Izaa no to pierwsze "wysadzenie" małej za wami. gratuluję sukcesu

btw nie jest to znowu taki niespotykany kosmos - dla ciekawych polecam lekturę w necie czegoś na temat EC lub też pod inną nazwą Naturalnej Higieny Niemowląt a mówiąc mniej tajemniczo - po prostu chodzi o to, że jak widzisz że dzieciak ma potrzebę to go wysadzasz (jak wygodniej; nad nocniczkiem, miseczką, umywalką czy dorosłą toaletą) nie czekając wcale aż osiągnie wiek przyjęty w naszej kulturze za właściwy na rozpoczęcie treningu nocnikowego.
no dobra kolega mnie sprowokował i popełnię jednak to "nadużycie" i przytoczę zaczerpnięte z innego forum przykładowe wyliczenie porównujące koszty pampersów i wielorazówek:
Założenia:
- przez 1mc noworodek zużywa 10pieluch dziennie
- przez resztę średnio 6 pieluch dziennie
- okres pieluszkowania 2 lata
PIELUSZKOWANIE 1 mc (30dni) 143,88 zł
cena 47zł za 98szt = 0,48 zł (kwota za pieluchę)
PIELUSZKOWANIE 23 mc-e (690dni) 3075,43 zł
średnia cena 52zł za 70szt = 0,74 zł (kwota za pieluchę)
SUMA
3219,31 zł
Drogie kieszonki jak by na to nie patrzeć wychodzą taniej, mój wydatek 24 niepromocyjne sztuki to było ok 1600 zeta, oferta o której pisałyśmy z Amelką to wydatek jeszcze mniejszy, bo przyzwoity zestaw 18 sztuk może kosztować już tylko 512plnów.
Pampersów czy innych jednorazówek chyba niespecjalnie da się nagromadzić zapas np na rok - nie wyobrażam sobie tego w każdym razie, bo nie umiałabym przewidzieć ile jumbopaków w poszczególnych rozmiarach mi zejdzie

Ale mniejsza już o to. Uważam że warto pisać o tych pieluchach - wkońcu wiedza o czymś jest podstawą dokonania wyboru, niezależnie od tego czy będą to wielo czy jednorazówki. Subiektywną kwestią jest to jakie pieluszki wydają się komuś lepsze, ale jeśli chodzi o czyste porównanie kosztów to sprawa jest jednak jednoznaczna ;-)
Amelkowa tych pieluszek o które pytałaś nie znam, nie mogę Ci więc nic konkretnego o nich napisać. Ja wolę rzepy, ale jak chcesz testować to mo że sprawdź też czy nie będą Ci bardziej odpowiadały napy..