reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

reklama
My mielismy wczoraj ogolna kontrole 6 tyg po porodzie. Maly mial badane biodra,jaderka,oczka itd wszystko "perfect":-) Przy badaniu smial sie do lekarza - chyba jego broda mu sie podobala;-)Zadziwil go przy sprawdzaniu sily - dal mu palce do zlapania i uniosl do gory po czym zapytal mnie "skad takie silne dzieci sie biora?" - no jak to? Z Polski:-D
I musze sie pochwalic na temat nowych kropelek na kolke (oby nie zapeszyc..)..Maly przespal pierwszy raz az tyle,bez krzyku i jekow,uff:tak::-)spal kolejno ok 5h+3,20h+2h+2,30h:tak:a nie jak zwykle co 2h pobodka:-)
Ooo a teraz znow drzemie:-p:-) Jestem ciekawa dzisiejszej nocy:rofl2: Ile wasze pociechy spia w ciagu dnia?

My mielismy wczoraj ogolna kontrole 6 tyg po porodzie. Maly mial badane biodra,jaderka,oczka itd wszystko "perfect":-) Jestem ciekawa dzisiejszej nocy:rofl2: Ile wasze pociechy spia w ciagu dnia?

Super wieści.
Co do dziennego snu, to u mnie bardzo różnie bywa. Czasem dwie drzemki po 30 minut, czasem tylko drzemanko przy cycu. Cyc wyjęty z buzi = krzyk. A dzisiaj 2 godziny i niedawno znowu zasnęła.

Mayo,dobrze,ze wszystko o.k :tak::tak::tak:
Jeśli o sen chodzi,to nasza Mała spała w miarę ładnie,ale od wczoraj normalnie tak daje czadu,że szok,normalnie nie poznaję dziecka swego,to chyba Jej reakcja na to wycięcie ropnia,albo sama nie wiem,co :-:)-:)-(

U mnie w ciągu dnia różnie bywa czasem tylko drzemie 15 min a czasem pośpi z 1-2 godziny , w nocy z regóły jest lepiej.;-)

My dziś po wizycie kontrolnej u pediatry , Julka ma 57cm ( dziwne te pomiary bo w szpitalu powiedzieli przy porodzie 61:eek::eek::eek:) ale podobno w szpitalu czasem dokładnie nie mierzą. |Waży już 5630 ,przy urodzeniu 4210 czyli 1420 g w 6 tygodni. Prawdopodobnie te krostki na buzi to uczulenie na nabiał. Mam go nie tykać ( i tak jadłąm tylko troche twarogu) . Mam podać mleko nan ha dla alergików , dostaliśmy robione maści i zobaczymy.

Uff jakoś nadrobiłam ,bo mialam juz spore zaległości.
We wtorek byłam zEmisia na kontrolnym wazeniu,miała 5200 i 61 cm .Czyli w dwa tyg przybyla 600gr,od wyjscia zec szpitala 2680:szok:i jeszcze 200 i podwoi urodzeniowa!Mle że juz sie zbliza bop w koncu od wazenia minęło 3 dniu a je jak szalona.Urosła 8cm,zuch dziewczynka:-).A po za tym przestała juz ulewać a dzis jakis taki ulewaniowy dzien był.Jeszcze mi Jasia ciężko zestresowała,bo trzymał ja spiąca na rękach podczas gdy ja scieliłam łóżko i zaczęla wymachiwac rączkami i nóżkami,białka jej było widac i poszło jej noskiem i zesliniła sie bardzo.Podniosłam ją szybko i zaczęło jej przechodzić.Chyba sie zakrztusiła ale strach u napedziła nam co niemiara:szok::-(Poszła po kapieli szybciutko spać i Jas co chwile sprawdza czy wszystko z nia ok.
No i rozpieszczona jest okropnie-Izaa;-) najlepiej spi sie jej albo na maminych rękach albo na maminym brzauchu,po południu spi dłużej tylko leżąc z mamą bo jak nie to 5-10 min i poo spaniu a potem marudzenie bo śpiąca.Ale przynqajmniej ja odsypiam bo oczywiście śpie z nią:-DWczoraj 4 godz przespałysmy:-DZ tym spaniem w dzień jest różnie,osttnio tak sie meczy do południa ze dopiero jak wyjdziemu na pole to zasypia,w zwiazku z czym wczoraj mokłam przez półtorej godz ale Emisia wypoczeta jak skowronek była.Za to w nocy nawet i 13 godz śpi oczywiścioe karmie ja ale na śpicha bo sie niewybudza tylko zaczyna posapywac co znaczy matka cycek!Ja ja tylko macam czy w pampersa bardzo nasiusiała i jak nie to ej nawet nie przebieram a jak tak to szybko przewijam zeby sie nie rozbudziła i lula dalej.Te moce sa boskie:tak:No i łapki ładuje tez do budzi i tak je zar abiscie doi i smoka ze mozna sie popłakać ze smiechu:tak:Ogólnie dziewczyna rosnie na schwał.A i kolki to przeszłośc bobotic pije 3 razy dzeinnie i jest ok a ja coraz wiecej jem

Jak czytam o wadze waszych dzieciaczkow to widze ze nasz maluszek to taki "Benny Kuleczka"..we wtorek: 6.04 kg i 60cm..(po urodzeniu 4.220kg i 52cm):-D

reklama
A moja Ania śpi i w dzień i w nocy :tak::tak::-D:-D No i zdecydowanie woli łóżeczko niż rączki, tulić się lubi, na moich brzuchu chętnie zasypia i potrafi nawet dość długo tak spać, ale po karmieniu nie chce spać u mnie, bo się wierci, a jak ją położę do łóżeczka to zaraz odpływa :-D:-D

Kluska ale ten Twój Jasiek to jest super chłopak :tak::tak:

Dentico u nas podejrzewam że również szykuje się dieta bezmleczna :-(

Mayo to Damianek to taki mały Pudzianek :-D:-D (a propos Pudziana widziałyście tę jego walkę??? :szok::szok:)

Do góry