reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

a moja znow dzis jadla ziemniaczka z marchewka,tez nie zjada duzo,ale zawsze cos,juz ladnie buzie otwiera jak widzi lyzeczke.....a tak poza tym to tylko cycus,butla nadal be....:baffled:

reklama
Nie martw sie Anet nie jesteście sami Miłosz też twierdzi ze butla jest bleeee, a próbowałam mu dac soczek ale soczek tez jest zdecydowanie bleeeee:zawstydzona/y::zawstydzona/y:Probowałam go wcisnac Mateuszkowi ale tez mu nie smakuje moze coś z tym soczkiem jest nie tak:eek:

anet u nas podobnie - butla i smoczek tez jest ble.
my dzisiaj jedlismy marchewke z jabluszkiem i oczywiscie najlepiej caly sloiczek, ale daje mu max pol. kurcze, ale ja mam glodomorka. mleczko mamusi najlepsze i ja bede karmila najdluzej jak sie da, o ile powrot do pracy mi nie przeszkodzi.

malbertka ja podawalam 2-3 lyzeczki na poczatku, zeby synus przyzwyczail sie do innego jedzenia. Mikus jak je to tylko troszeczke ubrudzi pieluszke, wiec to zalezy od dziecka jak buziule otwiera :-)

No ja sie jeszcze tak bardzo nie martwie,ale wiosna to ja czasu nie bede miala na karmienie lyzeczka...juz wystarczy ze zupki bede jej lyzeczka dawac....wiec mam nadzieje ze sie nauczy pic z butli kaszki i mleczko.....
A co do soczku,to daj moze cherbatki....
Ja musze kupic jeszcze inne rodzaje smoczkow,moze ten co mam to Karoli nie pasuje?

Moja też nie chce jeść tego co zrobię sama, wiec posłusznie podaje kupne słoiczki.

Aby konsystencja była idealna proponuje zmiksować marchewkę lub przetrzeć przez sitko.

no wlasnie mam ten sam problem- nawet jak cos zrobie co ma konsystencje sloiczkowa to w smaku jest mniej slodkie i moj maluszek nie chce tego przelykac
chyba bym musiala miec specjalny rodzaj marchewki chyba
gruszke raz zrobilam i no problem

Miranda, Chogata i agus_kula - dzieki za przepisy:tak: moze sie pozniej przydadza jak moj maly zaakcepyuje ze nie tylko slodki smak istnieje

Chogata co do mrozenia sloiczkow to jak je potem odgrzewasz?

Malbretka- nie spiesz sie z wprowadzaniem stalego jedzonka, jak Ala ladnie Ci rosnie to wedlug najnowszych badan swiatowej organizacji zdrowia do konca 6 miesiaca bedzie miala wszystko co jej potrzeba w mleczku:tak:

No ja sie jeszcze tak bardzo nie martwie,ale wiosna to ja czasu nie bede miala na karmienie lyzeczka...juz wystarczy ze zupki bede jej lyzeczka dawac....wiec mam nadzieje ze sie nauczy pic z butli kaszki i mleczko.....
A co do soczku,to daj moze cherbatki....
Ja musze kupic jeszcze inne rodzaje smoczkow,moze ten co mam to Karoli nie pasuje?

Anet a jaki masz smoczek. Może za duży? Moja Gabi nie chce smoczka Avent od 3-6 m-cy toleruje tylko te 0-6. Są nieco mniejsze. W ogóle tych rodzai jest tak dużo. Może jak będziesz w mieście kup inne na spróbowanie.

No wlasnie Efe,zamierzam kupic kilka.....a mam tez Avent 0-6,silikonowy ....juz sama nie wiem co jej w nim nie pasi.....Gosia mi takich problemow nie robila:baffled:

Ostatnia edycja:
no wlasnie mam ten sam problem- nawet jak cos zrobie co ma konsystencje sloiczkowa to w smaku jest mniej slodkie i moj maluszek nie chce tego przelykac
chyba bym musiala miec specjalny rodzaj marchewki chyba
gruszke raz zrobilam i no problem

Miranda, Chogata i agus_kula - dzieki za przepisy:tak: moze sie pozniej przydadza jak moj maly zaakcepyuje ze nie tylko slodki smak istnieje

Chogata co do mrozenia sloiczkow to jak je potem odgrzewasz?

Malbretka- nie spiesz sie z wprowadzaniem stalego jedzonka, jak Ala ladnie Ci rosnie to wedlug najnowszych badan swiatowej organizacji zdrowia do konca 6 miesiaca bedzie miala wszystko co jej potrzeba w mleczku:tak:

Po wyjeciu z zamrazarki wkładam do lodówki na noc ,a nastepnie podgrzewam w mikrofalido temp.pokojowej bo moja ciepłej niet
A jesli chodzi o mrozenie w słoiczkach to odkąd pamie,tam mroze tak natke pietruszki i koperek nieraz pół roku słoiczek jest zamrozony i nic mu nie jest
Mozna tez w worku na pokarm mrozic lub jaki pisąła kiedy sempe w pojemniku na mocz jest jałowy

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry