reklama
kaśka k
Fanka BB :)
dziewczyny mam pytanie ile u Was kosztuje szczepionka na rota?
ja chciałam zaszczepić mimo że Martynia nie chorowała i nie była szczepiona
ale boję się tego dziadostwa Martynia chodzi do przedszkola i ma kontakt z dziećmi już nam zapl płuc przytargała
no i z kolejnymi szczepionkami narazie muszę odczekać 3 tygodnie po zap płuc Michasi
u nas rota jedna kosztuje 310 zł
a Michaśka też ciągle na prawo kładzie główkę staram się z lewej Ją zaczepiać a w nocy przekładam na lewo i tak grzecznie śpi
ja chciałam zaszczepić mimo że Martynia nie chorowała i nie była szczepiona
ale boję się tego dziadostwa Martynia chodzi do przedszkola i ma kontakt z dziećmi już nam zapl płuc przytargała
no i z kolejnymi szczepionkami narazie muszę odczekać 3 tygodnie po zap płuc Michasi
u nas rota jedna kosztuje 310 zł

a Michaśka też ciągle na prawo kładzie główkę staram się z lewej Ją zaczepiać a w nocy przekładam na lewo i tak grzecznie śpi
dziubasek08
Fanka BB :)
bo za małe od urodzenia jest i szybko zarasta, dostaliśmy indywidualną dawkę witaminy D3 i mamy się naradzać z neurologiem.dziubasek08 moja miała ciemiaczko przednie 1 cm na 1 cm, lekarka nic mi nie mówi, czy zanieka, czy nie.... a u Olafka za szybko zanika to ciemiączko, czy niesymetrycznie, że do poradni Was wysłali????????
Okazuje się, że ważniejsze od ciemiączka są szwy i chodzi o to, żeby one nie zarastały, żeby główka mogła rosnąć i mózg się rozwijać.
Jesteśmy pod kontrolą i usg przezciemiączkowe musimy szybko zrobić. Wierzę, że będzie dobrze bo w nagorszym wypadku jest operacja plastyczna głowyOjejku, to trzymam kciuki za Olafkadaj znac jak i co!
Nie, mysle ze normalnie. Asia przytyla po przeliczeniu jakos 450g na tydzien wiec podobnie.
Olaf w 7 tyg. waży 5900 !!! a urodził się z waga 3640
E
etna36
Gość
Ale to tylko jedne dawki tych rota i pneumo czy całość??U nas rota też 310 zł , pneumo - 270 zł, 5 w 1 - 110zł a 6 w 1 - 180 zł Ceny zaporowe dla większości rodziców.
dziewczyny u nas zaczela sie zbierac sucha skorka na glowie, a wczesniej stosoalam oliwke i przykrywalam glowke czapka na noc i bylo suer, a teraz nic nie pomaga :-( i nie wiem co mam stosowac. Moze macie jakies dobre rady

xxxklaudziaxxx
Listopadówka 2009
duzo spia te wasze dizeciaczki w ciagu dnia....moja mala zasypia wieczorem okolo 8, budzi sie na jedzonko okolo 1 i 6, wstaje okolo 8 i zaczyna wolac....wtedy biore ja do lozka i tak sobie lezymy czesem nawet do 11z mala dzemka od 30 do 60 min.
w dzien jest dzemka okolo 12 max godzinna i jak idziemy na spacer to tez pospi czasem i 2 godziny a czesem nic...i do wieczora juz zero spania.. no i w dzien nadrabia potrzebe bliskosci i chce spac przytulona do mamy
moj synus coraz mniej spi w dzien... praktycznie zasypia tylko na rekach a po przelozeniu do lozeczka trwa to jeszcze jakies 10 min

tak samo w aucie... moglby spac nawet 5 godzin ale oczywiscie trzeba jezdzic...
Ale to tylko jedne dawki tych rota i pneumo czy całość??
dziewczyny u nas zaczela sie zbierac sucha skorka na glowie, a wczesniej stosoalam oliwke i przykrywalam glowke czapka na noc i bylo suer, a teraz nic nie pomaga :-( i nie wiem co mam stosowac. Moze macie jakies dobre radyto ja chetnie poczytam
jak maly mial sucha skorke na glowie to dawalam grubo kremu (bambino) albo oliwke i czapke na kilka minut... a pozniej scieralam ta sucha skorke reczniczkiem i szczoteczka miekka dla dzieci....
niestety suchej skory ktora sie luszczy juz nie nawilzysz bo jest martwa... wiec trzeba sie jej pozbyc a pozniej nawilzac juz nowa skorke

E
etna36
Gość
a jak jej sie pozbyc....jak maly mial sucha skorke na glowie to dawalam grubo kremu (bambino) albo oliwke i czapke na kilka minut... a pozniej scieralam ta sucha skorke reczniczkiem i szczoteczka miekka dla dzieci....
niestety suchej skory ktora sie luszczy juz nie nawilzysz bo jest martwa... wiec trzeba sie jej pozbyc a pozniej nawilzac juz nowa skorke![]()

a jak jej sie pozbyc![]()
Wyzej xxxklaudziaxxx napisala dokladnie jak;-) Smarujesz oliwka, czapeczka i po jakims czasie wyczesujesz szczoteczka dla dzieci. Pozniej smaruj oliwka tak profilaktycznie ;-)
reklama
Podziel się: