reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Ja mam nurofen , póki co nie użyłam jeszcze.

A mój mały ciagle płacze i płacze ciągle "leee" "leee" przez ten katar a ja jak ta głupia latam z tą 'fridą'a on tej 'fridy' nienawidzi. Ehhh.... :-(

dziewczyny czy któraś też tak miała , właśnie skończyłam kąpać małego i zauważyłam na jego ramieniu mały guzek :szok: z daleka wygląda jak siniak ale jak się go dotknie to czuć że to guz :-(, powiem szczerze że jestem przerażona bo nie wiem co to a wczoraj tego na pewno nie było , czy mogło to wyjść teraz skoro szczepiony był po porodzie ??bo tak pomyśleliśmy z D że to może po szczepieniu ale to było ponad miesiąc temu , wizyte u lekarza mam dopiero na 14 stycznia i do tego czasu to chyba osiewieję:-(

Aniu, Spokjnie !!TAk ma być. Mojemu wyszło 6 tygodni po szczepieniu na gruźlicę zaraz po porodzie. Potem tam się zbierze ropka, pęknie i znów się zbierze i tak to może trwac nawet do końca trzeciego miesiąca.

Aniu, Spokjnie !!TAk ma być. Mojemu wyszło 6 tygodni po szczepieniu na gruźlicę zaraz po porodzie. Potem tam się zbierze ropka, pęknie i znów się zbierze i tak to może trwac nawet do końca trzeciego miesiąca.

potwierdzam:tak: ignasiowi jakis tydzien temu zrobila sie czerwona gula, potem strupek z ropka a teraz sie zmniejsza:tak:

dzięki :-) ulżyło mi ale tak długo staraliśmy się o maleństwo że każdy drobiazg to u mnie rośnie do olbrzymich wymiarów
wiem że to nie ten wątek ale jak twój mąż?? mam nadzieje że dużo lepiej :tak:

dziewczyny czy któraś też tak miała , właśnie skończyłam kąpać małego i zauważyłam na jego ramieniu mały guzek :szok: z daleka wygląda jak siniak ale jak się go dotknie to czuć że to guz :-(, powiem szczerze że jestem przerażona bo nie wiem co to a wczoraj tego na pewno nie było , czy mogło to wyjść teraz skoro szczepiony był po porodzie ??bo tak pomyśleliśmy z D że to może po szczepieniu ale to było ponad miesiąc temu , wizyte u lekarza mam dopiero na 14 stycznia i do tego czasu to chyba osiewieję:-(
u mnie tez bylo ale nie znikalo i nie zmniejszało sie wiec dostalam skierowanie do poradni prulaksyjnej i idziemy w poniedzialek zeby przebili i wyczyscili no ale dzis zauwazylam ze zmniejsza sie znacznie ale co tam niech specjalista obejrzy jak juz na wizyte umowieni jestesmy

:-)
moja lekarka powiedziała ze jak synus bedzie goraczkował po szczepionce to kupic paracetamol 50-to jest czopek i podac
u mnie to samo bylo po wczorajszej szczepionce :-) tzn to samo zalecenie
i już wróciłam z apteki nawet - efferalgan 80 mg w czopkach. :cool2:
ja tez kupilam 80 a dac mam w razie czego 50 i mam jeszcze altacet w zelu na to miejsce po szczepionce, gdyby sie robilo moco czerwone, tylko napisz nam jak dzieciatko sie czuje

Myslicie ze jak juz teraz nie pojawila sie goraczka to jeszcze moze??
ja tez sie pod tym podpisuje u nas tez taki coś wyszlo

reklama
U moich dziewczynek gorączka po szczepieniu wystąpiła wieczorem, dawałam im Paracetamol 50 po całym czopku. Wcześniej dostały też Viburcol na uspokojenie, bo strasznie płakały. Od razu była poprawa :tak:
A co do bąbelka po pierwszym szczepieniu, to też wyszedł późno i długo nie chciał zejść. Teraz zostały czerwone blizny na rączkach.

Do góry