reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Agniesiar ... :p a to stary wpis jak zaczelam starania! :)))) muszę zmienić bo w błąd
wprowadza!

u nas sprawa ma sie tak że u mnie okazało sie że pęcherzyk pęka nieprawidłowo i mam torbiel krwotoczną ciałka zółtego ... tzn mam nadzieje mialam bo juz 4dc :) we wtorek mam podglądanko czy torbiel sie wchłoneła i czy coś nowego rośnie :) mam mieć podane w tym cyklu ovitrelle (zamiennik pregnyla) mozliwe jest też IUI ale to tak w 30% na ten cykl...

Milusia na pewno sobie poradzicie a ja życzę jak najszybciej maluszka! :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dzisiaj. Mój maluszek ma już 6 lat. I jak wiesz karolade wszyscy "życzliwi" się pytają i mówią ,że juz najwyższy czas. I chyba to jest najgorsze bo non stop o tym ci przypomina i napędza myśli. A tak między nami o tym nie można nie myśleć, wydaje mi się ,że jest to instykt macieżyński. Tak się zastanawiam, że jak mi się nie uda ( bo to trwa 3,5 roku) chyba też zdecyduję się na IUI tylko trochę brak mi odwagi i boję się tej biurokracji na początek. Wiesz badania, czy się nadajesz, czy to już- chyba jestem straszek i tyle. O syna staraliśmy się ok. 4 miesiące po ślubie i się udało prawie na zawołanie. To jest jakiś absurd jak sobie wspomnę o moich teraźniejszych problemach. Więc teraz wiesz czemu napisałam o przeciwciałach w śluzie na spermę. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Agniesiar ... :p a to stary wpis jak zaczelam starania! :)))) muszę zmienić bo w błąd
wprowadza!

u nas sprawa ma sie tak że u mnie okazało sie że pęcherzyk pęka nieprawidłowo i mam torbiel krwotoczną ciałka zółtego ... tzn mam nadzieje mialam bo juz 4dc :) we wtorek mam podglądanko czy torbiel sie wchłoneła i czy coś nowego rośnie :) mam mieć podane w tym cyklu ovitrelle (zamiennik pregnyla) mozliwe jest też IUI ale to tak w 30% na ten cykl...

Ewciu co to ta torbiel krwotoczna ciałka żóltego?? skąd oni wiedzieli, ze pęcherzyk pęka nieprawisłowo? Dowiadywaliście sie juz o IUI? słysząłam, ze leki na stymulację IUi to masakryczny koszt

Witam dzisiaj. Mój maluszek ma już 6 lat. I jak wiesz karolade wszyscy "życzliwi" się pytają i mówią ,że juz najwyższy czas. I chyba to jest najgorsze bo non stop o tym ci przypomina i napędza myśli. A tak między nami o tym nie można nie myśleć, wydaje mi się ,że jest to instykt macieżyński. Tak się zastanawiam, że jak mi się nie uda ( bo to trwa 3,5 roku) chyba też zdecyduję się na IUI tylko trochę brak mi odwagi i boję się tej biurokracji na początek. Wiesz badania, czy się nadajesz, czy to już- chyba jestem straszek i tyle. O syna staraliśmy się ok. 4 miesiące po ślubie i się udało prawie na zawołanie. To jest jakiś absurd jak sobie wspomnę o moich teraźniejszych problemach. Więc teraz wiesz czemu napisałam o przeciwciałach w śluzie na spermę. Pozdrawiam.

Nie ma sensu słuchac i się gnębic głupim gadaniem tacy są ludzie i ich się nie zmieni niestety, głowa do góry

Nie ma sensu słuchac i się gnębic głupim gadaniem tacy są ludzie i ich się nie zmieni niestety, głowa do góry[/QUOTE]

Bardzo dziękuję, niby to wiem ale są "te" dni przed @ i one właśnie mnie najbardziej dołują i powodują spadek nastroju. Muszę przyznać dziewczyny, ze te "spotkania" z wami pomagają. I nie mogę się ich doczekać.:-)

Witam się i ja. podobnie jak lopop mi tez te spotkania z Wami na forum pomagają , a jak któraś z dziewczyn zafasolkuje to w sercu pojawia się iskierka nadzieji ,że się Nam wszystkim uda.:tak:

Mam wyniki mojego M:

objętość 1,3ml
czas upłynniania 40min
liczba plemników w ml 140mln/ml
liczba plemników w ejakulacie 182 mln
rych postepowy szybki 80%
wolny 5%
w miejscu 5%
brak ruchu 10%
Plemniki o budowie prawidłowej 83%

Czy ktoś mi zinterpretuje te wyniki?

