reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

ale mam problem bo ona nie bardzo chce z butli pic:baffled:,probowalam z herbatka i to samo,miedli smokiem w buzi i nie chce ciagnac.
Ja mam ten sam problem, dawałam małemu soczek, i w ogóle nie chce ssać, traktuje ten smoczek jak zabawkę.
Od wczoraj Julek jada jabłuszko :tak:. Dzisiaj pięknie otwierał buźkę, i wyraźnie mu smakowało, a jakie fantastyczne minki były przy tym! :-)
Mam zamiar jeszcze przez 2 dni dawać samo jabłuszko, a później wprowadzić marchewkę.

reklama
anet moja to samo robi z butlą
wiec mam kłopot z podaniem soczku,ale zastanawiam sie nad kubeczkiem jakimś
albo nad zmiana butelki,moze to pomoże

Mewa ja mam ten sam dylemat!
A u nas kupa była na 3 dzień po podaniu jabłuszka. I w nocy (co się dano nie zdarzyło) i miała zdecydowanie inną konsystencję (bardziej stałą). No swoją drogą, że jak przebrałam małą (czyt. 4 rano) to ona mi przy ostatnim zatrzasku pajaca uwaliła kupsko znowu i co dziwne o takiej konsystencji jak zawsze:confused:
I też byłam przekonana, że jabłko ją przeczyści!

Efe- no i byla kupa tak jak u Was na trzeci dzien i taka od razu mega,

wiec przygody z jabluszkiem byl ciag dalszy dzis tyle ze 1/3 sloiczka to za malo juz i musialam leciec otwierac drugi bo domagal sie na glos:tak:

vusia, anet15 wy macie problem jak dziecko do butli przekonać, a ja miałamtakie przeboje z (.)

Myśle, że przegłodzenie to dobry sposób. Jak dziecko głodne to ze wszystkiego i prawie wszystko zje :tak:

moja lubi soczek slikowy... pzy jablkowymma odruch wymiotny:-D
wiem napewno ze kremu ze szpinaka z ziemniakami to nie lubi:baffled:
uwielbia zupke marchewkowa z ryzem i mlode ziemniaczki z marchewka:-D:-D:-D
jutro dostanie dynie z ziemniakami to zobaczymy... a dzis proba z bananami:-D

no ja dzisiaj dałam małej skosztować tego szpinaku z ziemniaczkami i niestety córcia powiedziała bleee
a z drugiej strony zastawiam mnie to,że tym daniu jest mleko i śmietana???

Dawno tu nie zagladalam,ale postepy zrobilyscie z dokarmianiem :szok:
Ja jeszcze nic nie dawalam swojej,no oprocz mleka modyfikowanego,bo pediatra pozwolila na jeden posilek z mleka modyfikowanego.....ale mam problem bo ona nie bardzo chce z butli pic:baffled:,probowalam z herbatka i to samo,miedli smokiem w buzi i nie chce ciagnac.....raz ja wzielam przeglodzilam to 100 ml mleka wipila,ale wiecej nie chce,a to przeciez za malo chyba?
I tak za kazdym razem jak jej daje to musze sie nameczyc zeby cos wypila(moze ze 2 razy wipila mormalnie) no i nie wiem co ja mam robic zeby zaczela pic z butli?

dziewczyny ;-) jak macie mozliwosc to poszukajcie neurologopedy

sa cwiczonka (niekoniecznie w srodku paszczy) ktore pomagaja na te problemy - u nas sie to sprawdzilo - Monika miala odruch wymiotny jak tylko jej jakiegokolwiek smoka wsadzilam do paszczy a teraz pije z butli i ssie smoka uspakajajacego ;-)
a jak kubeczek do nauki picia to najlepszy jest taki z wywinietym brzegiem :tak: no i fajnie jak logopeda Wam pokaze jak uczyc dziecko i picia z kubka i zbierania jedzenia z lyzeczki :tak:

jak znajde chwilke to Wam przepisze pare wskazowek z mojej sciagi ;-)

reklama
Moja też nie lubi szpinaku.Wogule obiadki to najlepiej z marchewką do inne to nie bardzo:tak:A ile wasze dzieci zjadają bo moja nadal po pół słoiczka i wiecej to wyplówa .A czas skraca się woła jeśc po 2,5-3h a tak po 4h .Teraz ma rytm i je co 4 h.

Do góry