reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

Zdec - ja mam taką opcje w polisie ubezpieczeniowej ale jestem w PZU i chodzi o to ze mi za kazdy dzień pobytu w szpitalu (pozyżej 4 dni) zapłaca za każdy dzień 40 zł:-) nie wiem jakie trzeba mieć dokumenty czy wystarczy wypis ze szpitala czy trzeba coś więcej najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć. Słyszałam ze PZU nie ma problemu z wypłata tego typu świadczeń nie wiem jak jest w Warcie. Spróbowac zawsze wart - wkońcu nie małe pieniądze się im płaci:-)
Ja póki co przez 5 lat płacenia tylko 2 razy skorzystałam z praw wynikających z polisy - po śmierci teścia i w zeszłym roku w lutym jak złamałam rękę na lodowisku.

Co do kremów ja używam Perfect Mama - koszt 21 zł i narazie jestem zadowolona

reklama
ja też używam kremów Pharmaceris, przeciw rozstępom i łagodzący do biustu i uważam że są ok,generalnie skóre mam elastyczną bez skłonności do rozstępów ale wole być przezorna:-) ja od klku dni miewam twardnienie brzucha, szczególnie wieczorami ak leże już w łóżku lub po wysiłku, twardnieje na kilkanascie sekund na samym dole,tuż nad sklepieniem łonowym po czym ustępuje....ie jest to bolesne raczej nieprzyjemne.za tydzien mam wizyte i powiem o tym mojemu doktorkowi- oki nie jest to za czesto i długo to chyba ni grozne.zapobegawczo łykam magnez 2x dzinnie....

jejku coś się dzieje z moją głową :-):-D bo przeczytałam to co napisałyście od rana i już nic nie pamiętam :-):-D czyżby moja dzidzia tak korzystała z mojej inteligencji?!:tak::-D
zdec- jak dobrze,że w końcu wiesz co Cię czeka:-):-):-)
ewitka- super,że do Nas zaglądasz, ja Tobie też życzę wszystkiego dobrego w Nowy Roku i spełnienia tego najważniejszego życzenia :-):-):-)
cobra18- jak tak myślę o Tobie, to się zastanawiam, czy to nie jest czasem cukrzyca ciążowa, bo to też często objawia się omdleniami, uderzeniami gorąca itp, proszę zrób te badania krwi i to najlepiej dziś

za dużo napisałyście i ciężko nadrobić:-D:-)

ja używam kemu Fissan, można go kupić w aptece, stosowały go moje koleżanki i bardzo chwaliły, ja też jestem zadowolona, bo jest dość gęsty i tłusty i ładnie nawilża i wygładza skórę, ja nie mam skłonności do rozstępów, po pierwszej ciąży mam tylko jeden i to prawie niewidoczny, więc jestem pewnie szczęściarą

zastanawiam się właśnie co tam robi moje dziecko w brzuchu, bo mam wrażenie jakby tam był chomik na karuzeli:-):-D bo czuje jak dzidzia robi jakieś fikołki:-):-):-)

A własnie a'propos rozstepów to smarujecie się czymś? Chodzi mi oczywiście nie tylko o piersi ale tez i o brzuch. Moje szwagierka używa jakichś super kremów za 100zł i mówi że niby działa. Ja używam masła kokosowego i kakaowego z Ziai za 10zł po każdej kąpieli i jak dotąd tez żadnych rozstępów nie mam nigdzie. A może jest jakiś faktycznie super środek działający w kazdych warunkach?? :confused:

Ja tam sie nigdy nigdy niczym nie smarowałam i teraz też nie zamierzam :-) podobnie jak lekom, kosmetykom mówię NIE :tak: (chociaż jeśli chodzi o kosmetyki to raczej po prostu jestem zbyt leniwa, żeby jeszcze coś w siebie wklepywać :-D)

mam pytanie, czy któraś podobnie jak ja ma tyłozgiętą macicę???

Załączniki

• 16udpc0zt4hrdvoa.png
    16udpc0zt4hrdvoa.png
    5,8 KB · Wyświetleń: 44
A własnie a'propos rozstepów to smarujecie się czymś? Chodzi mi oczywiście nie tylko o piersi ale tez i o brzuch. Moje szwagierka używa jakichś super kremów za 100zł i mówi że niby działa. Ja używam masła kokosowego i kakaowego z Ziai za 10zł po każdej kąpieli i jak dotąd tez żadnych rozstępów nie mam nigdzie. A może jest jakiś faktycznie super środek działający w kazdych warunkach?? :confused:

Ja pułki co używam zwykłej oliwki dla dzieci :-D przymierzałam się ostatnio do kupna kremu ale jak to u mnie zwykle bywa czas leci a ja wciąż tylko myślę o jego kupnie :-D Gdzieś czytałam że rozstępy w dużym stopniu zależą od genetyki, więc jeśli ktoś ma dostać to i tak dostanie bez znaczenia jakiego kremu używał, ale nie wiem ile w tym prawdy.
Używacie też zwykłych balsamów nawilżających, tych co przed ciążą??

Co do ubezpieczenia i świadczeń szpitalnych to ja miałam polisę w której płacili 40zł za każdy dzień hospitalizacji pod warunkiem pobytu dłuższego niż 10 (!!!) dni. Nie wiem jak to działa bo na szczęście nie musiałam być dłużej hospitalizowana.
A jeśli chodzi o kremy to spróbuję tego Pharmacerisu skoro go tak polecacie. Ja czytałam że najważniejsze to stałe porządne nawilżenie i natłuszczenie skóry. Mój lekarz to w ogóle zalecał wyłącznie oliwkę dla niemowląt ale az taka tłustośc to jest dla mnie nie do przyjęcia:no:, więc uzywam tych masełek z Ziai, które są tłuste, nawilżają i uelastyczniają fajnie skórę a przy okazji fantastycznie pachną! :-) Niestety moja mama twierdzi że jeśli pójde w jej slady to choćbym i z wanny pełnej oliwy nie wychodziła do końca ciązy to i tak dostanę rozstępów i tak, więc żebym nie liczyła za bardzo na jakieś cuda :dry:

Hej Kochane jestem:)Dziś znów na 14 do pracy:)Co do kremów to używam Pharmaceris, krem zapobiegający powstawaniu rozstępów, oraz Fissan niemiecki krem przeciw rozstępom:)

reklama
Do góry