reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Połóg

mam pytanie do około 5 tygodnia po porodzie ciągle lekko krwawiłam, takie różowawe upławy bym to nazwała i czytałam że to normalne. Organizm sie oczyszcza, a potem 2 tygodnie nic i teraz dostałam takie dziwne krwawienie dość silne, takie jak miesiączka i trwa to już drugi dzień . Czy to juz powrócił mi okres??? Jest to możliwe??? Dodam że karmię cały czas piersią

Mysle ze mozliwe. Ale lepiej skonsultuj sie z lekarzem. Ja przez te tabletki nie wiem kiedy dokladnie mialam okres, ale po ich odstawieniu dostalam mniej wiecej w 4 miesiacu po porodzie. Moja mama dostala w 3-cim miesiacu, a do tej pory karmi piersia.

reklama
Kurcze u mnie 4 tydzień połogu, już właściwie plamię w śladowych ilościach, ale w sobotę miałam taki ból jajnika normalnie, jak zawsze przed okresem, dodam, że ból nie był tylko podczas karmienia, właściwie cały dzień mnie tak pobolewało już nawet się zastanawiałam czy okresu nie dostanę.....................

Ile tygodni po połogu idziecie na wizyte do gina?????????

Trzymcie się tych 6 tygodni (sory jezeli pytanie już padło na wątku), bo ja chciałabym skoczyć na kontrolę przed świetami, czyli u mnie to będzie 5 tydzień, bo przed tym naszym pierwszym przytulaniem wolałabym sprawdzić czy wszystko oki:sorry::sorry::sorry:

Ja ide 13 stycznia, czyli jakis 7-8 tydzien po porodzie. Ale na date nie mialam wplywu, po prostu tak bylo miejsce u gina.Ale spokojnie mozesz isc w tym 5 tygodniu :tak:

mam pytanie do około 5 tygodnia po porodzie ciągle lekko krwawiłam, takie różowawe upławy bym to nazwała i czytałam że to normalne. Organizm sie oczyszcza, a potem 2 tygodnie nic i teraz dostałam takie dziwne krwawienie dość silne, takie jak miesiączka i trwa to już drugi dzień . Czy to juz powrócił mi okres??? Jest to możliwe??? Dodam że karmię cały czas piersią

ja po poprzedniej ciazy dokladnie tak mialam i niestety to byl okres:sorry: i potem juz regularnie co 28 dni sie pojawial a karmilam piersia wylacznie niczym nie dopajalam
gin mi powiedzial ze to normalne i niektore kobiety tak maja szkoda ze akurat ja :sorry:
teraz jetem niecale 6 tyg po porodzie i nadal troche plamie i czuje ze @ tez szybko mi wroci bo pare dni temu mialam bol jajnika jak przy jajeczkowaniu wiec pewnie @ niebawem przyjdzie widocznie taka moja uroda ...moja ciocia pierwsza @ dostala po roku

Byłam u gina. Dowiedziałąm się, że istnieje coś takiego jak przedłużony połóg - mimo tego, że wszystko wygojone, w usg było widoać ze wygojona także w środku, plamienie może sie utrzymywać do 10 tygodni. Oczywiście mam ten przedużony połóg :confused2:
Wyniki cukru też średnie, gin kazał powtórzyć badanie z laboratorium na krwi żylnej... :-(

Byłam u gina. Dowiedziałąm się, że istnieje coś takiego jak przedłużony połóg - mimo tego, że wszystko wygojone, w usg było widoać ze wygojona także w środku, plamienie może sie utrzymywać do 10 tygodni. Oczywiście mam ten przedużony połóg :confused2:
Wyniki cukru też średnie, gin kazał powtórzyć badanie z laboratorium na krwi żylnej... :-(
to nie zazdroszcze tego przedłużenia połogu :( tez nie słyszałam o czymś takim!
A kiedy powtarzasz cukier?

10 tyg:szok::szok::szok::szok:
mi plamienie sie nie zmniejsza, nic a nic...
A powiedz czy seks odpada w takim razie? :cool2:

A ja jestem po badaniu "pologowym", i wszysto dobrze tylko ze najprawdopodobniej nie donosze ani jednej ciazy wiecej. Podczas wydobyc lozyska cos spierdzielili i mam niewydolnosc szyjkowo-ciesniowa czyli mam caly czas otwarta szyjke macicy. Mam sie wystrzegac zachodzenia w ciaze i do kontroli za dwa-trzy miesiace. Jesli sie nic nie zmieni, a bede chciala miec jeszcze jedno dziecko to a) musze lezec od 3 miesiaca, b) musze miec zalozony szew na szyjke

Super nie... :(

A ja jestem po badaniu "pologowym", i wszysto dobrze tylko ze najprawdopodobniej nie donosze ani jednej ciazy wiecej. Podczas wydobyc lozyska cos spierdzielili i mam niewydolnosc szyjkowo-ciesniowa czyli mam caly czas otwarta szyjke macicy. Mam sie wystrzegac zachodzenia w ciaze i do kontroli za dwa-trzy miesiace. Jesli sie nic nie zmieni, a bede chciala miec jeszcze jedno dziecko to a) musze lezec od 3 miesiaca, b) musze miec zalozony szew na szyjke

O kurcze, wspolczuje Ci strasznie :-( Ale glowa do gory,badz dobrej mysli i pewnie na nastepnym badaniu okaze sie ze wszystko pozamykane :tak:

reklama

współczuję! zaciskam kciuki, zeby jednak sie zamknela!

Do góry