reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

My dzisiaj bylismy na szczepieniu, Lilunia znowu nawet nie zakwiliła, nie wiem czy w ogóle zauważyła, ze coś ją ukłuło:-p:-D Waży 5 kg i ma 62 cm, waga nadal na 10 centylu ale wzrot już na 50 czyli moja też taj Jak dzieci Jagody rośnie wzdłuż a nie wszerz:tak:

Co do pchania piąstek, to dziewczyny niekoniecznie to ząbki, po prostu dzieci w taki sposób poznają świat, teraz to są piąstki a niedługo wszystko co będzie pod ręką:tak::cool2:
My na razie problemów z kupką nie miałyśmy ale dzisiaj jeszcze nie było więc może pierwszy raz będzie dzień bez kupki.

reklama
Karolinusia dziąsło robi się takie szerokie w miejscu gdzie ma wyjść ząbek:tak: niestety dzieci cierpią jak ząbek wychodzi w środku:baffled: jak już przebija się przez dziąsło to już po bólu;-) moja starsza córcia najbardziej cierpiała jak wychodziły jej 3 górne ząbki na raz:szok: miała 38 stopni i była marudna przez 2 dni

Karolinusia dziąsło robi się takie szerokie w miejscu gdzie ma wyjść ząbek:tak: niestety dzieci cierpią jak ząbek wychodzi w środku:baffled: jak już przebija się przez dziąsło to już po bólu;-) moja starsza córcia najbardziej cierpiała jak wychodziły jej 3 górne ząbki na raz:szok: miała 38 stopni i była marudna przez 2 dni

no to to chyba ząbki nie są. Ciekawość czysta jak pisze Wiola no i dobrze!

Dziewczyny ... na moje oko przybiera, zrobily jej sę niezłe pączusie ale zobaczymy na szczepieniuco pokaże waga. Szczepienie mamy 27 stycznia, może pójde wcześniej ją jeszcze zważyć. No i musimy zrobic badanie krwi.

My dziś byliśmy na szczepieniu. Wsio oki. Maja waży 5440, czyli wagę urodzeniową juz podwoiła.

Karolinko dziąsło robi się tez wtedy zaczerwienione, jak ząbek wychodzi pamiętam jak Kuba właśnie w tym wieku zaczynał pchać ręce do buzi i się slinić a ząbek dopiero pojawił sie ok 6 miesiąca.

Abeja moja Majka kolek nie ma, kupki robi codziennie, ale czasami jak puszcza bąki to marudzi

My też już po szczepieniu. Mała troszke płakała ale wszystko wyszło szybko i sprawnie, następne za 6 tygodni-muszę sobie ustawić przypomnienie w telefonie:-p
Ada waży 5950g ,obwód głowy i kl.piers. po 41 cm

Ostatnia edycja:
Aha.dzięki Elis

ja muszę na rota w końcu iść ale przez ten katarek Mała szczepiona nie była-lekarka nie pozwoliła, a teraz przez te zaspy się nie przepcham. Chwilowo jestem sama, a auta też chwilowo nie mam
Chyba nie będzie problemu??

Tak więc jesteśmy już po wizycie pani doktor:blink: Z małym już lepiej, żelazo odstawiamy (dzisiaj nie dostał i problemy z brzuszkiem zniknęły):-)
21.01 mamy się stawić w szpitalu na kontrolnych wynikach, a później jedziemy na scentografię.
Podobno jesteśmy teraz w najgorszym okresie, jeśli chodzi o refluks i może byc już tylko lepiej :tak:

Co do szczepień my mieliśmy mieć właśnie 21.01, ale ze względu na nasze "przygody" musimy to przełożyć i podobno te terminy szczepień nie muszą byc tak ścisle przestrzegane i nic sie nie stanie jak pójdziemy później.
Tylko jeszcze bedę musiała dokladnie poromawiac z lekarką, bo za pierwszym razem Szymek dostał wszystko co się dało i to podobno tez mogło wpłynąć na to co się wydarzyło.
Teraz chyba darujemy sobie rotateq.

reklama
Aha.dzięki Elis

ja muszę na rota w końcu iść ale przez ten katarek Mała szczepiona nie była-lekarka nie pozwoliła, a teraz przez te zaspy się nie przepcham. Chwilowo jestem sama, a auta też chwilowo nie mam
Chyba nie będzie problemu??
Karolinusia opia ze strony Powstrzymaj Rotawirusy"
Jaki jest schemat szczepienia przeciwko rotawirusom?

W Polsce dostępne są 2 szczepionki przeciwko rotawirusom. Pierwsza z nich jest szczepionką dwudawkową, tzn. że cały cykl szczepienia składa się z 2 dawek. Pierwszą dawkę można podać już od 6. tygodnia życia maluszka. Całe szczepienie należy zakończyć przed upływem 24. tygodnia życia.2 Schemat szczepienia drugą z dostępnych w Polsce szczepionek składa się z 3 dawek. Pierwszą dawkę można podać od 6. tygodnia życia. Całe szczepienie trzeba zakończyć przed 26 tygodniem życia dziecka.3

Szczepionka dwudawkowa to Rotarix.

Do góry