reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

My dzisiaj byliśmy do szczepienia. Jak na razie malutkie są wesołe, bawią się ładnie, jedzą chętnie. Zobaczymy, co będzie wieczorem! Uzbroiłam się w Ibum - pielęgniarka powiedziała, że wg ostatnich badań, paracetamol osłabia działanie szczepionki na pneumokoki...a ja poprzednim razem dawałam im czopki z paracetamolem na gorączkę :-(

reklama
Witam sie :)

Na własne zyczenie zrobiłam małej badanie moczu (jakaś taka marudna od dwoch dni, mniej je, nie chce lezec na brzuszku) i co... oczywiście stan zapalny. Dostała furagin 2 x po1/4 tabletki, skierowanie na usg brzuszka (wlasnie usnela po godzinnych bojach o znalezienie wygodnej pozycji wiec pojedziemy jutro jak sadze, niech sie dzis wyspi). Jak sądze nie ma co czekac dziewczyny i ktora ma przeczucie ze cos malenstwu nie tak to robic te siuski robic :) zadne to pieniadze (jesli prywatnie) a od razu widac czy cos sie dzieje.

Witam sie :)

Na własne zyczenie zrobiłam małej badanie moczu (jakaś taka marudna od dwoch dni, mniej je, nie chce lezec na brzuszku) i co... oczywiście stan zapalny. Dostała furagin 2 x po1/4 tabletki, skierowanie na usg brzuszka (wlasnie usnela po godzinnych bojach o znalezienie wygodnej pozycji wiec pojedziemy jutro jak sadze, niech sie dzis wyspi). Jak sądze nie ma co czekac dziewczyny i ktora ma przeczucie ze cos malenstwu nie tak to robic te siuski robic :) zadne to pieniadze (jesli prywatnie) a od razu widac czy cos sie dzieje.

My też robiliśmy siuśki ale wsio ok, ufff. Zbieralismy do woreczka i jak tylko nasiusial od razu usunęłam w locie co by żadne bakterie nie wyszly bo bym sie zastanawiala, czy te bakterie to rzeczywiście z moczu czy źle pobrałam mocz i trzeba do pojemniczka na posiew. Właśnie czytałam artykuł, że czasami do moczu podczas zbierania nalecą ze skóry jakies tam bakterie i dzieci są niepotrzebnie leczone.

Passingby dużo zdrówka dla dzieciątka, matczyna intuicja dobrze podpowiedziała Ci co masz robic ;-)

dziunka napis UP TO 12 jest na tej nowej serii , która Antka uczuliła. Ty widac masz jeszcze starego , dobrego npampersa:-D

My dzisiaj byliśmy do szczepienia. Jak na razie malutkie są wesołe, bawią się ładnie, jedzą chętnie. Zobaczymy, co będzie wieczorem! Uzbroiłam się w Ibum - pielęgniarka powiedziała, że wg ostatnich badań, paracetamol osłabia działanie szczepionki na pneumokoki...a ja poprzednim razem dawałam im czopki z paracetamolem na gorączkę :-(
bura ty już na pneumokoki szczepisz?
Moja pediatra twierdzi,z ę dopiero w drugim półroczu sie powinno. No kochana u Ciebie to dopiero koszt tych pneumokoków!!!!

no faktycznie...
no nic, Kuba szczepilam w drugim półroczu (tzn zaczęlam) na pneumo, a meningo po orku. Teraz tez tak zrobie. Tylko wtedy mialam prace :baffled: skąd teraz kase wytrzasne to nie wiem :-(

reklama
Do góry