reklama
izabela...
Fanka BB :)
mi też lekarka powiedziała, że przez pół roku cyc (wg nowego schematu żywienia to przez 4 mies)Dziewczyny tak tu dziś zajrzałam.... Kurcze mój Antek jeszcze tylko na cycunic mu nie podawałam - lekarka powiedziała, że do 6 m-cy tylko cyc
![]()
ale wprowadzam po mału słoiczki, bo muszę podawać ten gluten, tylko na razie za mało Maja zjada by opłacało się dodawać kaszę mannę
dlatego daję jej też kaszę mannę z bobovity, ale to strasznie słodkie jest i też nie bardzo podchodzi
niestety Mai te słoiczki również nie za bardzo smakują, cyc najlepszy-a może jeszcze nie jest gotowa na inne jedzenie?

dziewczyny mające podawać gluten-jak sobie z tym radzicie, w jakiej postaci i z czym podajecie? ;-)
Ja dziś kupiłam brokuły z Gerbera. Próbowałyście?
ja jeszcze nie,w sobote wybieram sie na zakupy słoiczkowe to polukam co i gdzie
izabela...
Fanka BB :)
lekarka mi kazała, bo wg nowego schematu żywienia dzieciom karmionym piersią podaje się gluten (kaszę mannę) już w 5 miesiącuIZABELA a czemu musisz podawać gluten? - pewnie gdzies pisałaś ale ja nie dam rady nadrobić![]()
Moja Madzia jadla brokuly i smakowaly jej
Dzis byla dynia z ziemniaczkami i tez bylo ok
Moja Magdusia jak jej do zupki dalam troche miesa to tez mial odruch wymiotny ale jak dodalam troche swojego mleka to bylo juz ok.:-)
Dzis byla dynia z ziemniaczkami i tez bylo ok
Moja Magdusia jak jej do zupki dalam troche miesa to tez mial odruch wymiotny ale jak dodalam troche swojego mleka to bylo juz ok.:-)
Mewa29
mama Adama
dziewczyny- cieszcie sie ze Wasze dzieciaczki tak palaszuja
ja tam jak Olenka mam problem-deserki mniam, obiadki moje blee, obiadki ze sloiczka- czasami smakuja a czasami nie,
ciezko trafic za moim Wybredkiem
dzis Go atakowalam marchewka sloiczkowa 3 razy i za kazdym razem nie chcial- choc wczesniej zjadal - dopiero jak stracilam nadzieje i dalam sobie spokoj przed sama jego kapiela sama jadlam kolacje przy nim zaczal pokazywac ze on tez chce kanapke (otwieral buzie szeroko i muczal jak krowa)
dalam wiec marchewki i prawie caly sloiczek wsunal
i jeszcze zauwazylam ze niecierpi sliniaka z rekawami- az nerwowy sie robi
wiec zakladam normalny sliniak tyle ze zaczal dotykac jedzenia i przez to ubranko w plamach cale

ja tam jak Olenka mam problem-deserki mniam, obiadki moje blee, obiadki ze sloiczka- czasami smakuja a czasami nie,
ciezko trafic za moim Wybredkiem
dzis Go atakowalam marchewka sloiczkowa 3 razy i za kazdym razem nie chcial- choc wczesniej zjadal - dopiero jak stracilam nadzieje i dalam sobie spokoj przed sama jego kapiela sama jadlam kolacje przy nim zaczal pokazywac ze on tez chce kanapke (otwieral buzie szeroko i muczal jak krowa)
dalam wiec marchewki i prawie caly sloiczek wsunal

i jeszcze zauwazylam ze niecierpi sliniaka z rekawami- az nerwowy sie robi
wiec zakladam normalny sliniak tyle ze zaczal dotykac jedzenia i przez to ubranko w plamach cale

A mozna kupic zupki w sloiczku?
Słoiczki nazywane są deserki, obiadki i zupki.
narazie wszystko je tylko jak ja jej podaje dynie z ziemniakiem to ja mam odruch wymiotny tak mi to śmierdzi!![]()
Wiem o czym mówisz, bo ja też znieść tego zapachu nie umiałam. Niestety mojej małej ten zestaw smakowy nie posmakował i zawartość słoiczka wylądowała w psiej misce (pies też nie był zachwycony, ale ostatecznie zjadł ;-)).
Ja dziś kupiłam brokuły z Gerbera. Próbowałyście?
Stoją na półce czekając na swoją kolej.
dalam wiec marchewki i prawie caly sloiczek wsunal![]()
Moja Martyna też potrafi nie zjeść całego słoiczka (normalnie zjada dwa, jeden po drugim). Dlatego teraz czekam aż zacznie narzekac, ze jest głodna. Wtedu je tylko szum.
reklama
Podziel się: