reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

ja byłam wczoraj z małym na szcepieniu- szczeilam oczywiscie tylko podstawowe-raz w rączkę i dwie nożki- bałam sie strasznie- jak słyszałam te wszystkie dzieci które sie darły w niebogłosy to miałam ochote stamtąd uciec....:zawstydzona/y:

ale Maks to dzielny chłopak płakał mniej niż jak ma kupe w pampku:eek::rofl2::rofl2::rofl2:

na pewno nie po mamie:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: bo ja to sie boje igły :-D:-D:-D

za miesiąc następne...
No to dzielny z Niego chłopak :tak::tak::tak:

reklama
Mała waży 4370g czyli równe 4 tyg przytyła 750g szału nie ma ale nie jest źle:tak: pani doktor powiedziała że pewnie będzie tak jak Natalka ze wzrostem będzie wychodzić po za siatki centylowe a waga będzie prawidłowa do wieku także znów szczupła dziewczyna a wysoka:tak:

Mała waży 4370g czyli równe 4 tyg przytyła 750g szału nie ma ale nie jest źle:tak: pani doktor powiedziała że pewnie będzie tak jak Natalka ze wzrostem będzie wychodzić po za siatki centylowe a waga będzie prawidłowa do wieku także znów szczupła dziewczyna a wysoka:tak:

Laski :-)

Moja Ania też długa :tak::tak: ostatnio położyłam ją koło jej trzy miesiące starszej koleżanki i 'wzrostem' prawie jej dorównywała, jedynie głowę ma mniejszą i ogólnie węższa jest :-D:-D:-D

Moja młoda ma wyniki badan moczu ok, zarówno badanie ogólne jak i posiew. Zatem nie stan zapalny jest powodem zielonych kupek (mamy je w kratkę). Cóż, ogranicze spożywanie nabiału i zobaczymy, póki co dziś była żółta jak żółtko jajka :-) podaje małej herbatkę rumiankową a w niej dicloflor30.

W środę szczepienia. Bedzie Hexa i Rota, pneumokoki później (przy drugiej dawce Infanrixu).

ja też jutro z Hexą ruszam,miałam iść dziś, ale zaspałyśmy z Bianką:zawstydzona/y: rota już kupione, ale poczekam tydzień, bo jak Mała będzie płakać, to się może zaksztusić albo wypluć-szkoda kasy tak lekarka powiedziała. Ja tak jak TY pneumo później.

Kupiłam też tą maść emla. zobaczymy czy coś da. Lekarka powiedziała, że niewiele to daje, bo znieczula skórę, ale nie mięsień, a mi się właśnie wydaje, że to ukłucie jest najstraszniejsze od rozprowadzania się szczepionki w mięśniu. Nie wiem. W ramach "posiłków" idzie z nami D bo boję się rozkleić.

Karolinusia u nas rota dają przed wkłuciem, najpierw pielęgniarka podaje szczepionkę na rota a potem jest wkucie, tylko jak dziecko ulewa to powiedziała, żeby 40 minut nie karmić po.
Ale z Ignasiem udało nam się 20 minut wytrzymać, bo on się tak darł po tym wkuciu, że szok. Na szczęście nie ulał po.

Laski :-)

Moja Ania też długa :tak::tak: ostatnio położyłam ją koło jej trzy miesiące starszej koleżanki i 'wzrostem' prawie jej dorównywała, jedynie głowę ma mniejszą i ogólnie węższa jest :-D:-D:-D

I wyrosną długonogie laseczki,super :tak::tak::tak::tak:
W ramach "posiłków" idzie z nami D bo boję się rozkleić.
Ja też z m. idę,bo ja to straszny mięczak jestem :tak::tak::tak:

Strzałka :-) my już po szczepieniu. Przeszło jako tako, najpierw było darcie podczas podawania Rotarixu (też przed kłuciem) bo "nie bedzie mnie jakaś obca baba za buzie trzymać", potem na szybkensa Hexa. Chwila płaczu i po bólu, obeszło się bez Emla.
Potem cyc w nagrode i do domu :-) teraz śpi.

Dostałam skierowanie do kardiologa bo pediatra wysłuchała jakieś szmery w serduchu. Poza tym dostałam nakaz diety bez mlecznej - po tym jak młodej łuszczy się skóra na czole mimo stosowania emolientów pediatra stwierdziła, ze moze byc nietolreancja mleka krowiego..no to mnie załatwiła młoda nie ma co :-) co ja teraz będę jadła? :-).

hejka,
my tez juz po szczepieniu, po ukłuciu do każdej nóżki,placz, ale tata przytulił i od razu przeszło :tak: teraz spi bo od rana jest taka zmęczona, przed szczepieniem bylismy na pobraniu krwi, wiec dzis taki nieszczęśliwy dzień:-( Zaskoczyła nas wszystkich waga 5600 i 58cm wzrostu, a na 6 tyg.jak bylismy na sprawdzeniu wazyla 4900, wiec caly czas przybiera po 350g na tydzien,

reklama
Do góry