reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

tak to się chyba promedis nazywa czy jakoś tak !
ja kiedyś musiałam isc do endokrynologa wlasnie do placówki partnerskiej

jednak najlepiej podpytac w lux medzie
maja fajną funkcję e-center przez internet możesz się dowiedzieć wszystko i zamówić wizytę - super sprawa

jeżeli ubezpieczenie chce się indywidulanie zawrzeć koszt jest ok 120 zł miesięcznie (w zależności od pakietu)

reklama
Jak mi dadza to tak:tak: Czemu pytasz?
Z tego co pamiętam, pracujesz w szkole?
A nasz dyrek smęci jak koleżanka chciała iść w połowie roku, ale w końcu dał sie ugłaskać tylko coś straszył ją awansem, że cofnie jej ten pierwszy rok bo drugi musi i tak powtarzać. A żeby było śmieszniej sam ma 5 dzieci:-) i żonę pracującą.

No i juz wszystko wiem:tak:
Zadzwoniłam tam! i moge korzystac u siebie w miesicie z placówki:tak:
Ale ta moja kadrowa jest .........:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Kiedys juz jej pytałam i powiedziała ze te placówki ktore sa wyszczególnmione:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ehhhhh
A ja na głupie badania dymałam 50 km w dwie strony:wściekła/y:

Ale ta moja kadrowa jest .........:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Kiedys juz jej pytałam i powiedziała ze te placówki ktore sa wyszczególnmione:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ehhhhh
Co u was za gapowata kadrowa siedzi, won z nią na pewno są osoby bardziej kumowate niż ona.:wściekła/y:. Widzisz jak dobrze mieć koleżanki na forum ile możesz się dowiedzieć. A tam taka baba- szkoda słów

heheh super ja co prawda mieszkam w Gdyni a lux med jest w Gdańsku ale to nic warto :tak:

Co u was za gapowata kadrowa siedzi, won z nią na pewno są osoby bardziej kumowate niż ona.:wściekła/y:. Widzisz jak dobrze mieć koleżanki na forum ile możesz się dowiedzieć. A tam taka baba- szkoda słów

Ojjjj kochana 3/4 firmy by sie jej chetnie pozbyło:tak::tak::tak::tak::tak:Osoba zupełnie nie odpowiednia na to stanowisko!!!!!:wściekła/y:

To fakt jak dobrze ze jestescie:tak:Juz kiedys miałam o to pytac ...ale jakos wyleciało mi z głowy:baffled:

Chętnie bym u Was popracowła w kadrach. Kiedyś pracowałam w przedsiębiorstwie i lubiłam szukać odpowiedzi na pytania pracowników.

reklama
Ale sie zdnerwowalam od rana - dowiedzialam sie, ze moj gin znowu jedzie na urlop (takiemu to dobrze) w terminie, gdy powinnam miec kolejny monitoring!!!:wściekła/y: Kolejne ewentualne kroki do mojej fasolki przesuna sie o cykl:-(

:-poj nie tak szybko :tak: serduszkuj, a nie bedzie stracony ;-) a noz fasolinka sobie gniazdko uwije :-)

U mnie 29dc. ;-) Wczoraj były przytulanki... No i po nich jakby trochę mi się poplamiło,ale tak na lekko beżowo... @ nie ma. :cool2: A zawsze po przytulankach przychodziła. :-p Na pewno tym razem już nie przyjdzie! :-p :-D
Tylko te cycki... Od wczoraj bolą na maxa... Pod wieczór to się o mało nie poryczałam z bólu. :zawstydzona/y:
Tak,czy inaczej,zastanawiam się nad przesunięciem testu na sobotę... ;-)

:-p na jaka sobote?? :-p my tu z ekscytacji padniemy... :-p zatestuj raniutko i pisz :-) trzymam kciukaski :-)

dokładnie, przy moim pierwszym porodzie była połozna, a lekarz to juz na prawdę ledwo zdążył na final. Tylko przy łożysku mial swój 'głos i udział".
Szawierka placiła 150 zł za wizyte u prywatnego, ba taki miły (tez bym była miła zarabiając 150 zł w 15 minut!!:szok::-D) i obiecał, że bedzie przy porodzie. i był - 5 minut dobrze, pogłaskał po ręce i powiedział, "super, Beata, dasz radę". W efekcie nie zapłacila MU za poród, ale są tacy, co chcą przed porodem siano, a potem juz ich nie widac:shocked2::baffled::no:

a u moich dwóch kuzynek (chodziły prywatnie do innych ginów) do ostatniej chwili czekali na łapówę. nie dostali. a przez to przetrzymanie zielone wody miały :no:

SUZI - ja dopiero 8dc wiec jeszcze pzred polowa cyklu;-)

a mój 7 dc, ale niestety mam do 43 dc :-p

dziewczyny, wczoraj mialam kremowy (żółtawy) sluz i taki lepki, a dzis nic..... sucho.... tak moze byc? ja pierwszy raz skupiam sie na obserwacji sluzu wiec sie nie smiejcie:-D

ANALIZA KOLORU

Najpierw analizujemy kolor, zazwyczaj wyróżniamy następujące:
*** Biały – tzw. śluz kremowy jest to śluz niepłodny, jest też często pierwszym objawem ciąży
*** Przezroczysty –jest śluz płodny należy dokładnie przeanalizować jego rozciągliwość
*** Żółty- może świadczyć o zakażeniu, grzybicy, należy zbadać zapach i udać się do lekarza.
*** Różowy – występuje w momencie tzw. Plamienia okołoowulacyjnego, w poprzedniej części opowiadaliśmy, że w momencie pęknięcia i wydobycia komórki jajowej pęcherzyk Graffa wypełnia się krwią często wtedy kobieta odczuwa bardzo silny ból i krwawi na jasnoczerwono bądź różowo.
*** Brązowy – w fazie poowulacyjnej świadczy o za małej ilości progesteronu lub problemach hormonalnych, konieczna wizyta lekarska

ANALIZA ROZCIĄGLIWOŚCI

Następnie próbujemy rozciągnąć śluz w nitkę
*** śluz rwie się po 1 cm lub nie ma go wcale
*** śluz zaczyna się rozciągać ale do 2-3 cm – okres płodny, uważniej obserwujemy śluz w ciągu następnym 3-4 dni
*** śluz rozciąga się w długą nitkę z wyglądu przypomina białko jaja kurzego – okres najbardziej płodny – owulacyjny

ANALIZA WILGOTNOŚCI

Warto też zapamiętywać odczucie jakie nam towarzyszy przez cały dzień
*** Sucho – okres niepłodny
*** Naoliwienie – zaczyna się zbliżać okres płodny
*** Bardzo wilgotno – dzień szczytu śluzu – owulacja

:-p nie złosc sie ;-) najwazniejsze ze sie wyjasnilo :tak:

Do góry