• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania IVF, IUI lato 2026

reklama
Ja bylam wczoraj na wizycie . I w lipcu zaczynam nowa procedure ( tzn chyba w lipcu bo mam przyjsc 18 dnia cyklu na wizytę i wtedy zaczynam zastrzyki - ide długim protokołem) ale mam juz wtedy urlop i wakacje wykupione. Wiec jesli sie nie uda i okres wypadnie tak ze 18 dnia bede na wakacjach to w sierpniu. W tym miesiącu dostałam wyjątkowo w 24 dniu😱 wiec nie mam pojęcia jak to bedzie za miesiac

To widzę, że nie tylko ja mam takie przygody 😅 Mnie na szczęście się udało i dzisiejsza wizyta się odbędzie! Ale co się nawkurzałam to moje
Ja właśnie jak wczoraj mialam wizytę to byl 3 dzien okresu i usg... okropne, strasznie sie czułam z krwawieniem na usg. Ale całe szczęście ze dzien wczesniej nie poszłam na wizytę bo tego 3 dnia juz male to krwawienie bylo

Ten moment starań, kiedy błagasz o okres, kto by pomyślał 🤣
Dokładnie!!!

Ja właśnie jak wczoraj mialam wizytę to byl 3 dzien okresu i usg... okropne, strasznie sie czułam z krwawieniem na usg. Ale całe szczęście ze dzien wczesniej nie poszłam na wizytę bo tego 3 dnia juz male to krwawienie bylo
No nie jest to zbyt komfortowa sytuacja... Ale zawsze to jakiś krok do przodu w tym wszystkim 🍀

Ja pamiętam jak kupę lat temu trafiłam na SOR z z bólami miesiączkowymi. Wtedy zatrzymali mnie na oddziale i wezwali na badanie. Zgłupiałam, bo nie miałam pojęcia, jak chcą mnie badać. 🫣 Wtedy Pani doktor powiedziała mi, że dla nich to nie jest nic strasznego i że najlepszy obraz na USG jest właśnie w pierwszych dniach cyklu. 😳 Mam takich badań za sobą już mnóstwo, ale zgadza się że nie jest to przyjemne. 😐

Dziewczyny, my już w 9 tygodniu, przed nami badania PAPP-A i NIFTY.

Mam do Was pytanie odnośnie leku Orgametril. Czy któraś stosowała, macie jakieś doświadczenia? Znajoma bierze i nie czuję się najlepiej. Skarży się na dziwne upławy i zastanawia się, czy to od tego. Dostała to na wyciszenie Endo przed transferem.

reklama
Ja już po wizycie, pobraniu krwi i USG. Jajniki doszły do siebie po hiperce. W niedzielę mam wziąć Decapeptyl, a w poniedziałek i wtorek zbadać hormony z krwi. Kolejna wizyta 7.07 (@mariposa_ możesz mi dopisać) i jeśli wszystko będzie ok, to ruszamy ze stymulacją.

Cieszę się bardzo, ale niestety na USG lekarka zobaczyła nowe, małe ogniska endo na jajniku 😔 Niby wiedziałam, że tak może być - od czasu operacji w 2023 byłam cały czas na dienogeście, a potem Ryeqo, nie miesiączkowałam, właśnie po to żeby jak najbardziej spowolnić pojawianie się nowych zmian, a tutaj nagle stymulacja i 3 cykle bez leków. Ale chyba nie spodziewałam się, że to się stanie tak szybko. Czuję mega smutek i przygnębienie, że ten koszmar się znowu zaczyna, i że niestety nigdy się nie skończy.

No ale dobra, po coś to robimy, trzeba kuć żelazo póki gorące.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry