reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

U nas ziemniak z brokula bleee, ziemniak z kukurydza bleee...:-( Tylko jabluszko dobre:dry: nie wiem moze jemu ten wlasnie ziemniak nie smakuje:dry: a przeciez musi jesc obiadki a nie tylko deserki... dzis sprubujemy ryz z owocami bo tylko to juz zostalo u nas w sklepie. Jutro wybiore sie na zakupki sloiczkowe. Tylko badz tu madra co kupic zeby mu smakowalo.

reklama
Dyni jeszcze nie probowalam wlasnie bo w naszym osiedlowym markecie nie ma. Jutro pojedziemy do wiekszego marketu to poszukam. dzis ryz z owocami. Trudno nie mialam innego sloiczka.Ale od jutra bedziemy szukac obiadkow ktore beda mu smakowac. Chyba zostaly jeszcze ziemniak z dynia,ze szpinakiem i z marchwia. Mam nadzieje ze cos z tego polubi... A mozna kupic zupki w sloiczku?

Oleńka , moja Kali jak pierwszy raz jadła szpinak z ziemniakiem było ok, gdy po 2 tygodniach znow do niego wrocilysmy pluła i miała odruch wymiotny, tylko że u nas to raczej bo był za gęsty- te z ziemniakiem nie są tak płynne jak np marchwiowa z ryżem, dolewam troche wody i problem znika :)

Aniu marchew tez sama jadl i nawet mu smakowala. Moze z ziemniakiem tez bedzie ok. No zobaczmy.
Kasiol moze u nas tez tak bedzie ze raz bedzie cos smakowac drugi raz nie. Moze to zalezy od dnia:dry: Ja kupywalam wlasnie ziemniak z kukurydza z Hippa to bylo nawet takie geste i bylo blee ale tez probowalismy to samo firmy Semper i tam bardziej plynne to bylo i tez bylo bleee. Wiec chyba u nas nie zalezy od gestosci. Alus od malego jest cwany i chce jesc same owoce hehe bo dzis sloiczek z ryzem i owocami poszedl caly a nawet malo mu bylo:sorry2: Terrorysta maly:-D

ja nakupowałam obiadki z róznych firm i podaje na przemien by sie do jednego producenta nie przywiazała;-) narazie wszystko je tylko jak ja jej podaje dynie z ziemniakiem to ja mam odruch wymiotny tak mi to śmierdzi!:szok:
za 2-3tyg wprowadzimy słoiczki z mięskiem więc będziemy mieć duży wybór.

Dynia z ziemniakami jest okrutna. Moja zjadła tylko pół słoiczka z rozpędu, ale na następny dzień musiałam już dać jej coś innego.
Zauważyłam też że jak coś jest za gęste to gorzej je, więc rozrabiam jej przegotowaną wodą. Jak jest mniej więcej konsystencji marchewkowej z ryżem to jest git.
Dzisiaj ugotowałam jej sama obiad (marchewka, pietruszka, ziemniak i trochę masła) - poszło ok, ale troszkę za gęste było, jutro rozcieńczę wodą.
Największym hiciorem do picia ostatnimi czasy są "popłuczyny z jabłka", czyli rozgotowane jabłko przerobione na sok. Jak się przyssie to 100 na raz przyjmie :-):-)
Generalnie muszę Wam powiedzieć, że nie mam z Młodą żadnych spożywczych problemów (jak na razie), żadnych uczuleń, skaz i innych paskudztw. I Młoda jest bardzo chętna do współpracy w tej kwestii. Bardzo się z tego cieszę i współczuję tym wszystkim, które mają takie przeboje.

Zosia dziś jadła marchewkę z ziemniaczkiem i było mniam :-) dostała tylko pół słoiczka ale z chęcią by zjadła cały. oczywiście musiała popić mleczkiem... mały głodek :-p

reklama
Do góry