reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Witajcie dziewczyny!

Mój dziś oddał materiał do badania, o 15 były wyniki, ale nie odebraliśmy, bo doszłam do wniosku po co jeździć 40km i nie daj Boże sie jeszcze denerwować, jutro jak będziemy jechać do lekarza to odbierzemy i dowiemy sie co i jak.
Tak na wszelki wypadek podrukowałam dziś normy prawidłowego nasienia :-)

Trzymajcie kciuki -

Pozdrawiam i wszystkim życzę powodzenia i wymarzonych efektów!!!

reklama
Droga karolude, mój M miał badania i wszystko ok, ja miałam laparoskopię jajniki drożne owulacja jest nic tylko dużo sexu i zachodzić tak twierdzą lekarze, ale prawda jest taka ,że od roku jestem na tabletach. Robiłam pół roku temu badanie na prolaktynę jest wysoka i stąd bromergon. Ale muszę wam się przyznać, że czuję się po nich dobrze bo prędzej strasznie bolała mnie głowa, z łóżka nie mogłam wstać nawet trzy kawy mi nie pomagały do tego zawroty głowy. Do listopada było dobrze, a od tygodnia znowu czuję te zawroty. Do ginka chodziłam też na spr. pęchęrzyka i praktycznie zaprzestałam bo owulacja mi wypadała zawsze w weekend no i kicha. Wiecie podejrzewam, że wytworzyły się u mnie antyciała na nasienie mojego M.:-( Jeżeli to prawda to zostaje inseminacja prawda. Jak to wygląda u ciebie?

Witaj Karola. M robił badanie miesiąc temu , ruchliwosc typ A po godz. 9% typ B po godz 18 % natomist po 4 godz. typ A 5% a typ B 13%.Plemniki zywe 74%.i jest ich 47 mln w 1 ml. Też bylismy u androloga i powiedział że te wyniki nie sa tragiczne i po witaminach w ciagu 3 miesiecy powinnam byc w ciązy. Wiesz narazie nie myślałam o IUI , a ty myślałas ?
pozdrawiam:tak:

Droga karolude, mój M miał badania i wszystko ok, ja miałam laparoskopię jajniki drożne owulacja jest nic tylko dużo sexu i zachodzić tak twierdzą lekarze, ale prawda jest taka ,że od roku jestem na tabletach. Robiłam pół roku temu badanie na prolaktynę jest wysoka i stąd bromergon. Ale muszę wam się przyznać, że czuję się po nich dobrze bo prędzej strasznie bolała mnie głowa, z łóżka nie mogłam wstać nawet trzy kawy mi nie pomagały do tego zawroty głowy. Do listopada było dobrze, a od tygodnia znowu czuję te zawroty. Do ginka chodziłam też na spr. pęchęrzyka i praktycznie zaprzestałam bo owulacja mi wypadała zawsze w weekend no i kicha. Wiecie podejrzewam, że wytworzyły się u mnie antyciała na nasienie mojego M.:-( Jeżeli to prawda to zostaje inseminacja prawda. Jak to wygląda u ciebie?
Ja jeszcze nie wiem czy u mnie jest wszystko w porządku w piątek robię badania a za osiem dni zaczynam monitoring.Staramy się już rok mąż ma średnie wyniki ale niby one nie są przeszkodą.Myślimy o IUI z tej racji że ja mam 30lat i nie chcę dłużej czekać.Wszystko zależy od tego co po badaniach powie mój gin być może już w styczniu zrobimy inseminacje.Mój lekarz też mi mówił o przeciw ciałach na plemniki że jak długo się jest z jednym partnerem to może coś takiego wytwarzać mój organizm mamy to sprawdzić a na razie w dni nie płodne mamy kochać się w prezerwatywie aby nie było nasienia w środku to może pomóc tak mi powiedział.
Jakie jest twoje podejście do IUI chcecie spróbować w ten sposób w najbliższym czasie?
Witajcie dziewczyny!

