reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Dziewczyny co podajecie maluszkom jako ostatni posiłek przed snem?:tak:

Ja zrezygnowałam już jakiś czas temu z podawania piersi przed spaniem. Zamiast niej podaje Małej albo 180ml mleka dla extra hungry albo 150ml kaszki z bobovity. Mała wtedy przesypia w ciągu 8-10 godzin i ja mogę się wyspać a jak się obudzi to dostaje(.)(.). Kaszkę podaje przez smoczek z własnoręcznie zrobioną dziurką bo inne nie podchodziły.

Co do piętki to wiem że tak się robiło ale podobno pieczywa nie powinno się podawać dzieciom do 10 miesiąca ale prawda jest taka że najlepsze są stare sprawdzone metody naszych babć :-):-)

reklama
Ja zrezygnowałam już jakiś czas temu z podawania piersi przed spaniem. Zamiast niej podaje Małej albo 180ml mleka dla extra hungry albo 150ml kaszki z bobovity. Mała wtedy przesypia w ciągu 8-10 godzin i ja mogę się wyspać a jak się obudzi to dostaje(.)(.). Kaszkę podaje przez smoczek z własnoręcznie zrobioną dziurką bo inne nie podchodziły.

Co do piętki to wiem że tak się robiło ale podobno pieczywa nie powinno się podawać dzieciom do 10 miesiąca ale prawda jest taka że najlepsze są stare sprawdzone metody naszych babć :-):-)

No ja daje po prosty mleko...zwykla porcje tak jak w ciagu dnia...ale chyba jej to przestalo wystarczac bo sie w nocy budzi...
I co do tego smoka...ja tu u mnie nigdzie nie moge znalezc tego trojprzepywowego(moze zle szukam:dry:) ale tez sama w jednym smoczku wyrabalam duza dziure...
i jutro pojde na poszukiwania jakiejs kaszki ...jaka najlepsza??

Tylko,ze moja mala ma ostatnio zatwardzenie....jezeli podam jej zageszczone mleko to nie bedzie jeszcze gorzej?

Ja jako ostatni posiłek podaje pierś, ale ona moje mleko chyba szybko trawi więc pewnie przez to często się budzi w nocy :(
Może gdyby nie była swoich rozmiarów dałabym jej coś bardziej sycącego na noc ale jak zacznę jej kaszki i kleiki dawać to ona się nie utoczy. Dzisiaj ją ważyliśmy - 8,5 kg

Jolka zatwardzenie to znaczy ??
przy stałym jedzeniu kupy są doroślejsze i to niekoniecznie zatwardzenie.
kleik ryżowy się podaję np przy biegunce.

Aneczka to znaczy,ze wczesniej robila kupe raz na dwa dni i to taka porzadna ''normalna'' a teraz kilka razy dziennie twardy bobek:baffled:
I nie wiem czy to przez wprowadzenie stalych pokarmow czy przez zmiane mleka na HA:confused:

Ja jako ostatni posiłek podaje pierś, ale ona moje mleko chyba szybko trawi więc pewnie przez to często się budzi w nocy :(
Może gdyby nie była swoich rozmiarów dałabym jej coś bardziej sycącego na noc ale jak zacznę jej kaszki i kleiki dawać to ona się nie utoczy. Dzisiaj ją ważyliśmy - 8,5 kg
Zulejka a jaka duza sie urodziła???Bo mój synek wazy 9kg,i kaszki podaje mu cały czas,a lekarka twierdzi ze przybiera dobrze ale urodził sie to miał 4370

Ada ja daje jej codziennie jablko...ale nic nie pomaga:no:Aneczka no ze stalych to dostaje obiadek warzywa z ryzem i kurczakiem i na deser owoce

Ada ja daje jej codziennie jablko...ale nic nie pomaga:no:Aneczka no ze stalych to dostaje obiadek warzywa z ryzem i kurczakiem i na deser owoce
Jolka to sprubuj zamiast ryzu dodac do zupki ziemniaka,bo ryz ma to w sobie ze kupki sa bardziej zbite.Mój synek gdy robił luznawe kupki lekarka kazała mi podawac mu zupki na ryzu.Ale i zmiana mleka tez na poczatku moze powodowac zatwardzenie.

Zulejka a ja podaje mojej kleik już od 3,5 miesiąca życia ale tak na oko(ważona ze mną na wadze) waży ok 7 kg w ubranku jej chyba nic ni utuczy w przeciwieństwie do jej mamy;/
Jolka a co ona je ile stałych??
Jula też od jakiegoś czasu robi bobki na początku była to jedna kupka stała dziennie a od dwóch dni 2 razy dziennie kupa i bobek też bywa ale i więcej stałego zjada grunt że nie płacze przy tym gładko jej wychodzi;p

Aneczka 7kg to idealnie, a moja wygląda na mocno półroczne dziecko a jest od Twojej o prawie 1,5 m-ca młodsza.

U nas kupa się uregulowała. Jest codziennie, ale już nie taka sama jak przy samym mleku - jest bardziej zbita i śmierdząca :rofl2: Okres zatwardzeń trzeba przeżyć, organizm dziecka musi się przyzwyczaić do nowewgo jedzenia i sam asię wyreguluje. A jesli przy tym malucha nic nie boli to nie ma sie czym martwić :-):-):-):-)

reklama
Zulejka a jaka duza sie urodziła???Bo mój synek wazy 9kg,i kaszki podaje mu cały czas,a lekarka twierdzi ze przybiera dobrze ale urodził sie to miał 4370

Młoda miała 3450 więc była w normie. Ale w ciągu pierwszych 6 tygodnie przybrała 2,5 i teraz te nadprogramowe 1,5 kg się za nami wlecze :-(

Do góry