reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

baton temp najlepiej mierzy się z rana zanim wstaniesz, choć to już coś pozytywnego z wieczora 37,1 :)
badania to:
4-7 dc: prolaktyna, LH, FSH i TSH (3 i 4) oraz krew morfologia i wymaz oraz mocz
w tym cyklu 4 dc robiłam prolaktynę (jeszcze nie mam wyniku) i w 21 dc progesteron, może tu coś nie gra, bo w po owulacji moja temp strasznie skacze...?
a i toksoplazmoza....

Dziewczyny czy jakies jeszcze badania miałyści robione?
Ja mialam jeszcze estradiol ale nie mialam progesteronu. Moczu tez nie badalam.
A ta toksoplazmoze to wypada zbadac przed ciaza, czy lepiej jak juz bedzie fasolka?

reklama
Maćku - no szukam wlasnie ale nic nie moge znalezc....
ja wlasnie mam bialo i mokro ale przeciez do @ jeszcze 12 dni, gdzies wyczytalam ze taki bialy gesty sluz to oznaka zaczynajacego sie cyklu nieplodnego wiec chyba to bedzie u mnie to.....

ja wlasnie mam bialo i mokro ale przeciez do @ jeszcze 12 dni, gdzies wyczytalam ze taki bialy gesty sluz to oznaka zaczynajacego sie cyklu nieplodnego wiec chyba to bedzie u mnie to.....
ja na @ też mam dużo białego, z tymże w poprzednim cyklu jak myślałam, że jestem w ciąży ;) to się lekko ciągnął....(?) zresztą tych objawów było...i piersi takie inne jak nie na @....

No to fakycznie... To dziwne, czemu moj gin mi tego jeszcze nie zlecil:confused:
A mam w domu psa. I kota mialam...
moja mówiła, ze to się żadko zdarza... no ale jak chcę to mi dała skierowanie.
A kiedy miałaś estradiol badany, w którym dc. Wyczytałam, ze on jest odpowiedziałny za rozrost błony macicy i śluz....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
czesc dziewczynki ja juz po lekarzu okazało sie, ze badan prenatalnych jeszcze mi lekarka nie robiła, ale zrobiła mi zwyke usg dzidziołek rosnie ładnie, serduszko 148uderzen /min machało rączkami i nóżkami a nozki to ma długie i sie smiejemy,z e chyba po mamusi :p

moja mówiła, ze to się żadko zdarza... no ale jak chcę to mi dała skierowanie.
A kiedy miałaś estradiol badany, w którym dc. Wyczytałam, ze on jest odpowiedziałny za rozrost błony macicy i śluz....
Ja mialam wszystko razem w 8dc - Hsg i hormony.

czesc dziewczynki ja juz po lekarzu okazało sie, ze badan prenatalnych jeszcze mi lekarka nie robiła, ale zrobiła mi zwyke usg dzidziołek rosnie ładnie, serduszko 148uderzen /min machało rączkami i nóżkami a nozki to ma długie i sie smiejemy,z e chyba po mamusi :p
Superancko:tak:

Kobietki żegnam na dzisiaj, bo mój ślubny mówi, ze mnie tak forum wciąga, ze już mnie w domu nie ma :-D:-D:-D
maćku bardzo mu się podobała Twoja podpowiedź o żołnierzykach, mówi: a nie mówiłem, ze trzeba codziennie:-D

baton temp najlepiej mierzy się z rana zanim wstaniesz, choć to już coś pozytywnego z wieczora 37,1 :)
badania to:
4-7 dc: prolaktyna, LH, FSH i TSH (3 i 4) oraz krew morfologia i wymaz oraz mocz
w tym cyklu 4 dc robiłam prolaktynę (jeszcze nie mam wyniku) i w 21 dc progesteron, może tu coś nie gra, bo w po owulacji moja temp strasznie skacze...?
a i toksoplazmoza....

Dziewczyny czy jakies jeszcze badania miałyści robione?

a co do tej temp to normalnie jest 36,6 ciała a tam troche mniejsza czy wieksza powinna byc? aż mnie w dole brzucha zaczelo bolec jak na @ a gdzie tu jeszcze :shocked2:

reklama
a co do tej temp to normalnie jest 36,6 ciała a tam troche mniejsza czy wieksza powinna byc?
Ja mam tam wyzsza o jakies 0,1 stopnia.
Tylko, ze ja mam w I fazie cyklu 36,0 - 36,2;-)

28dni
Ta pani ma bardzo dokladne wykresy i zna sie na rzeczy. Tylko nie wdawaj sie z nia w dyskusje;-) Chyba, ze chcesz bardzo doglebnie poznac zasady NPR:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry