reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersia

dziewczyny mam takie pytanie, ja wlasciwie od 2 miesiecy jem codziennie jak nie worek mandarynek to pomarancze, no masakra to jest moja zachcianka, czy to nie jest tak ze powinnismy jesc to co jadlysmy w ciazy? bo dziecko do tego przyzwyczajone? oczywiscie kapuche i straczkowe rozumiem..ale mala kawa z mlekiem ktora rowniez codziennie wciagam?;-) tak samo te cytrusy, to dzieciom sie zmienia i na zewnatrz moga byc uczulone na to? jesli to glupie pytanie to wybaczcie, staram sie to brac na logike, tak samo banany? nie mozna?

ja jem banany i nic się nie dzieje, ngdy sie nie działo... cytrusów nie jem, bo mój synio jak był w zamierzchłych czasach na mojej piersi, to miał po nich plamy... mleka nie piję, bo córka ma alergie na mleko krowie, ale gdyby nie miała, to bym piła - mało ale bym piła. :tak:
jak dzieci wychodzą to może się zmienić, bo dziecko po wyjściu używa włąsnego sstemu immunologicznego, a nie wisi na mamusinym...

reklama
Gdyby sie okazalo ze twoje malenstwo nie chce ssac z sutkow, mozesz kupic takie oslonki :
Avent silikonowe osłonki na sutki ,

wydaje mi sie ze dzieki nim ty bedziesz zadowolona ze karmisz a mala bedzie miala wrazenie ze pije z butli ;-)

Ja moje malenstwo dokarmiam butelka i na razie (odpukac) nie widze zeby Maja nie chciala cycka-karmie wlasnie w takich oslonkach.

Dziękuję. Właśnie jak byłam w szpitalu to mąż mi kupił te nakładki :-)
Tylko ja przez nie nie czuję czy dziecko je i wole żeby bez nich jadła z cyca, no ale do tanga trzeba dwojga i Malwina musi chcieć współpracowac. :-)

Jutro minie tydzien jak jest tam sama w szpitalu i powiem Wam, że codziennie mi się śni-dosłownie codziennie każdy sen jest z nią..... :-)

Kurde oby jutro już wyszła-tak strasznie tęsknię....

Kochane moje! Powiedzcie mi jak u Was z odbijaniem u malenstwa?
Moja mala czesto zasypia przy piersi, wtedy ja klade i za 15 min porzadnie zwraca mleko. Wiec zaczelam ja brac do odbicia. Mala odbije, klade ja, a potem nie dosc ze problem bo nie spi - rozbudzona beknieciem, to do tego znowu ulewa. Juz nie wiem co mam robic :-(

Moja mala czesto zasypia przy piersi, wtedy ja klade i za 15 min porzadnie zwraca mleko. Wiec zaczelam ja brac do odbicia. Mala odbije, klade ja, a potem nie dosc ze problem bo nie spi - rozbudzona beknieciem, to do tego znowu ulewa. Juz nie wiem co mam robic :-(

no u mnie z tym ulewaniem tez strasznie :/ maly ulewa nagmiennie i potrafi zjesc odbic zasnac wstanie i uleje strasznie :( jednak pani doktor mowila zebym przyszla zwazyc malucha zobaczyc czy przybiera czy tylko zwraca wszytsko jak normalnie bedzie przybieral to trzeb bedzie czekac az przejdzie ... a jak na wadze bez zmian wtedy bedziemy cos z tym robic tak mi mowila... ja czesto jak karmie przy cycu zasnie to wtedy biore na siebie odchylona i czekam z 10 minut zeby odbil synek jak nie odbije sie to klade spac zawsze na boku a jak karmie na lezaco i on zasypia to juz nie biore do odbicia ale zerkam czy nie ulal...
podobno dzieci karmiace piersia nie maja obowiazku odbijac za kazdym razem

a dajesz jej wit K?? bo podobno po niej dzieci ulewają.

a dajesz jej wit K?? bo podobno po niej dzieci ulewają.

u Gai wprowadzenei witaminu K nic nie zmieniło - ulewa dokładnie tak samo jak ulewała przed. Swoją drogą moglby jakoś skondensować tę witaminę, bo zakroplić 10 kropelek do buźki graniczyz cudem.. to ja już wolę obcinać paznokietki :eek:

mojej siostry mała też ulewała i to naprawde sporo i trwało to dosyć długo, ale rosła. Co prawda za każdym razem sistra trzymała ja do odbicia żeby brzuszek jej nie bolał. Ale pamiętam że jak miała już z 5 misięcy to jak się ją brało na ręce i trzymało pionowo, godzinę po posiłku to też potrafiła ulać. Na początku była karmiona cycem a później mlekiem bebilon pepti 1. Pamiętam że później lekarka kazała jej zagęszczać mleko Nutritonem. I od małego miała podkładane pod materac coś żeby była głowa wyżej niż brzuszek i spała na pleckach z głową w bok :)) ona miała coś chyba ze zwieraczem i stąd ulewanie nawet godzine po posiłku.

mojej siostry mała też ulewała i to naprawde sporo i trwało to dosyć długo, ale rosła. Co prawda za każdym razem sistra trzymała ja do odbicia żeby brzuszek jej nie bolał. Ale pamiętam że jak miała już z 5 misięcy to jak się ją brało na ręce i trzymało pionowo, godzinę po posiłku to też potrafiła ulać. Na początku była karmiona cycem a później mlekiem bebilon pepti 1. Pamiętam że później lekarka kazała jej zagęszczać mleko Nutritonem. I od małego miała podkładane pod materac coś żeby była głowa wyżej niż brzuszek i spała na pleckach z głową w bok :)) ona miała coś chyba ze zwieraczem i stąd ulewanie nawet godzine po posiłku.

no to ja mam tak wlasnie
u mnie przyczyna wlasnie w tym lezy chyba zreszta maly strasznie ulewal po porodzie wodami plodowymi ... upil sie ich i moze od tego wlasnie tez ma cos ze zwieraczem

reklama
no to ja mam tak wlasnie
u mnie przyczyna wlasnie w tym lezy chyba zreszta maly strasznie ulewal po porodzie wodami plodowymi ... upil sie ich i moze od tego wlasnie tez ma cos ze zwieraczem
to nie ma związku z wodami płodowymi, tylko po prostu tak jest u większości dzieci :)) te karmione piersią muszą to przeżyć :)) w końcu im przejdzie a te karmione sztucznie można podawać mleko AR albo zagęszczać :))
ważne żeby i tak odbijać dziecko mimo że ulewa. Najczęściej ulewają dzieci które jedzą dużo i łapczywie.:-p

Do góry