reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

no to mamy taki koktajl ze wszystko sie moze zdarzyc :D

i Ty ten koktajl otrzymałas od swoich rodzicieli, oni od swoich, a teraz to wsztsrko przekażesz córce najogólniej mówiąc :)

Tak z ciekawości powiem Wam, że mój brat to skóra sciągnięta z pradziadka, JOTA W JOTE taki sam .....

reklama
i Ty ten koktajl otrzymałas od swoich rodzicieli, oni od swoich, a teraz to wsztsrko przekażesz córce najogólniej mówiąc :)

Tak z ciekawości powiem Wam, że mój brat to skóra sciągnięta z pradziadka, JOTA W JOTE taki sam .....

ja ponoc jestem niesamowicie podobna do babci od strony mamy ... ja jej nie pamietam ale wujek to czasem az placze jak mnie widzi :)

lekarz nazwał dzieci ur od 42

00 płodami olbrzymimi:rofl2::rofl2::rofl2:
i powiedzial ze zal mu kobiet ktore musza rodzic same(nie chca im robic cesarki) bo oprocz bolu i pekniecia to jeszcze dłuzej dochodza do siebie -chyba madrze mowi??????

Nie chce sie powtarzac i po raz kolejny chwalic ale musze dementowac nieprawdziwe historie :)

Ja 14 lat temu.
Wiek 19 lat 10mcy .
Kilo 49.
wzrost 161
Ciaza - 40 tyg
Porod - sn - 2h 45 min od pierwszego skurczu do dzidzi na piersi :)
Dziecko - 4600 i 61 cm
Pekniecie krocza w trakcie skurczu wiec bezbolesne
Ani jednego rozstepu
Brzuch od lutego do wakacji byl plaski jak u kobiet nierodzacej mimo ,ze przytylam 16-18kg w czasie ciazy
Po tygodniu od porodu w jeansach sprzed ciazy
po 4 tyg pologu - pierwsze fiku miku z mezem
Piersi miseczka A - pokarm lal sie litrami , karmilam 6mcy bez zadnych problemow i to synek mnie odrzucil jak poczul lyzeczke.

Nie chce sie powtarzac i po raz kolejny chwalic ale musze dementowac nieprawdziwe historie :)

Ja 14 lat temu.
Wiek 19 lat 10mcy .
Kilo 49.
wzrost 161
Ciaza - 40 tyg
Porod - sn - 2h 45 min od pierwszego skurczu do dzidzi na piersi :)
Dziecko - 4600 i 61 cm
Pekniecie krocza w trakcie skurczu wiec bezbolesne
Ani jednego rozstepu
Brzuch od lutego do wakacji byl plaski jak u kobiet nierodzacej mimo ,ze przytylam 16-18kg w czasie ciazy
Po tygodniu od porodu w jeansach sprzed ciazy
po 4 tyg pologu - pierwsze fiku miku z mezem
Piersi miseczka A - pokarm lal sie litrami , karmilam 6mcy bez zadnych problemow i to synek mnie odrzucil jak poczul lyzeczke.

niezmiernie optymistyczne :)

ogladam sobie na tvn style rozmowy z zadluzonymi osobami,
jedna dziewczyna ok.24 lata ma 6 mln dlugu :szok:
rodzice mieli firmy i wzieli kredyt na 2 mln a ona poreczala i to sie tak zapetlilo...
:shocked2:

reklama
Cześć Dziewczyny:tak:
Wypytali jak sie czuje i do zobaczenia za dwa tygodnie czyli 9/12 a ja mam termin na 11/12 :)

emwu, masz już jakieś objawy nadchodzącego porodu? Bo mi chyba zaczął dzisiaj czop odchodzić... na wkładce mam taki brunatny śluz :szok: Chyba czas spakować torbę ;-)

właśnie że nie będę mieć już $%^#$^%@ dzisiaj byłam rano na ostatnich badaniach - morfologia, mocz i kwas moczowy, za godzine skocze po wyniki.
Dżina mam 15 grudnia! a tydzień-dwa później moge rodzić... więc "po ptokach" jak sie to mówi.. chyba że lekarze z wyników morfologii albo czegoś stwierdzają że jest gdzieś czegoś za mało/za dużo-i na tej podstawie dają skierowanie na tego paciorkowca albo coś innego-jak im coś nie pasuje? nie znam sie na tym, no ale jak to jest ważne badanie to czemu ja go nie miałam :confused2::confused2::confused2:

nowamagdak, ja niedawno przeprowadziałam się i musiałam zmienić lekarza... i ten w nowej lokalizacji też stwierdził, że to jakaś moja fanaberia :wściekła/y: że chcę mieć zrobiony wymaz :wściekła/y: :wściekła/y: I za cholerę nie chciał mi go pobrać :no: Wkurzyłam się strasznie i poszłam do innego gina i ten na szczęście mi pobrał... paciorkowca nie mam, ale wyszły mi drożdżaki... I niby mam z tym nic nie robić, ale dzisiaj będę dzwonić do swojego starego lekarza prowadzącego, bo mam wrażenie, że tutaj jakiś zaścianek jest :-(

3kg w którym tygodniu?? mój miał 3 kg w 34 tyg..więc też duży będzie raczej:eek:

No mój chyba też z tych większych, bo w 36tc miał 3205g :shocked2:

Do góry