Z góry dziękuję!!!

WOW ZAZDROSZĘ CI!!! PIĘKNE WYNIKI:-)
Mojemu niestety wysżły bardzo złe. Ilość prawidłowa, ale jakość.... :-(
7% prawidłowych. Nie mam bladego pojęcia co robić?! Do gina idę 8.12, może cos powie, ale jakoś mało prawdopodobne, żeby morfologię znacząco poprawić:baffled:

WOW ZAZDROSZĘ CI!!! PIĘKNE WYNIKI:-)
Mojemu niestety wysżły bardzo złe. Ilość prawidłowa, ale jakość.... :-(
7% prawidłowych. Nie mam bladego pojęcia co robić?! Do gina idę 8.12, może cos powie, ale jakoś mało prawdopodobne, żeby morfologię znacząco poprawić:baffled:

Kochana pomysl sobie, ile jest te 7 % w przeliczeniu na sztuki plemniczków, Salfazin niech łyka i dieta poza tym na jednych badaniach nie mozna wszystkiego przekreslac :-)

Kochana pomysl sobie, ile jest te 7 % w przeliczeniu na sztuki plemniczków, Salfazin niech łyka i dieta poza tym na jednych badaniach nie mozna wszystkiego przekreslac :-)

Salfazin łyka, karmię go watróbką i pestkami z dyni... no i jeszcze mój kwas foliowy łyka, bo wyczytalam, że też dla facetów dobry.
Tyle, że nie wiem, czy na morfologie pomogą te witaminki...
a co do ilości to fakt, w przeliczeniu mamy ponad 4 mln dobrych wojaków :-):-D
A wiesz może Pajeczko, czy antybiotyki mogą wpłynąć na budowę plemnika?? Badanie było wykonywane po ok 3 tyg od zakończenia terapii antybiotykami... mówili, ze po min 2ch można robić, ale łudze się, ze może to przez te antybiotyki?

Witajcie Dziewczynki!
Zapewne wiele z was mnie nie zna bo widzę mnóstwo nowych forumowiczek ale postanowiłam wrócić po długiej nieobecności.
Stęskniłam się za forum, czasami was podczytywałam ale jest tak dużo nowych staraczek że nie mogę tego ogarnąć.

Jestem ciekawa co u starych znajomych i czy forum odwiedzają jeszcze w.kropeczka, elisabeth, kinguś, kulaszusza, romka, sisi86, shenkoka, lilu19, HankaM, Kaprycha? Naprawdę nie pamiętam wszystkich, pewnie niektóre dziewczynki już mają dzieciaczki.

Ja nadal się staram choć ciągle pojawiają się jakieś nowe przeciwności ale się nie poddaje.

reklama
Salfazin łyka, karmię go watróbką i pestkami z dyni... no i jeszcze mój kwas foliowy łyka, bo wyczytalam, że też dla facetów dobry.
Tyle, że nie wiem, czy na morfologie pomogą te witaminki...
a co do ilości to fakt, w przeliczeniu mamy ponad 4 mln dobrych wojaków :-):-D
A wiesz może Pajeczko, czy antybiotyki mogą wpłynąć na budowę plemnika?? Badanie było wykonywane po ok 3 tyg od zakończenia terapii antybiotykami... mówili, ze po min 2ch można robić, ale łudze się, ze może to przez te antybiotyki?

a ile łyka Salfazin?
antybiotyki owszem działają na chłopaków, ale jak to tlumaczył moj gin kiedys, ze waznejest to co faceto robił 3 miesiące przed badaniem bo tyle plemniki się produkują i "kwitną".Dlatego ważne jest, aby nie sugerowac się tylko 1 badaniem ;-) mysmy robili 5 i każne wychodziło inne od bardzo dobrych do katastrofy. Teaz nie robimy w ogole, zeby sie niepotrzebnie nie denerwować

Do góry