reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

dzięki kochane za odpowiedzi. Uspokoiły mnie troszkę:)

gosiagro może niech Ania poczeka do popołudnia i jak się nic nie ruszy, to naprawde wybierze sie na rozmowe z ordynatorem- najlpiej z mężem. Z doświadczenia wiem, że w niektórych szpitalach jak się szumu nie narobi to się nie zajmą Tobą jak nalezy!!Mogłaby równiez zadzwonić do swojego lekarza prowadzącego- jesli chodzi prywatnie i poprosić go o iinterwencję. Mój juz raz narobił szumu, choć byłam w szpitalu, w którym on nie pracuje. Lekarz potraktował mnie jak panikarę, niczego nie wytłumaczył i samej kazał decydować czy powinnam zostać w szpitalu. Po rozmowie z moim lekarzem zupełnie inaczej zaczęto mnie traktować... Ależ ona się musi denerwowac. To z pewnością nie pomoże ani jej ani dziecku

reklama
anecznik i magda - ślubne gratulacje, trochę nerwów i przygotowań, ale będzie co wspominać :)
gniesha - ja tez nie czuję non stop, w piątek i sobotę praktycznie co chwilę, a od wczoraj cicho...

U nas strasznie zasypało - wszędzie biało, drogi białe i śliskie - na szczęście mam zimowe opony, więc nie jest żle;-). Ze śniegu najbardziej cieszy się pies - skacze jak zając, w śniegu po uszy, i baaardzo jej się to podoba:-D:-D:-D

Ja juz dzisiaj po wizycie - jest dobrze, ale mogło być lepiej, bo brzuszek nadal napięty. Leki muszę utrzymać i nadal na zwolnieniu siedzę :-(Ale na szczęście szyjka się nie skraca!!! Maleństwo rośnie jak trzeba, wg wyliczeń 291g i na 90% jest to dziewczynka:-):-):-) wprawdzie nie była ustawiona idealnie, bo nóżki przygięte, ale przez moment było widać i nic tam nie majtało:no: Kregosłup, żołądek, przepona, pęcherz i serduszko wszystko prawidłowe i na miejscu. Martwi mnie trochę jedna rzecz - na wszystkich dotychczasowych pomiarach główka jest mniejsza wg wyliczeń o 1-1,5tyg od brzuszka i kości udowej. Gin mówi, że to jeszcze nic takiego, że w granicach błedu, ale niepokój pozostał...Czy u Was wszystko rośnie równo?

Ja juz dzisiaj po wizycie - jest dobrze, ale mogło być lepiej, bo brzuszek nadal napięty. Leki muszę utrzymać i nadal na zwolnieniu siedzę :-(Ale na szczęście szyjka się nie skraca!!! Maleństwo rośnie jak trzeba, wg wyliczeń 291g i na 90% jest to dziewczynka:-):-):-) wprawdzie nie była ustawiona idealnie, bo nóżki przygięte, ale przez moment było widać i nic tam nie majtało:no: Kregosłup, żołądek, przepona, pęcherz i serduszko wszystko prawidłowe i na miejscu. Martwi mnie trochę jedna rzecz - na wszystkich dotychczasowych pomiarach główka jest mniejsza wg wyliczeń o 1-1,5tyg od brzuszka i kości udowej. Gin mówi, że to jeszcze nic takiego, że w granicach błedu, ale niepokój pozostał...Czy u Was wszystko rośnie równo?
Gratuluje!!! wspaniale wyniki no i..dziewczynka :-D Z ta glowka to nie wiem, dzis mam polowkowe to podpytam, a zawsze tak bylo czy teraz pojawila sie ta roznica?

gratulacje, super wiesci
a jezeli glowka ciagle miesci sie w granicach normy to nie masz czym sie przejmowac, pewnie pozniej nadgoni

Witam wszystkie czerwcowe mamuśki!!!:-)
Witamy serdecznie :-)
ja idde chyba jeszcze troche pokimac a potem ostro za nauke:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo w piatek mam koło w sobote egzamin i w niedziele do tego koło..... ale naszczescie prace juz prawie skonczylam naskrobałam 35 stron:szok::szok::szok::-D
gdyby nie bibligrafia to mialabym napewno plagiat he he:-D:-D:-D
I tak nieźle sobie radzisz :-D 35 stron to nie najgorzej :-)

Codo spotkania dziewczyn z Warszawy i okolic ja bardzo chętnie.
Ja też oczywiście jak najbardziej jestem za :tak:

a ja byłam wczoraj w szpitalu na USG (już połówkowym) no i miało się potwierdzić, czy to będzie dziewczynka, ale niestety to nie jest takie pewne :-D:-D:-D bo wczoraj lekarz stwierdził,że coś tam jednak wystaje i nie mógł określi co to, a potem dziecko się obraziło, odwróciło i tyle było z określania płci :-):-D nawet obraz 3D nic nie dał, bo dzidzia się tak schowała :-):-D no i muszę poczekać do lutego na następne USG :-(
ale i tak nie ważne co tam siedzi w moim brzuszku, najważniejsze,że wszystkie pomiary są idealne, dziecko rośnie jak na drożdżach i nie ma żadnych wad wrodzonych i wad serduszka, co było dla mnie najważniejsze, bo mój mąż choruje na serce
a na pocieszenie mam parę ładnych fotek z USG, które postaram się zaraz dodać :-):-)
Super wiadomości :tak:

Myślę, że każdy dzidziuś rośnie w swoim tempie i nie masz sie czym martwić skoro lekarz tak twierdzi :tak: najważniejsze, że wszystko okej :-D

Gratuluje!!! wspaniale wyniki no i..dziewczynka :-D Z ta glowka to nie wiem, dzis mam polowkowe to podpytam, a zawsze tak bylo czy teraz pojawila sie ta roznica?
poprzednio różnica w wyliczeniach była 5 dni, dzisiaj prawie 2 tygodnie:-:)-:)-( mogę tylko czekać i mieć nadzieję, że albo taka córci uroda, albo jeszcze wyrówna, bo to błąd pomiaru... bo specjalnie nic się na to poradzić nie da :no:
Nic to - koniec denerwowania, bo znów się napnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Głowa do góry i do przodu:cool2:

reklama
sealet nie przejmuj się tymi wynikami, bo mi wczoraj też wyszło,ze nogi dziecka są "młodsze" o 1,5 tygodnia a reszta starsza o kilka dni, spytałam lekarza czy to normalne i stwierdził,że wszystko jest w normie a na tym etapie to normalne, wydaje mi się,ze najważniejsze,że główka nie ma dziwnych kształtów i wszystkie parametry są w normie, a Twoja córeczka ma jeszcze sporo czasu,żeby nadrobić:-):-):-)

a tak apro po USG umówiłam się wczoraj na USG 3D i 4D takie szczegółowe, bo wczoraj miałam tylko kilka sekund, mam je na początku lutego, akurat jak będe w 22 tygodniu, bo wczoraj dziewczyna przede mną miała takie USG w 22 tygodniu i lekarz za jej zgodą pokazał mi zapis zdjęć i były poprostu cudowne, córeczka tej dziewczyny nie przypominała juz "małej kosmitki" i wszystko było prześlicznie widać, a najjfajniejsze ujęcia to z nogą na nogę(jak to dziewczynka) i z paluszkiem w buzi:-):-):-):-D:-D:-D

Do góry