• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania IVF, IUI lato 2026

reklama
Dziękuję za informację ❤️
Szczerze, to nie wiem od czego zacząć...procedury związane z refundacją...czy ja coś będę musiała pokrywać...i oczywiście jak mężowi powiedziałam to on wypiera tą metodę 😡
Na początku idz do kliniki na wizytę. Tam Was pokierują. Bo dlaczego od razu przewidujesz ze bedzie trzeba in vitro wykonać?
A maz ma badanie nasienia?

Dobrze mieć bezpośredni kontakt. A czy w pełni kwota jest refundowana ?
Cala procedura - zabiegi, wszystkie wizyty , podstawowe wymagane badania sa refundowane.
Leki do stymulacji trzeba kupic sobie samemu i to moze kosztować np 300 zl a moze nawet kilka tysięcy. Dodatkowo jesli idzie sie na cyklu sztucznym to samemu trzeba kupować progesteron i inne leki . Wiec tak naprawde nie da sie oszacować ile to wszystko moze kosztować bo kazdy przypadek jest inny.

@Maciejka1020 dobrze byłoby zacząć od zapoznania się z regulaminem programu - możecie tam znaleźć wiele ciekawych informacji, np. które procedury medyczne są refundowane i w jakich przypadkach, a które nie. To na pewno pomoże Wam podjąć świadomą decyzję. No i warto mieć na uwadze, że in vitro to sporo "faszerowania się" lekami w końskich dawkach.

@laura_palmer jak nastawienie przed jutrem? 🤗
Kurczę słabo szczerze mówiąc, bo ta wizyta ma być w 1-3 dniu cyklu, okres miałam dostać wczoraj a jeszcze nie dostałam 😢Jeśli jutro rano się nie pojawi, to będę musiała zadzwonić i przełożyć wizytę.

@Maciejka1020 dobrze byłoby zacząć od zapoznania się z regulaminem programu - możecie tam znaleźć wiele ciekawych informacji, np. które procedury medyczne są refundowane i w jakich przypadkach, a które nie. To na pewno pomoże Wam podjąć świadomą decyzję. No i warto mieć na uwadze, że in vitro to sporo "faszerowania się" lekami w końskich dawkach.

Kurczę słabo szczerze mówiąc, bo ta wizyta ma być w 1-3 dniu cyklu, okres miałam dostać wczoraj a jeszcze nie dostałam 😢Jeśli jutro rano się nie pojawi, to będę musiała zadzwonić i przełożyć wizytę.
Ale to myślisz że Ci USG nie zrobią w okres? Już chyba nie takie rzeczy robili

reklama
To nie o to chodzi. My chcemy, żeby był okres. Wizyta była zaplanowana tak, żeby koniecznie wypadła w 1-3 dniu cyklu, żeby w tym momencie zbadać poziom hormonów i zrobić USG. A tu okresu brak 😅
Dobra, rozumiem, źle przeczytałam 😅 Na wywołanie okresu jakaś gorąca kąpiel, męża zagoń do łóżka, nie wiem, jakieś czary mary - białe majtki, białe spodnie 🤣

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry