reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

reklama
dziewczyny pomóżcie,
od kilku dni Zosia dostawała obiadki z glutenem, a teraz się skończyly i sama musze dodać jej kaszki manny ale nie wiem na jakiej ilości ile łyżeczek ugotować?czy na wodzie ugotować mogę?czy odrazu dodać do słoiczka?

o matko przepraszam nie chciałam na głównym ale sie zagapiłam
Jak chcesz taką półpłynną zrobić to na 100ml wody dodać 1 łyżeczkę kaszki manny :-)
Gotujesz cały czas mieszając, no i jak jest gotowe to mieszasz ze słoiczkiem :tak:
Ja to daję do miseczki bo w słoiczku to cięzko wymieszać :-)

No ja dziś kupiłam taką kaszkę manne ale na mleku modyfikowanym. innej nie znalazłam:-( to tej mam dodać 2 płaskie łyżeczki do deserku?
BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
tak :tak: 2 płaskie łyżeczki tej kaszki odpowiadają 2-3g kaszy manny (czyli pół łyżeczki), jest to dawka ekspozycyjna

a ten gluten to przez jaki okres czasu podawać? przez 2 miesiące? :confused:

U nas z nowosci wczoraj byl rosolek z kurczaka z kaszka manna z Hippa a na deser Owoce i Jogurt z Hippa a dzis jarzynki z szynka z Gerbera. Jutro podam indyka z pomidorami. Krotko mowiac wprowadzam dania po 6 miesiacu i narazie jest git:tak:

Ale chodzi mi że bez wody. Znaczy się nie rozpuszczam tych 2 łyżeczek w wodzie (no żeby mleko się rozpuściło) i dopiero do deserka tylko od razu dwie łyżeczki do słoiczka / 1 słoiczek na raz je/? Kurde namotałam troszkę:baffled:

efe na chłopski rozum to trzeba to rozpuścić w wodzie, inaczej może brzuszek boleć :tak:
ja tej manny nie dodaję do słoiczka, tylko podaję samą, łyżeczką :-)

Wlasnie dalam malej pierwszy raz sliwki, wczesniej sie jakos balam ze spowoduja rozwolnienie i lezaly. Nigdy niczego tak chetnie nie jadla:tak: ledwo wyciagalam jej lyzeczke z buzi a ona miala juz otwarty dziub:-D po zjedzeniu nie musialam wycierac jej buzi a sliniak spowrotem do szafy czysciutki wrocil:-D

Wlasnie dalam malej pierwszy raz sliwki, wczesniej sie jakos balam ze spowoduja rozwolnienie i lezaly. Nigdy niczego tak chetnie nie jadla:tak: ledwo wyciagalam jej lyzeczke z buzi a ona miala juz otwarty dziub:-D po zjedzeniu nie musialam wycierac jej buzi a sliniak spowrotem do szafy czysciutki wrocil:-D

moja tez tak śliwki uwielbia

u nas dzisiaj były pierwszy raz chrupki kukurydziane,jakos chciałam marude zachęcic i bardzo jej sie podobało

reklama
U nas z nowosci wczoraj byl rosolek z kurczaka z kaszka manna z Hippa a na deser Owoce i Jogurt z Hippa a dzis jarzynki z szynka z Gerbera. Jutro podam indyka z pomidorami. Krotko mowiac wprowadzam dania po 6 miesiacu i narazie jest git:tak:

No właśnie ja tez miałam jarzynki z szynką gerbera i niby to jest po 5 miesiącu a miało wyczuwalne grudki warzyw:szok::szok::szok: Jaś sobie niestety nie poradził:no:
A wczoraj kupiłam "misiowy jogurcik" i składem prawie w ogóle nie różni się od zwykłego - ma mleko krowie, i sacharozę, i pektynę, i skrobię modyfikowaną. To czemu to jest takie drogie?:confused::confused:

Do góry