reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Ja będę miała maraton wizytowy przed Świętami... 17 grudnia wizyta u państwowego, więc 16 muszę iść na badania. 21 grudnia wizyta u prywatnego gina, a 22 grudnia USG państwowe...

reklama
Rany, wychodzi na to że będziemy karmić, zmieniać pieluchy, potem się myć, sikać, znowu myć, znowu karmić i tak w kółko :eek: Bo taki maluch to dosyć często je, trwa to podobno na początku długo, i co chwila robi w pieluchę. Ja jak to czytam to mam wrazenie że nie będę miała kiedy zjeść, o gotowaniu i sprzątaniu nie wspominając:eek:

No powiem Tobie, że taki maluszek to powinien jeść przynajmniej 8 razy na dobę w odstępach około 2-3 godziny. :eek: A jak chce częściej, to będziesz go karmić częściej :shocked2::tak: No i trzeba się będzie tym maluszkiem zająć, więc tak jak pisałaś na początku nie będzie czasu na nic.
Dlatego u mnie na SR położna powtarza często tatusiom, że przynajmniej przez ten pierwszy okres 2-3 tygodni powinni jak najwięcej nam pomagać, a wręcz się nami opiekować. A my mamy się skupić na sobie i dziecku, a nie latać po sklepach, sprzątać czy gotować. I tak będziemy miały urwanie głowy... :eek::tak:

Warto pamietac, za na rane po nacieciu czy peknieciu napewno nie stosowac nasiadowek albo dlugotrwalych okladow tylko przemywanie - najlepiej jakims ziolkiem. Ja wcale zle nie wspominam pologu i nastawiam sie, ze i tym razem tez tak bedzie:-);-)

Do tego przemywania się poleca moja położna albo zwykłe szare mydło (ma najmniej chemii i substancji perfumowych i zapachowych) lub płyn Tantum Rosa. :tak:

ja mam wizyte 22.12 a pozniej juz co 2 tyg. a juz JUTRO!! jade na usg ciekawe jak moja kochana dzidzi rosnie, i czy w zwiazku z ta nie tolerancja na glukoze jest wieksza niz powinna... jak narazie ostro trwam w poscie, byle by silnej woli starczylo do lutego:-D

ja mam też dziś USG :)))) o 17 w szpitalu państwowym, już się nie mogę doczekać :D

Dziewczynki moje, powiedzcie Wy mi, jak odczuwacie ruchy Dzidzi?? Bo ja czuję takie jakies bulgotanie.... Jak to u Was jest?

ja nie czuję bulgotania... :( mały mi sprzedaje takie ciosy, że aż podskakuje i wcale się nie pierdzieli i nie poczeka, aż usiądę, jest aktywny nawet jak ja chodzę... widać jak odskakuje mi brzuch z każdej strony, tak jakby leżał w poprzek i odpychał się rączkami i nóżkami jednocześnie, albo kopniaki w jajnik... powodują moje podskakiwanie na wysokość prawie lamperii....

Ja będę miała maraton wizytowy przed Świętami... 17 grudnia wizyta u państwowego, więc 16 muszę iść na badania. 21 grudnia wizyta u prywatnego gina, a 22 grudnia USG państwowe...
O matko ale będziesz miała latania:szok: uważaj na siebie:-(
ja mam też dziś USG :)))) o 17 w szpitalu państwowym, już się nie mogę doczekać :D
trzymam kciuki:tak::-)

ja mam wizytę i USG 14 grudnia;-)

Do tego przemywania się poleca moja położna albo zwykłe szare mydło (ma najmniej chemii i substancji perfumowych i zapachowych) lub płyn Tantum Rosa. :tak:
Dokładnie, ja już się zaopatrzyłam w szare mydło w płynie do szpitala. Zamiast Tantum Rosa mi położna powiedziała, że można użyć roztworu nadmanganianu potasu - na pewno ekonomiczniej:-)

reklama
Ja przemywalam Azulanem:tak: i goilo sie jak na psie:szok::szok::szok::-D:-D:-D
A zobaczymy co tutejsza klinika poradzi:tak:
Szare mydlo i zimna woda jest super na hemoroidy, ktore zapewne nie u jednej z nas sie pokaza:szok::eek:

Do góry