reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Dziewczyny tak tu dziś zajrzałam.... Kurcze mój Antek jeszcze tylko na cycu :baffled::baffled::baffled: nic mu nie podawałam - lekarka powiedziała, że do 6 m-cy tylko cyc :baffled::baffled::baffled:

reklama
mju też bym nie podawała Zosi nic oprócz cycka bo ładnie przybiera ale od marca wracam do pracy i muszę ją nauczyć jesc inne rzeczy;-)

Dziewczyny tak tu dziś zajrzałam.... Kurcze mój Antek jeszcze tylko na cycu :baffled::baffled::baffled: nic mu nie podawałam - lekarka powiedziała, że do 6 m-cy tylko cyc :baffled::baffled::baffled:
mi też lekarka powiedziała, że przez pół roku cyc (wg nowego schematu żywienia to przez 4 mies)
ale wprowadzam po mału słoiczki, bo muszę podawać ten gluten, tylko na razie za mało Maja zjada by opłacało się dodawać kaszę mannę
dlatego daję jej też kaszę mannę z bobovity, ale to strasznie słodkie jest i też nie bardzo podchodzi
niestety Mai te słoiczki również nie za bardzo smakują, cyc najlepszy-a może jeszcze nie jest gotowa na inne jedzenie? :confused:
dziewczyny mające podawać gluten-jak sobie z tym radzicie, w jakiej postaci i z czym podajecie? ;-)

Moja Madzia jadla brokuly i smakowaly jej
Dzis byla dynia z ziemniaczkami i tez bylo ok
Moja Magdusia jak jej do zupki dalam troche miesa to tez mial odruch wymiotny ale jak dodalam troche swojego mleka to bylo juz ok.:-)

dziewczyny- cieszcie sie ze Wasze dzieciaczki tak palaszuja:tak:
ja tam jak Olenka mam problem-deserki mniam, obiadki moje blee, obiadki ze sloiczka- czasami smakuja a czasami nie,
ciezko trafic za moim Wybredkiem

dzis Go atakowalam marchewka sloiczkowa 3 razy i za kazdym razem nie chcial- choc wczesniej zjadal - dopiero jak stracilam nadzieje i dalam sobie spokoj przed sama jego kapiela sama jadlam kolacje przy nim zaczal pokazywac ze on tez chce kanapke (otwieral buzie szeroko i muczal jak krowa)
dalam wiec marchewki i prawie caly sloiczek wsunal:tak:
i jeszcze zauwazylam ze niecierpi sliniaka z rekawami- az nerwowy sie robi
wiec zakladam normalny sliniak tyle ze zaczal dotykac jedzenia i przez to ubranko w plamach cale:baffled:

A mozna kupic zupki w sloiczku?

Słoiczki nazywane są deserki, obiadki i zupki.

narazie wszystko je tylko jak ja jej podaje dynie z ziemniakiem to ja mam odruch wymiotny tak mi to śmierdzi!:szok:

Wiem o czym mówisz, bo ja też znieść tego zapachu nie umiałam. Niestety mojej małej ten zestaw smakowy nie posmakował i zawartość słoiczka wylądowała w psiej misce (pies też nie był zachwycony, ale ostatecznie zjadł ;-)).

Ja dziś kupiłam brokuły z Gerbera. Próbowałyście?

Stoją na półce czekając na swoją kolej.

dzis Go atakowalam marchewka sloiczkowa 3 razy i za kazdym razem nie chcial- choc wczesniej zjadal - dopiero jak stracilam nadzieje i dalam sobie spokoj przed sama jego kapiela sama jadlam kolacje przy nim zaczal pokazywac ze on tez chce kanapke (otwieral buzie szeroko i muczal jak krowa)
dalam wiec marchewki i prawie caly sloiczek wsunal:tak:

Moja Martyna też potrafi nie zjeść całego słoiczka (normalnie zjada dwa, jeden po drugim). Dlatego teraz czekam aż zacznie narzekac, ze jest głodna. Wtedu je tylko szum.

reklama
U nas jedyne co wchodzi Miłoszowi to właśnie dynia z ziemniakami:sorry2:A ja kupiłam tylko jeden słoiczek bo myślałam że nie będzie chciał:-D:-D

Do góry