reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

A ja po zalogowaniu się dostałam z Hippa i właśnie idzie do mnie z Nutrica i Nestle :-). Nutrica do tygodnia mam dostać, a w Nestle za około miesiąc, bo tak wysyłki mają.

A to dziwne Deli ja przed samymi swiętami się logowałam i już jest paczka ,ale to może miałam tak dostać?Ciesze się ,ze i to dostałam jak to się mówi darowanemu koniowi w zęby sie nie zagląda:tak:Jak syna urodziła to więcej sie dostawało tych rzeczy i nie trzeba się było logować nigdzie:tak:.I nie były to jakies próbki tylko normalne pełne opakowania .Jak mi naprzysyłali to słoiczków i kaszek miałam na 2 miechy...

reklama
jeny... ja sie chyba nigdzie nie loowalam a zasypali mnie paczkami...

a te zasady sa proste ;-) i wazne!!!

Z tymi paczkami to różnie jest. Jak urodziłam Olkę to częściej przychodziły a teraz dostałam tylko jeden raz, z Nestle chyba. I dość biednie w środku było. Moja Rozgwiazda wciągnęła dzisiaj cały słoiczek (bez jednej łyżeczki) szpinaku z ziemniakami. Byłam w szoku, bo pisałyście, że Wasze Maluszki ten zestaw nie bardzo chciały jeść.
I poza tym muszę jej odstawić marchew, bo zatwardzenie ma takie, że szyby można wybijać. Próbowałam jej pomoc czopkiem glicerynowym ale nic nie dało. Wyprykała go i za tym wypadł mały kamlocik. Nie wiem czym ją rozluźnić, śliwki podałam, ale też nie ruszyły :-(

Z tymi paczkami to różnie jest. Jak urodziłam Olkę to częściej przychodziły a teraz dostałam tylko jeden raz, z Nestle chyba. I dość biednie w środku było. Moja Rozgwiazda wciągnęła dzisiaj cały słoiczek (bez jednej łyżeczki) szpinaku z ziemniakami. Byłam w szoku, bo pisałyście, że Wasze Maluszki ten zestaw nie bardzo chciały jeść.
I poza tym muszę jej odstawić marchew, bo zatwardzenie ma takie, że szyby można wybijać. Próbowałam jej pomoc czopkiem glicerynowym ale nic nie dało. Wyprykała go i za tym wypadł mały kamlocik. Nie wiem czym ją rozluźnić, śliwki podałam, ale też nie ruszyły :-(

a jabłuszko?

Fajne zasady Rubi - o wszystkich nie wiedziałam

Ja dostałam paczuszke z Hipp`a, do Nestle dopiero wysłałam.
Wiem że w szpitalu jeszcze dawali mi jakies ankiety na odchodne do wypełnienia, ale chyba jeszcze nic mi z tego nie przyszło...

A co do glutenu to ja wiem ze wprowadza się go po 6 m-cu, ewentualnie po 5. Teraz nie mam zamiaru tylko tak pytam na przyszłosc jaka to kaszka np. miała by byc, bo wiekszosc tych co widziałam to na opakowaniu się chwali ze bezglutenowe:-D

My mamy za sobą pierwsze próby z jabłuszkiem i marchewką. Widać było że marchewka bardziej Zosi podpasowała :-) Jutro idziemy na szczepienie i dowiemy się co więcej możemy jeść oprócz cycucha :-p
Co do paczek to my dostaliśmy 2 z Hippa i ciekawe czy dostaniemy jakieś inne. Pologowałam się wszędzie gdzie się dało :-p i czekamy hihihi :-p

a co do Hippa to obyście nie przeoczyły - w paczuszce jest książeczka taka malusia z produktami i tam kupon na odebranie następnej paczuszki w rossmanie:-p

no wlasnie Zulejka gotowana marchewka powoduje zaparcia
choc moj maluszek na drugi dzien wykupkal caly sloiczek marchewki z ziemniakami
po jablku ma gorzej

dzis znow mu sprobowalam ugotowac sama marchewki- tym razem bez ziemniaka i znow mu nie pasowalo
w zastepstwie dalam jablko sloiczkowe
a mowi sie ze domowe lepsze - nie dla Adasia najwyrazniej
no nic jutro wiec sloiczek pojdzie z kleikiem

No wlasnie moja tez ma zatwardzenie po marchewce...ale nie tylko bo po ziemniaku z marchewka i groszkiem tez:baffled:
Musze wiec zrezygnowac ze wszystkiego co zawiera marchewke.

reklama
Do góry