reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

nie nic nie zmienialam, ale dzis jest juz duzo lepiej... nie mam pojecia od czego to bylo ale odpukac schodzi:tak:
u mnie też już dużo lepiej na buźce nie wiele zostało a brzuszek też już ładnie schodzi :-) za to nie chce spać w ciągu dnia i wczoraj mieliśmy wieczorem jeden wielki krzyk :-( już nie wiedzieliśmy z D co robić , nic nie pomagało i dopiero ok 23 usnął i spał do rana z 2 przerwami na jedzenie na które nawet oka nie otworzył tylko jadł z zamkniętymi
dzisiaj troszkę lepiej bo śpi po spacerze i mam nadzieje że wieczór będzie lepszy:tak:

reklama
zauważyłam żee mojej Vicky strasznie wysuszają się poduszki od uszu...
czy któraś mama też maz takim zjawiskiem problem??
pytałam dziś mojej GP ale poiedziała że to samo zejdzie

katrenki masz racę .. Ci lekarzetuaj są p prostu do duuuupy pez duże D
Kamciu moim tak się właśnie uszka wysuszały i trochę łuszczyły. Okazało się, że to jeden z objawów skazy białkowej :dry: Po zmianie mleka zeszło od razu.
Spróbuj smarować kremem nawilżającym (nie takim z cynkiem jak do pupy) - może pomoże :tak:

zauważyłam żee mojej Vicky strasznie wysuszają się poduszki od uszu...
czy któraś mama też maz takim zjawiskiem problem??
pytałam dziś mojej GP ale poiedziała że to samo zejdzie

katrenki masz racę .. Ci lekarzetuaj są p prostu do duuuupy pez duże D

Soni delikatnie schodzi naskorek z uszek i policzkow ale kilka dni temu na sporym mrozie i przy wietrze spacerowalysmy wiec mysle ze to od tego

Kamciu moim tak się właśnie uszka wysuszały i trochę łuszczyły. Okazało się, że to jeden z objawów skazy białkowej :dry: Po zmianie mleka zeszło od razu.
Spróbuj smarować kremem nawilżającym (nie takim z cynkiem jak do pupy) - może pomoże :tak:
to raczej to samo .. tyle że nie wiem czy to nie głupie pytanie .. ale czy dziecko może mieć skazę białkową jak ja karmię piersią??
smaruę jak narazie wazelinką tak mi gp kazała

to raczej to samo .. tyle że nie wiem czy to nie głupie pytanie .. ale czy dziecko może mieć skazę białkową jak ja karmię piersią??
Nie martw się, bo to nie musi być skaza :tak: Może to od jakiegoś proszku albo kosmetyku? Skaza występuje bez wzgledu na to jak karmisz. Chociaż pewnie częsciej u dzieci "butelkowych", bo dostaja więcej alergenu. Spróbuj odstawić krowie mleko i produkty mleczne - jeśli to uczulenie, to powinno od razu pomóc ;-) A bobo ma jeszcze jakieś inne objawy: np kolkę, wysypkę?

my dzisiaj po pierwszej szczepionce i wizycie u lekarza uffff, wszystko ok.
Mały wazy 4720 i 60 cm startował od 3240 i 53cm
pani dr chwaliła bioderka, że super (a usg mamy opiero 11.01)
no i młody sobie z nią pogadał, co ją rozbawiło :szok::-D
on się nikogo nie boi - na razie ;-)
Wysypkę też ma, nie wiem czy to wysypka taka kaszka na całym ciele i pani dr dała nam skierowanie na badanie krwi na tarczycę, chyba może to mieć jakis zwiazek ze soba, powiedziała, że to tak na wszelki wypadek.

Moze miec :tak: Ja nie wiem czy Asia ma, ale po odstawieniu nabialu ma lepsze kupki, mniej kwasne i mniej wodniste. No i rzadziej wystepuja;-)

my dzisiaj po pierwszej szczepionce i wizycie u lekarza uffff, wszystko ok.
Mały wazy 4720 i 60 cm startował od 3240 i 53cm
pani dr chwaliła bioderka, że super (a usg mamy opiero 11.01)
no i młody sobie z nią pogadał, co ją rozbawiło :szok::-D
on się nikogo nie boi - na razie ;-)
Wysypkę też ma, nie wiem czy to wysypka taka kaszka na całym ciele i pani dr dała nam skierowanie na badanie krwi na tarczycę, chyba może to mieć jakis zwiazek ze soba, powiedziała, że to tak na wszelki wypadek.

A w szpitalu nie pobierali Ci krwi na fenyloketonurie, mukowiscydoze i tarczyce?

dużo ci przybrała. myśmy były wczoraj u lekarki i mała waży 5425g. w 4 tygodnie przytyła 1675 g i powiedziała że jak tak dalej pójdzie to że mamy ją zacząć oszukiwać na jedzeniu i dopajać między posiłkami wodą. Bo na razie mieści się w normie ale przy górnej granicy z szybkością przybierania. A nasze małe były w podobnej masie bo moja ważyła 3850g po porodzie. A Tobie nic na ten emat nie mówili??

No my po 6 tyg 5820g i tez jestesmy grubo nad norma :-D ale u nas to geny, bo A jest duzy. Mala jest dluga, nosi ciuszki na 68 wiec ta waga przy tym wzroscie jest ok :tak: poza tym duze stopy i dlugie palce swiadcza tez o tym ze bede musiala brac drabinke za pare lat zeby na nia spojrzec z gory :-D I karmic mam ja tak jak karmie i nic sie nie przejmowac. Dziwie sie ze Tobie lekarz kazal oszukiwac, bo dla mnie to sie rowna z glodzeniem dziecka :szok: jesli kilka pomiarow wagi wprowadzisz na siatke centylowa i za kazdym razem bedzie to zblizony centyl to jest ok i nie ma sie co martwic :tak:

reklama
Moze miec :tak: Ja nie wiem czy Asia ma, ale po odstawieniu nabialu ma lepsze kupki, mniej kwasne i mniej wodniste. No i rzadziej wystepuja;-)
A w szpitalu nie pobierali Ci krwi na fenyloketonurie, mukowiscydoze i tarczyce?
to te z piętki? jesli tak to wyniki mialy przyjsc do mnie poczta, ale jeszcze nie przyszly. Tylko gdyby bylo cos nie tak to mieli dzwonic

A co tzn. mniej kwasne :confused::dry::confused:

Do góry