Mój dziś oddał materiał do badania, o 15 były wyniki, ale nie odebraliśmy, bo doszłam do wniosku po co jeździć 40km i nie daj Boże sie jeszcze denerwować, jutro jak będziemy jechać do lekarza to odbierzemy i dowiemy sie co i jak.
Tak na wszelki wypadek podrukowałam dziś normy prawidłowego nasienia :-)

Trzymajcie kciuki -

Pozdrawiam i wszystkim życzę powodzenia i wymarzonych efektów!!!
Trzymam kciuki jak tylko będziesz miała wyniki to daj znać.
Teraz rzadko który facet ma wszystkie parametry w normie takie czasy stresy itp.

Witaj Karola. M robił badanie miesiąc temu , ruchliwosc typ A po godz. 9% typ B po godz 18 % natomist po 4 godz. typ A 5% a typ B 13%.Plemniki zywe 74%.i jest ich 47 mln w 1 ml. Też bylismy u androloga i powiedział że te wyniki nie sa tragiczne i po witaminach w ciagu 3 miesiecy powinnam byc w ciązy. Wiesz narazie nie myślałam o IUI , a ty myślałas ?
pozdrawiam:tak:
To moj ma bardzo podobne wyniki twój ciut lepsze u nas w 38mln w 1ml.
Mój lekarz też mowi że te wyniki są dobre i z gorszymi ludzie zachodzą naturalnie.
Ja już myślałam o inseminacji bo latka lecą 30 na karku i rok starań nie mam już sił chcę spróbować IUI wszystko zależy co zadecyduje lekarz.
ojoj jak tu puściutko :)))
gdzie sa dziewczynki??
Właśnie Aga 27,Opal a wy gdzie?
Lolitko?

Dziewczyny odebrałam dziś wynik progesteronu , dzis mam 23dc a wynik to 23.90 ng.ml.
Jak myslicie? To dobrze? Norma to 1,5 -20 w fazie lutealnej, wiec nie wiem jak mam to interpretowac.:sorry:

Witajcie kochane staraczki;-)Dawno mnie nie było, ale starałąm się odpcząć od myślenia o dzidziuni,choć oczywiście nie jest łatwo. Badania męzusia się opóżniały bo troszke się podziębił , ale już mamy je za sobą i czekamy na wyniki i wizytę u doktora Łukaszka ma on bardzo dobre opinie i mam nadzieję okaża się one prawdziwe, bo nadzieja na powodzenie jest u mnie towarem deficytowym:-(
Kaprysiu czytałam polacany przez Ciebie sekret około roku temu, pomogla mi wtedy bo byłam w mega dole , teraz staram sie myśleć zgodnie z zasadą tej książeczki, ale nie zawsze mi to wychodzi niestety.
Lolitko odezwij się czekamy!!!!!!!!!!!!!!!!
Trzymajcie się kochane starczki pozdrawiam buziaki papa

Boję się spróbować IUI. Ile możesz mieć takich prób? Ale najgorsza jest psychika, nastrajasz się i nic- właśnie tego się najbardziej boję. Mój M twierdzi, że jak mamy jedno dziecko to jest dobrze, ale i tak wiem że chciałby też małego bąbelka i tylko mnie pociesza. Tak samo mówi mój gin- twierdzi, że ma przestać zależeć nawet twierdzi, że to tkwi w psychice. Wiecie ja już próbowałam nawet wyjazdów w te dni na jakieś wakacje czy urlop i nic. Zwariować można. :crazy:

Witajcie Kochane :-)
Ale tu pustki :eek:

Nadrobiłam co napisałyście, bo tak dużo tego to nie było :-p

Lolitko Pamiętaj że jesteśmy z Tobą całymi serduszkami :***

A ja miałam monitoring w zeszły poniedziałek i były ładne dwa pęchole 17 i 18 mm :tak: teraz czekam na....:cool2:

Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam za Was Wszystkie kciukasy! 3majcie się cieplusio :-D

reklama
Mam wyniki mojego M:

objętość 1,3ml
czas upłynniania 40min

liczba plemników w ml 140mln/ml
liczba plemników w ejakulacie 182 mln
rych postepowy szybki 80%
wolny 5%
w miejscu 5%
brak ruchu 10%
Plemniki o budowie prawidłowej 83%

Czy ktoś mi zinterpretuje te wyniki?