reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Babeczki
Zapomniałam wam sie pochwalic ze dostalam najwspanialszy prezent na swieta jaki moglam sobie wymarzyc :-)
Soni urwało sie wedzidełko pod jezyczkiem :-)
Tym, ktore nie wiedza powiem ze Sonia miala złaczony spod czóbka jezyka takim wiazadełkiem i nie mogla wogole jezyczka poza jame ustna wystawic. Chodzi o to ze wlasciwe wedzidelko ma normalnie dalej z tyłu a pod tym czubkiem jezyka miala dodatkowa taka nitke. No i wczoraj zauwazyłam ze udalo jej sie jak nigdy wczesniej wystawic jezyk na zewnatrz :-) Patrze, a tam tylko ślad po łaczeniu :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
my mieliśmy to samo tzn Kuba miał wędzidełko za długie i pediatra kazała przeciąć tylko u nas samo nie poszło ale chyba w 4 dobie byliśmy u laryngologa i mu przeciął i teraz jest ok , mały nawet nie zdążył zapłakać jak już było po wszystkim :-)
Gratulacje dla malutkiej ;-)

reklama
Tak sie zastanawiam w sprawie kolek - a dokaldnie odgazowywania dziecka w domu. Kupilam takie specjalne do tego rurki i teraz mysle, czy tym mozna jakos dziecku zaszkodzic - jelita, ze sie przyzwyczaja do takiej "pomocy" albo cos. Jak uwazacie? Bardzo malo jest informacji na ten temat w necie stad was sie chce poradzic. Czy ktoras z was tez czasem stosuje takie odgazowanie aby pomoc dziecku?

U nas tydzien temu w domu byl lekarz bo starszy synek znowu podlapal zapalenie oskrzeli a Alanek mial chrypke i katar i caly byl wysypany krostkami na buzi i dodatkowo luska, az mial uszky parchate i okazalo sie, ze ma silna skaze bialkowa i mam odstawic wszystko co od krowy. Ja juz wczesniej odstawilam a teraz po tygodniu jest znaczna poprawa, uszka ladnie wygladaja, luska znikla. policzki nie sa czerwone ale nadal suche i nadal na glowce ciemieniucha sucha, ale to wszystko przez ta alergie. I czesto boli go brzuszek, ale nie mam klolek, duze prukanie i strasznie go to meczy. Moj wrazliwiec kochany...A chrypka to tez efekt alergii i katar prawdopodobnie tez.
Co do koloru kupek, ja zauwazylam, ze nie tylko nasza dieta ma na to wplyw, ale rowniez(przynajmniej u mnie) stan zdrowia-czy jestem przeziebiona czy nie.

U nas tydzien temu w domu byl lekarz bo starszy synek znowu podlapal zapalenie oskrzeli a Alanek mial chrypke i katar i caly byl wysypany krostkami na buzi i dodatkowo luska, az mial uszky parchate i okazalo sie, ze ma silna skaze bialkowa i mam odstawic wszystko co od krowy. Ja juz wczesniej odstawilam a teraz po tygodniu jest znaczna poprawa, uszka ladnie wygladaja, luska znikla. policzki nie sa czerwone ale nadal suche i nadal na glowce ciemieniucha sucha, ale to wszystko przez ta alergie. I czesto boli go brzuszek, ale nie mam klolek, duze prukanie i strasznie go to meczy. Moj wrazliwiec kochany...A chrypka to tez efekt alergii i katar prawdopodobnie tez.
Co do koloru kupek, ja zauwazylam, ze nie tylko nasza dieta ma na to wplyw, ale rowniez(przynajmniej u mnie) stan zdrowia-czy jestem przeziebiona czy nie.

Czyli skaza moze wyjsc szybciej a nie dopiero po 3 miesiacu:shocked2:
Zycze duzo zdrowka Alankowi :)

u mnie ja nei wiem co sie dzieje mowilam wam ze kazali dokarmiac nutramigenem pozniej waga ruszyla juz dobrze to kazali tylko cycka i znow tylko cycka kazali ;/ pozniej na kontroli jak mialm 6 tyg waga 4980 i lekarz ze malo ze juz powinien ponad 1kg od wagi urodzeniowej przybrac .... wyslali nas na badanie moczu zobaczymy jak wyniki ... bo w srode szczepic mielismy ... zaraz bede dzownila i dowiem sie moze wiecej czegos

mi dzisiaj położna powiedziała ze kupka zielona może też być zależna od pogody od zbyt wielu wrażeń bo maluch na wszystko reaguje. no chyba ze to od kompotu z jabłek było to wtedy za jakiś czas spróbować wypić znowu i się okaże :)

klaudzia- tak sobie pomyslalam, ze moze ten kolor to od herbatki...
a jak tam u was z ta gripe water, probowalas?

Wszystko mozliwe bo ja mojemu malemu tez daje herbatke okolo 3 razy dziennie :tak:

z gripe water sprobowalam raz ale moj synek nie toleruje tego ani troche, a podaje sie to strzykawka albo takim miernikiem do lekarstw dla maluszkow. Ale jemu to bardzooo nie smakuje, pluje mi tym i krzyczy w nieboglosy. Naszczescie juz nie piszczy mi przy jedzeniu wiec wiem ze mleczko antykolkowe zalatwilo u nas sprawe placzu przy jedzeniu... przynajmniej mam taka nadzieje :-)

Royanko biuedactwo Ty Nasze... Zycze duzo zdrowka Tobie i synkom! :-:)-(
Bardzo mi przykro... ale bedzie lepiej! napewno!

dziewczyny słuchajcie pytanie mam wczoraj przy kompieli zauwazylam ze te miejsce co mial synek szczepione to ni dosc ze jest takie ciemne jakby siniaczek to gulka sie zrobila ... ale nie ropieje po prostu taki jakby pryszcz sie zrobil :( nie wiem cyz to powazne i czy mam leciec do lekarza ..

reklama
dziewczyny słuchajcie pytanie mam wczoraj przy kompieli zauwazylam ze te miejsce co mial synek szczepione to ni dosc ze jest takie ciemne jakby siniaczek to gulka sie zrobila ... ale nie ropieje po prostu taki jakby pryszcz sie zrobil :( nie wiem cyz to powazne i czy mam leciec do lekarza ..

moj Kacper tez ma cos takiego pare dni temu byl tak jakby czarny strupek i troche ropialo to i nie wiecz czemu sei tak dzieje..bo do tej pory ta szczepionka byla tylko zaczerwieniona i tez sie zastanawiam czy isc z tym do lekarza??to czarne juz odpadlo i chyba goi sie to... podobno jak cos sie zieje z tym miejscem po szczepionce to odsuwa sie w czasie kolejkne szczepienia

dziewczyny czy ktoras szczepila skojarzonymi 6w1 INFARIX HEXA??

Do góry