reklama
Katik, tygrysek bajerancki, walizeczka z akcesoriami również
A ja dziś w ramach zakupów zakupiłam:
30dag cukierków Kokosowy Raj, Śnieżka
30dag śliwek w czekoladzie, Solidarność
30dag maczków
Dla złagodzenia wyrzutów sumienia kupiłam też 3 paczki otrębów;-)
Oplułam kompa

bo przyszło mi na myśl że te otreby to po to żeby się lepiej kupe robiło po tej ilości słodkiego ... bo po takiej ilości to zatwardzenie jak w banku

Katik
...jestem mamą...
hmmm... a no widzisz Elvie to ze mna bardziej skomplikowana sprawa jest.
Zaraz Ci powiem o co chodzi.
Mnie np bardzo wkurza jak wrzuce pranie do pralki, wleje plyn do prania (zamiast proszku) i wlacze pralke, a potem doleje plynu do plukania, to mi go zawsze pobiera juz przy pierwszym plukaniu. I nim dojdzie do ostatniego to cale zmiekczenie ciuchow bierze w leb. Dlatego ja zawsze do ostatniego plukania wlewam, albo jak przegapie, to przekrecam pralke i dopiero wlewam plyn do plukania.
I teraz wlasnie nie kumam tego, czy to extra plukanie to niby ma byc po plynie, czy przed plynem???

Nie wiem czy ktoras cos z tego zrozumie
Zaraz Ci powiem o co chodzi.
Mnie np bardzo wkurza jak wrzuce pranie do pralki, wleje plyn do prania (zamiast proszku) i wlacze pralke, a potem doleje plynu do plukania, to mi go zawsze pobiera juz przy pierwszym plukaniu. I nim dojdzie do ostatniego to cale zmiekczenie ciuchow bierze w leb. Dlatego ja zawsze do ostatniego plukania wlewam, albo jak przegapie, to przekrecam pralke i dopiero wlewam plyn do plukania.
I teraz wlasnie nie kumam tego, czy to extra plukanie to niby ma byc po plynie, czy przed plynem???

Nie wiem czy ktoras cos z tego zrozumie

Ostatnia edycja:
Do tych które mają przerobioną karuzele MISIE FP na prąd. Jaki tam musi być zasilacz? Bo dziś wymieniliśmy tą karuzleke juz jest wszytsko ok tylko też chcemy na prąd przerobić bo na te baterie to bez sensu. z góry dziękuje za odpowiedź ;-)
dla noworodka chyba nie powinno płukać się rzeczy w płynie do płukania - zbyt intensywny zapach no i fakt pozostawienia na ciuszku detergentów - ja robie tak - wlewam płyn do pierwszego płukania aby je troche zmiękczyć, a potem jak już pralka skończy cały program nastawiam jeszcze raz na płukanie, ale już bez płynu - sama woda - jak za pierwszym razem dodam więcej płynu (bo mi się ręka omskła) to nawet dwa razy samą wodą.
Katik - plukanie po płynie i wszystkich detergentach - przynajmniej w 1 miesiacu, zeby jakies uczulenie sie nie pojawilo i pozniej problem z wyszukiwaniem nowych proszkow.
dodatkowo wiekszosc poszkow do prania dla dzieci ma w swoim skladzie plyn zmiekczajacy, wiec nie jest konieczne uzywanie. no i prasownaie tez ma na celu zmiekczenie tkanin.
polozna nam mowila, ze najlepszym sposobem unikniecia uczulenia na proszek jest dodatkowe plukanie i ograniczenie o 1/3 zalecanej przez producenta ilosci detergentu.
a co do Ikea to mam jeszcze : łóżko i stół
, takie pudelka na zamek do ukladania majtasów i skarpetek - takie organizatory szufladowe, moskitere, przescieradla, posciel, swieczniki, pudelka kartonowe.... itd:-) heheh i pewnie jeszcze kilka innych suwenirów, ktore wtopily sie juz w tło mej ziemianki
dodatkowo wiekszosc poszkow do prania dla dzieci ma w swoim skladzie plyn zmiekczajacy, wiec nie jest konieczne uzywanie. no i prasownaie tez ma na celu zmiekczenie tkanin.
polozna nam mowila, ze najlepszym sposobem unikniecia uczulenia na proszek jest dodatkowe plukanie i ograniczenie o 1/3 zalecanej przez producenta ilosci detergentu.
a co do Ikea to mam jeszcze : łóżko i stół

kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
ja mam zapisane że to ma być =6V/2A (1,5 A) prąd stałyDo tych które mają przerobioną karuzele MISIE FP na prąd. Jaki tam musi być zasilacz? Bo dziś wymieniliśmy tą karuzleke juz jest wszytsko ok tylko też chcemy na prąd przerobić bo na te baterie to bez sensu. z góry dziękuje za odpowiedź ;-)
ale jeszcze tego nie kupiłam
reklama
kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
jeśli chodzi o pranie to używam dla Tymka płynu do płukania Lenor sensitive
i ustawiam program: BABY CARE, który ma dodatkowe PŁUKANIE ANTYALERGICZNE (tak tak to moja nowa pralka LG
;-)) i myślę że jest ok
a z ikei nie mam nic, nawet widelca
a to dlatego, ze nei ma w Szczecinie ikei a do Poznania mi nie po drodze
i ustawiam program: BABY CARE, który ma dodatkowe PŁUKANIE ANTYALERGICZNE (tak tak to moja nowa pralka LG

a z ikei nie mam nic, nawet widelca
a to dlatego, ze nei ma w Szczecinie ikei a do Poznania mi nie po drodze
Podziel się: