reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

Witam kobietki powiedzcie mi czy któraś ma problemy z zaparciami i wzdęciami?
Mi sie to zdarzyło 2 raz w ciągu tygodnia,poprostu coś strasznego,ból niesamowity.jak sobie z tym radzicie?
Witaj sprobuj jesc sliwki suszone, a do poslodzenia kawy i herbaty uzywaj laktozy (cukier z mleka). Tak mi radzi moja ginka , Mysle ze laktoze kupisz w aptece , bo tutaj jest w kazdej drogerii.

A z tymi witaminami uwazajcie nie za duzo
http://zdrowieje.pl/index.php/2009/11/witaminy-naturalne-sztuczne-film/

Ostatnia edycja:
reklama
kerna u mnie się zaczęły mdłości od 6 tygodnia więc jeszcze troszkę i ciebie nie ominie albo może tak, każda ciąża inna jest.
Najgorzej jak się pracuje, wstajesz o 6 rano, niedobrze, słabo a tu trzeba się ubrać i do pracy - masakra.
Dobrze że dzis piątek a potem tydzień wolnego :)
no dzięki...:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: juz się boję:-(oby jednak nie było powtórki:happy2:

kerna u mnie się zaczęły mdłości od 6 tygodnia więc jeszcze troszkę i ciebie nie ominie albo może tak, każda ciąża inna jest.
Najgorzej jak się pracuje, wstajesz o 6 rano, niedobrze, słabo a tu trzeba się ubrać i do pracy - masakra.
Dobrze że dzis piątek a potem tydzień wolnego :)
Dokładnie tak jak mówisz, ja też wstaję o 6!! i to czasem po perturbacjach nocnych z julaskiem, także nie dośc że nie wyspana to jeszcze słabo i mdli. No ale pierwsze tygodnie są najgorsze :)

kasialle moja córka do tej pory po nocach wojuje, a 4 lata zaraz:-(
Aż się boję jak będzie maluszek:szok: Na dwa fronty będę po nocy biegać:szok:

Hej
Z witaminek to w 1 ciąży łykałam tylko falvit zwykłe witaminy dla kobiet bo miałam niedobory witamin synek urodził sie zdrowy z waga 3,490 kg.W drugiej ciąży zero witaminek a synuś zdrowy jak byk o wadze 4 kg :) więc wcale nie prawda, że po witaminach dzieci rodzą się większe.
Kłopotów z zaparciami nie mam a wręcz na odwrót zwykle zaparcia hemoroidek po 1 ciązy a w 2 ciąży jak i teraz zamiast zaparć normalnie codzienna toaleta i luzik :)
Więc u mnie jeden z objawów ciąży brak zaparć, które zwykle mnie męczyły :)
Ja jak urodziłam 2 dziecko to młodszy synek miał 2 lata i dwa miesiące co prawda umiał przesypiać całą noc no czasem raz się obudził na siusiu ale nie umiał sam zasnąć i wieczorem biegałam między pokojem starszego synka a moim i nowo narodzonego synka i na zmianę dzieci usypiałam byłam wykończona.
Później stawiałam synkowi nocniczek w pokoju i w nocy sam zapalał małą lampkę robił siku i szedł dalej spać. To lepsze rozwiązanie niż nocne bieganie synka po domu w kierunku łazienki i budzenie wszystkich.
Teraz mam ten problem z głowy dzieci zasypiają same ok 21 budzą się ok 7 wiec luzik:-)

U mnie ginka też nic nie mówiła o witaminach, tylko kwas foliowy. Jesli się zdrowo odżywia to nie trzeba dodatkowo uzupełniać , duzo warzyw i owoców i wystarczy :tak:

Kerna u mnie mdłości zaczęły się w 6 tygodniu, a wcześniej to w ogóle nie czułam się jak w ciąży, tylko piersi bolały.
A na mdłości pomaga mi wit B6 z magnezem, już chyba pisałam :sorry2:

Kobietki mam do Was pytanie. Jak szybko bylo widac u Was pecherzyk na USG? Ostatni okres mialam 10 grudnia, 9 stycznia test wyszedl pozytywny (delikatna druga kreska, widoczna pod swiatlo), 10 stycznia juz byla wyrazniejsza. 12 stycznia bylam u ginekologa, zbadal mnie (nie mial u siebie USG), na dotyk i objawy powiedzial, ze to w 100% ciaza. Na nastepny dzien kazal przyjsc na USG, ale niestety nic nie bylo widac. Strasznie sie boje, ze nic sie nie pojawi :(
Slyszalam tez, ze tam gdzie mi robil USG, maja slaby aparat, kolezanka chodzila do tego samego lekarza. W miedzyczasie poszla do innego i na USG wszystko bylo dobrze widac (dostala zdjecie), kiedy poszla do naszego, powiedzial tylko, ze jeszcze slabo widac, nie da zdjecia, bo to za wczesnie...

PAula nie przejmuj się na zapas :-)
Jest za wcześnie na to aby było cos widac zwłaszcza na kiepskim sprzęcie, wszystko będzie dobrze :) Pójdź w 7-8 tygodniu to wątpliwości nie będzie :-)
Ja jeszcze nie byłam i nie mam zgryzot po 20 wsio będzie wiadomo :-)

reklama
Do góry