reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Pomału napewno wszystko sie unormuje,lepiej jak je i przybier na wadze niz miałaby nie przybierac wcale.Moja znajoma ma taki problem,jej ssynek normalnie je a nie przybiera i tu zaczynaja sie schodki,bo trzeba badania zrobic, a najprawdopodobniej skonczy sie to wizyta w szpitalu...

reklama
dziewczyny spokojnie...

Aneczka :-) Julcia to w sumie wczesniak wiec ma inne siatki centylowe..

Piwonia ;-) Ala 2 miesiace mlodsza od Julci...

byle sie swoich centyli dziewuszki trzymaly ;-) potem beda z nich fajne zgrabne laski a Monia po mamie pulpet na grubych nozkach :-):-D:tak: oby nie... niech chociaz nogi ma po ojcu :p

Mi Emilka waży prawie 7 kg więc w centylowej siatce jest po środku.
A co do kupek to u nas właśnie jest na odwrót. Przed wprowadzeniem pokarmów stałych była jedna kupka dziennie teraz też jest jedna taka ładna gęstawa ale oprócz tego jeszcze z 2-3 razy na dzień robi na dość rzadko tak że wszystko wsiąka i nie ma grudek ale to nie do końca kupka bo mało no i nie przypomina tych z pierwszego tygodnia. mam nadzieje że sie szybko jej unormuje

U nas od razu widac ,ze jest jakas nowosc wprowadzona bo kupa od razu jak kamień albo wogule nie ma ale góra 2 dni i juz wsio wraca do normy:tak:.Moja w sylwestra wazyła 7,5 kilo:tak:.Teraz nie wiem

dziewczyny spokojnie...

Aneczka :-) Julcia to w sumie wczesniak wiec ma inne siatki centylowe..

Piwonia ;-) Ala 2 miesiace mlodsza od Julci...

byle sie swoich centyli dziewuszki trzymaly ;-) potem beda z nich fajne zgrabne laski a Monia po mamie pulpet na grubych nozkach :-):-D:tak: oby nie... niech chociaz nogi ma po ojcu :p

ja wiem,że róznica 2 miesiecy,ale moja od poczatku słabo przybierała i na dolnym centylu smiga
mam nadzieje,że za jkis czas sie to zmieni i nadgoni troszke z wagą

My też trzymamy się środka siadki centylowej.
Co do kupek, to po wprowadzeniu słoiczków nie było jej 2 dni, ale na 3 dzień była taka, że hoho...
Teraz mała robi 3 kupy w ciągu dnia takie jak dorośli (określenie chrzesniaka męża:-D)

hehe powiedzcie, że kupa to jest temat rzeka. Mona o niej mówić i mówić. Dobrze, że mogę z Wami o tym pogadać, bo jak wrócę do pracy to z moimi współtowarzyszkami z biura sobie nie pogadam - dwie panny bezdzietne, odgrażające się, że nigdy nie będą mieć dzieci :)

hehe powiedzcie, że kupa to jest temat rzeka. Mona o niej mówić i mówić. Dobrze, że mogę z Wami o tym pogadać, bo jak wrócę do pracy to z moimi współtowarzyszkami z biura sobie nie pogadam - dwie panny bezdzietne, odgrażające się, że nigdy nie będą mieć dzieci :)

No ja w zyciu tak sie nie cieszyłam jak z koopy mojego dziecka bo mała miała straszne problemy z nia:-D

reklama
Do góry