• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania IVF, IUI lato 2026

Ja już po wizycie, pobraniu krwi i USG. Jajniki doszły do siebie po hiperce. W niedzielę mam wziąć Decapeptyl, a w poniedziałek i wtorek zbadać hormony z krwi. Kolejna wizyta 7.07 (@mariposa_ możesz mi dopisać) i jeśli wszystko będzie ok, to ruszamy ze stymulacją.

Cieszę się bardzo, ale niestety na USG lekarka zobaczyła nowe, małe ogniska endo na jajniku 😔 Niby wiedziałam, że tak może być - od czasu operacji w 2023 byłam cały czas na dienogeście, a potem Ryeqo, nie miesiączkowałam, właśnie po to żeby jak najbardziej spowolnić pojawianie się nowych zmian, a tutaj nagle stymulacja i 3 cykle bez leków. Ale chyba nie spodziewałam się, że to się stanie tak szybko. Czuję mega smutek i przygnębienie, że ten koszmar się znowu zaczyna, i że niestety nigdy się nie skończy.

No ale dobra, po coś to robimy, trzeba kuć żelazo póki gorące.
Z jeden strony fajnie, że macie plan działania i wszystko zmierza w dobrym kierunku, z drugiej jednak kiepskie info o nowych ogniskach. 😐 Ale to też chyba braliście pod uwagę zaczynając procedurę, więc trzeba to przyjąć na klatę i robić seoje, a za to weźmiesz się później. Mam nadzieję, że te wiadomości nie wpłyną na Wasze działania i tym bardziej życzę szybkiego pozytywnego finału! ✊🏼✊🏼✊🏼🥰

reklama
Z jeden strony fajnie, że macie plan działania i wszystko zmierza w dobrym kierunku, z drugiej jednak kiepskie info o nowych ogniskach. 😐 Ale to też chyba braliście pod uwagę zaczynając procedurę, więc trzeba to przyjąć na klatę i robić seoje, a za to weźmiesz się później. Mam nadzieję, że te wiadomości nie wpłyną na Wasze działania i tym bardziej życzę szybkiego pozytywnego finału! ✊🏼✊🏼✊🏼🥰
Dzięki 🫂 Jak Ty się czujesz? 🙂 Nie do wiary, że to już 9 tygodni!

Ja już po wizycie, pobraniu krwi i USG. Jajniki doszły do siebie po hiperce. W niedzielę mam wziąć Decapeptyl, a w poniedziałek i wtorek zbadać hormony z krwi. Kolejna wizyta 7.07 (@mariposa_ możesz mi dopisać) i jeśli wszystko będzie ok, to ruszamy ze stymulacją.

Cieszę się bardzo, ale niestety na USG lekarka zobaczyła nowe, małe ogniska endo na jajniku 😔 Niby wiedziałam, że tak może być - od czasu operacji w 2023 byłam cały czas na dienogeście, a potem Ryeqo, nie miesiączkowałam, właśnie po to żeby jak najbardziej spowolnić pojawianie się nowych zmian, a tutaj nagle stymulacja i 3 cykle bez leków. Ale chyba nie spodziewałam się, że to się stanie tak szybko. Czuję mega smutek i przygnębienie, że ten koszmar się znowu zaczyna, i że niestety nigdy się nie skończy.

Czy lekarz wytłumaczył Ci jak to nowe ognisko może wpłynąć na IVF? Czy będziesz miała jakieś wyciszenie przed transferem?

Mnie wczoraj dziabnął pies przyjaciółki, na szczęście szczepiony. Byłam na opiece świątecznej i dostałam szczepienie na tężec (ostatnia dawkę miałam 10 lat temu wg kalendarza szczepień), za miesiąc mam się zgłosić do swojej przychodni na dawkę przypominającą. Mam nadzieję że nie pokrzyżuje to mojej biopsji, ale jutro zamierzam poinformować prowadząca o tej sytuacji.

Czy lekarz wytłumaczył Ci jak to nowe ognisko może wpłynąć na IVF? Czy będziesz miała jakieś wyciszenie przed transferem?

Mnie wczoraj dziabnął pies przyjaciółki, na szczęście szczepiony. Byłam na opiece świątecznej i dostałam szczepienie na tężec (ostatnia dawkę miałam 10 lat temu wg kalendarza szczepień), za miesiąc mam się zgłosić do swojej przychodni na dawkę przypominającą. Mam nadzieję że nie pokrzyżuje to mojej biopsji, ale jutro zamierzam poinformować prowadząca o tej sytuacji.
O matko ale pech.. mam nadzieję że będzie wszystko ok? Mocno ucierpiałas?

Draśnięcie, obyło się bez antybiotyku, krew się trochę polała, ale już jest strupek.
To dobrze. Ja dzisiaj kończę krótki urlop i wracamy do rzeczywistości. W czwartek wizyta i zobaczymy co powie lekarz.

Przykro mi z powodu tych nowych ognisk Endo..
Mam nadzieję że teraz pojdzie spokojnie ze stymulacja.

Dzięki 🫂 Jak Ty się czujesz? 🙂 Nie do wiary, że to już 9 tygodni!
w związku z tym, że to moja pierwsza ciąża, to wszystko jest dla mnie nowe i nie do końca wiem czego się spodziewać. 🫣 Od początku jestem bardzo senna, ale dziewczyny piszą że tak działa progesteron, którego przyjmuje sporą dawkę. Od ok. tygodnia pobolewa mnie podbrzusze no i widocznie rosnę. Wszystko jest już dziwnie ciasne, więc się zaczyna na dobre. 😆 Poza tym mam wilczy na prawie wszystko. 🫣
Przeraża mnie wizja siebie w rozm. plus size 😳😂, ale wszystkim na tym wątku życzę tego samego. 😉😆

Jejku, ale sytuacja! Mam nadzieję, że biopsja będzie mogła się odbyć bezpiecznie 🫂

U mnie 3-miesięczne wyciszenie było planowane już wcześniej, zanim pojawiło się ognisko, bo tak czy inaczej mam dość zaawansowaną adenomiozę. Tak że w żaden sposób nie zmienia to naszych planów póki co

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie leku Orgametril. Czy macie jakieś doświadczenia? Znajoma bierze i nie czuję się najlepiej. Skarży się na nieprzyjemne upławy i zastanawia się, czy to od tego. Dostała to na wyciszenie Endo przed transferem.

reklama
Prowadzącą odpisała, że szczepienie nie będzie miało wpływu na biopsję. Pytanie czy odbędzie się w przyszły wtorek, czy nie przesunie, bo mam być po owulacji, a w dzień jak się stawie będzie 15 DC, czasami mam tak wcześnie owulację, a czasami dopiero 16 DC. Ale wolałabym przesunięcie, bo wtedy CD56 będzie tak jak implantacja.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry