reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

Witam was dziewczyny,

Tak czytam że kupujecie te rogale, chyba też muszę zainwestować w ten zakup. Po co się męczyć?:-) Zawsze śpię do ściany,czyli na lewym boku, ale już mi trochę nie wygodnie, a na plecach to strasznie. I tak samo nie wiem czy powinnam spać z rękami do góry, bo ponoć nie powinno się nic w ciąży robić z rękami do góry, nie wiem czy to ciąży też dotyczy.

Widzę że u większości z was sylwester minął ciekawie. Cobra ty to masz przeboje z tym mężem;-)

Co do przytycia w ciąży, to jestem 1,5kg do przodu. Jeszcze mi trochę zostało po poprzedniej ciąży, więc może narazie lepiej by było jak bym za szybko nie tyła:-)

Zazdroszczę wam tych słodziutkich kopniaczków. Ja niestety jeszcze nic nie czuję:-( Wiem że to za wcześnie, ale już nie mogę się doczekać.....

Tak się też zastanawiam bo zaraz będę się umawiać do lekarza, czy jest sens jeszcze teraz robić za 2 tygodnie USG, czy lepiej już zrobić to połówkowe 4D.

A tak co do dat, to piszecie o ślubach, ja też mam nadzieję że niunia pozwoli się mamie obronić po albo przed swoim pojawieniem się na świecie:) Też będę musiała z nią o tym pogadać:)
Dzisiaj znowu byłam u mamy, no i oczywiście nie mając internetu z nudów pisałam pracę i powiem wam że to jest super sprawa:) Mam już ponad 30 stron:):):) Ale jeszcze będzie mi potrzebne jakieś drugie tyle. Chociaż na razie się nie martwię bo na 16.stycznia mam oddać 20 stron:) I tak jestem do przodu:)

A tymczasem znowu się z wami żegnam:):) Zajrzę do was jutro popołudniu:)
Miłego wieczorka wszystkim życzę.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny, tak was czytam i jestem w szoku, ja przytyłam już 6kg, mój organizm chyba nadrabia bo przed ciążą ciągle byłam na diecie.
Ja mam 3 na plusie:happy2::nerd:A i cieszczę się że od początku tyję,bo w I ciąży tyłam od 6 miesiąca i przybyło mi 24kg:baffled::nerd: no i oczywiście pozostawiło swój ślad w postaci rozstępów:-(Do tej pory się do nich pełni nie przyzwyczaiłam:-(
A ja się pochwalę dzisiejszym zakupem
http://photos02.allegroimg.pl/photos/oryginal/847/91/03/847910388 :-D

Poza tym byliśmy w Smyku i nie mogłam się powstrzymać i kupiłam pierwsze ciuszki dla maleństwa :-D
Super.Ja też zaczynam od tego miesiąca zakupy dla maleństwa,pieluszki flanelowe,tetrowe,ciążki,szczoteczkę do włosków-to mój cel w tym miesiącu:-):tak:
A łóżeczko chcemy takie same kupić tylko ze w innym kolorze:tak:;-):tak:;-)
Świetna sprawa:tak::tak::-);-)Szwagierka ma i bardzo sobie chwali:tak:I inne mamy też polecają:tak:

a ja DZISIAJ poczułam już wyraźnego kopa:szok::szok::szok::szok: ale to było takie śłodkie wczesniej czulam maluszka jak przykladalam rece do brzuszka a dzisiaj siedziałam i go poczulam dostałam doladnie 2 kopniaczki:-):-):-):-)
Super!!!Gratki!!!!!
Ja dalej czekam na kopa:-D:-D:-D

Ja muszę sobie zrobić listę potrzebnych rzeczy dla maleństwa :-D i wtedy szał po sklepach... :tak:
Co do łóżeczka to chciałam inny kolor ale nie bardzo jest wybór :dry: więc stwierdziłam że kolorystykę będę nadrabiać pościelą :-D:blink:

Hefi ja myślałam o zielonym albo czerwonym-dzisiaj oglądałam,ale przeliczyłam że dopiero na kwiecień planuję go kupić:tak:;-)
Cieszę się że wiem co mi było potrzebne a co nie bo tak to nie mogłabym się oprzeć chyba niczemu:-D:-D:-D

Ja jestem 3 kg na plusie :-) ale specjalnie tego nie widać nawet, moja mama w ciąży na mnie przytyła 25 kg... o zgrozo... mam nadzieje, że ja więcej niż 15 nie przytyję ;-) a wy w poprzednich ciążach ile przytyłyście? bo nie bardzo mam rozeznanie w jakich granicach skacze waga :happy2:
Powoli też zabieram się do zakupów, ale na razie tylko drobne rzeczy podobnie jak iiwka jakieś szczoteczki, pieluszki itp. :-D jak kupię to wstawię zdjęcie z moim łupem:happy2::-D chociaż mam już zrobioną całą listę co zamierzam kupić :-D:-):-D

kajdusia
- właśnie to łóżeczko zamierzam kupić, tylko nie wiem czy w opcji z kołyską

reklama
Ja jestem 3 kg na plusie :-) ale specjalnie tego nie widać nawet, moja mama w ciąży na mnie przytyła 25 kg... o zgrozo... mam nadzieje, że ja więcej niż 15 nie przytyję ;-) a wy w poprzednich ciążach ile przytyłyście? bo nie bardzo mam rozeznanie w jakich granicach skacze waga :happy2:

W poprzedniej ciazy w 1 trymestrze schodlam 4 kilo a od 20 tc przytylam 30 kilo..
Teraz +2 na plusie :)

Hefi- fajny zakup. Mam podobne po Hani, ale nie uzywalismy go od poczatku. Na kilka pierwszych miesiecy wole normalne szczebelkowe... ale to jak kto woli..

Ostatnia edycja:
Do góry