat byl na urlopie. poki co jest ok, ale kasa niezla na to poszla i to bylo na miesiac przed urodzeniem Natki. Do Pl nam sie nie oplacalo bo cena za bilet w ostatniej chwili to bylo f500

Ja chyba tez skacze tego zeba w Pl bo tak mi doradzil moj dentysta(polak)powiedzial ze to co mi pomoze tu sie nie robi:angry:oni wiele rzeczy tu nie robia a on jest bezradny.to samo miala jaks dziewczyna ,poleciala do pl i tam jej zrobili tylko konieczne naciecie z zewnatrz ale on tu jej zdja tylko szwy i wszytsko gra.:sorry:
ja akurat od zlej trony jak narazie doswiadczylam pomoc rodakow na wyspie

i nie mysl ze doswiadczysz:no:ja to mam zamkniete grono znajomych bo nasi tutaj to by cie ....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dziwne ze ci midwife nie dala aplikacji na te karte:dry:ale powiedz jej szybko,ona sie nazywa NHS Prescription Charge Certificate:tak:najprosciej jak my mowimy maternity card:sorry:Szkoda ze placilas za leki bo nie musisz mimo ze jej nie masz,poprostu z tylu zaznaczasz opcje ze jestes w ciazy,podpisujesz i mowisz ze nie placisz.czasem wolaja karte ale jak widac brzuch to nie:no:mojej znajomej tez nie dali jeszcze ale ona drugi raz w ciazy i sierota sie nie pyta nawet choc juz jedno miala:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:czeka chyba na az ja za nia zrobie:no:nbastepnym razem pokaz brzuch i powiedz ze nie placisz:tak:zznacz tylko i wsjo:-)co do obiadku to zrobilam dzis nalesniki+ farsz(piecrki,cebula,parowka=podsmarzone,uduszone.nadziane nalesniki posypalam serem,do mikrofali na chwile i juz:-pznalazlam w internecie:sorry:do tego sos czosnkowy i ketchup:-p:-p:-pnastepnym razem zrobie z piersi kurczaka bo kielbasa suje smak:sorry:

hejo

Kwiateczek- oj jak zab boli to masakra ja nie nawidze tego bolu juz wole kazdy byle nie zab,powiedz a jak tam maly po tych kompielach ziołwych zauważyłaś jakąs poprawe?

Ja wlasnie sijam kawke mała zasneła wiec chwila spokoju;-) i nareszcie dzis ogranełam chate i poprasowałam duza sterte nastepna schnie:crazy:....jutro idziemy ogladac 2 mieszkanka oby ktores nam przypadlo bo chcieli bysmy do swiat juz sie przeprowadzic............

Roznicy brak,jaki byl szatn maly taki dalej jest;-)spac tez nie spi lepiej:sorry:czyli bez zmian:cool:
Ja dzis zlozylam wniosek do tych domow,wybralam jeden.Pytalam sie jaka bande teraz mam to powiedzieli ze 3 wiec o jedna przeskoczylam:baffled:ale ciekawe kiedy dostane dom:no:
nie ma co jednak sie ociagac i skladac bo moze predzej niz z mojej agencji:sorry:

Co do zeba jeszcze to dzieki kobiety za wsparcie ale nie bedzie latwo.Problem jest taki ze kilka miesiecy juz mialam otwarty(jedynka gorna wyrwac nie moge:sorry:)za kazdym razem kiedy wypelnia mi kanal na drugi dzien koszmar:no:lece spowrotem.dzis znow przeswietleni mi zrobil i powiedzial ze wszyttsko w porzadku ale ja mam gleboki zgryz i powiedzial ze caly czas(zo wizyte mowi)przygryzione mam podniebieni,rany mam ciagle.ale co zrobie przezciez nie upiluje polowy zebow:szok::szok::szok:mowi ze nawet ciezko by wyrwac i jakis zrobic nowy ale nie ma jak zlapac:-:)-:)-(bede cierpiec jakis czas i pojade do pl tam zrobie:sorry:Powiedzial mi ze pytaja sie go czemu nie moze mi skonczyc,ze za dlugo to trwa itd.zaczynaja sie problemy.we wtorek mam wizyte i tego dnia ma byc szef i powiedzial ze mu mnie pokaze i sam niech stwierdzi co mi jest:-D:-Dnormalnie krolik doswiadczalny:sorry::sorry:
oki ide cos zjesc bo rano ledwo jadlam,nadrobic musze:tak:;-)

kwiateczek ja w wieku 14l mialam zabieg pod narkoza u dentysty (poniewa wole rodzic niz isc do dentysty ) czyli usuwanie obu!! 1 u gory! dlatego ze najpierw jedna mi sie zaczela odbarwiac dentysta nie wiedzial co jest poskrobal mi od wewn haczykiem i zrobila sie dziurka ktora zaczela sie saczyc ropa.. nie poszlam ze strachu wiec za kilka tyg zaczela sie druga tak samo odbarwiac i wtedy ta pierwsza obnizyla sie:szok:okazalo sie ze obie! sa oderwane od korzenia tak jakby w polowie zlamane i czeka mnie usuniecie wiec jak sobie wyobrazilam nacinanie itp powiedzialam ze tylko narkoza wchodzi w gre!!przeplakalam niejedna noc! przez miesiac chodzilam bez gornych jedynek:szok:ale dalam rade wzielam wolne w szkole i co tydzien u dentysty na odlew mostka i pilowanie dwojek po miesiacu zrobili mi piekne zabki i wogole takie naturalne! mimo ze tyle wtedy przeszlam jest juz ok i nie mialo to jakiegos wplywu na moje dalesze zycie..

reklama
Minisia ale u mnie nie mozna dolozyc tego zeba bo nie ma gdzie zlapac:no:moj zgryz jest ponoc tak bardzo zly ze sie nie bedzie trzymal,nie ma jak koronki,szyny itp zrobic:baffled:Powiedzial zeby mi zrobil porcelanowy za ktory duzo zaplac tu ale nie ma jak zlapac:no:juz mialam tak z lewa dwojka.Wyrwal mi go,wycial cyste w korzeniu i wstwail spowrotem.podjal sie tego pierwszy raz sam choc takie rzeczy robia:tak:ale nie wzial podu uwage ze nie ma jak szyny zrobic.ciagle mialam za duzo nadlane i nie moglam zgryzc zebow normalnie:no:wiec przykleil mi do zebow trojki i jedynki:sorry:trzyma sie,na przeswietleniu widac ze jakby sie wrastal w korzen:tak:powiedzial ze jest w szoku bo myslal ze z tym beda problemy a tu jest odwrotnie:szok:choc ukruszylo mi sie troche ostatnio z jednej strony ale dorobil i jest git:tak:a ten znowu boli i boli i juz rece opadaja mi i jemu:baffled:zapomnialam dodac ze moje zeby z przodu,dokladnie 6 jest tak rowne jak podlinijka,w rzedzie:no:kly mi tylko troche odstaja,dlatego jest tak ciezko:no:

Do góry